Reacties voor: Gerucht: Apple sluit deal voor 5 megapixel CMOS-sensor

OmniVision is de leverancier van de huidige 3.2 megapixel CMOS-sensor voor de iPhone. Volgens een bron van DigiTimes heeft OmniVision nu een nieuw contract gesloten met Apple voor 5 megapixel sensoren.
Jelle Ages -

Reacties: 50 reacties

  1. Zou mooi nieuws zijn, een iPhone met 5 megapixel camera. Ik zeg doen!!

  2. Opzich is het heeeel logisch als je er even over nadenkt..

    De iPod Touch 3 zou ook een camera hebben, dit hebben ze echter net voor de launch eruit gehaald. Wss omdat het anders teveel zou concurreren met de iPhone. Ze konden het een 3.2mp cam geven, maar zou concurrentie leveren met iPhone..en een 2mp cam zou niet voldoende zijn aangezien de iPod nano ook een 2mp kreeg…

    Dus ik denk dat volgend jaar de iPhone 4(G) een 5Mp cam krijgt, en de iPod Touch een 3.2mp cam…
    Zo heb je de nano met 2mp, de touch met 3.2mp en de iPhone met 5.0

  3. Laat maar komen!

  4. Wel een beetje dik dan..

  5. Te bizar dat dit als een gerucht wordt geplaatst. Net ff op bij een GSM-boer gekeken en ik kan bijna geen toestellen vinden met minder dan 5 megapixel.

    Is men er hier enthousiast over dat Apple een jaar achter loopt. Niet te geloven.

  6. ik hoop want ik wordt die nieuwe gebruiker van die nieuwe iPhone die zal komen als die niet komt zou het trouwens een helle domme stap van apple zijn !

  7. Waarom wil elke fabrikant maar meedoen met die megapixel race? Feit is en blijft dat je met een telefoon minder mooie foto’s kunt maken fan met een fotocamera…

  8. Ook ik wacht net als heel veel mensen denk ik.
    Van veel mensen loopt het contract af aankomende zomer. En mijn eerste optie zal de nieuwe Iphone zijn mits het een goede verbetering wordt. Maar een 5MP camera is al een mooi bericht!

  9. Origineel geplaatst door Niels
    Waarom wil elke fabrikant maar meedoen met die megapixel race? Feit is en blijft dat je met een telefoon minder mooie foto’s kunt maken fan met een fotocamera…

    Klopt, voor echte huwelijksfeesten etc. kun je beter een echte camera gebruiken.
    Maar veel, en steeds meer mensen maken snel even een fotootje ergens, of van hun kids ff snel en lopen niet dag en nacht met een camera, maar wel met hun telefoon uiteraard.
    En 5MP camera’s maken wel beter foto’s dan ik nu met mijn 3G. Kan altijd beter, en waarom zou je dat onderdeel niet doorontwikkelen..wat moeten ze dan doen? Camera eruithalen? Of gewoon 3 mp laten? Kan toch geen kwaad dit.

  10. zou liever hebben dat ze de 3.2 houden en er een flits bijsteken 😉
    nuja, heb mijn iPhone nu jaar en half, en heb er misschien al 10 foto’s mee gemaakt, veel meer zal het niet zijn.
    Camera mogen ze eigenlijk zelf schrappen van mij :p

  11. Hopelijk gebeurd het ook. Het zou ook mooi zijn als er flits komt, want anders kan je in donker weer geen foto’s maken.
    iPhone loopt op gebied van camera erg achter, dat is een feit.

  12. lekker spannend, pfff

  13. Ik heb serieus wat spiegelreflexen liggen van verschillende mpx en dat maakt allemaal niet uit. Ik ben er van overtuigd dat ik dankzij de touch to focus en exposure betere foto’s neem met 3 mpx dan een Nokia gsm van 5 mpx dat “willekeurig” focust…

  14. Als ik de foto’s van mijn 3.2 vergelijk met de 5 van m’n vader, vind ik die van mij beter. De iPhone cams zijn relatief van goede kwaliteit. Ik heb liever een stukje kwaliteit dan iets waarvan ik veel meer zou verwachten.

    De 5mp die dan zullen komen zullen ook wel Van goede kwaliteit zijn neem ik aan.

  15. Origineel geplaatst door Niels
    Waarom wil elke fabrikant maar meedoen met die megapixel race? Feit is en blijft dat je met een telefoon minder mooie foto’s kunt maken fan met een fotocamera…

    Helemaal mee eens. Kopers kijken alleen naar megapixel. Een telefoon is leuk om heel snel een kiekje en niet meer dan dat mee te maken.

    Je kan wel 10mpx camera erin stoppen maar het beeld blijft binnenkomen door een heel klein matig plastic lensje.

    Iedereen is ineens vergeten dat in de oude tijd je een subliem rolletje in je goedkope toestel kon stoppen maar een Leica met een matig rolletje altijd nog aanzienlijk betere foto’s kon maken.

    Maar goed blijf je lekker verlekkeren op de megapixels

  16. Ik had een Samsung met 5 Megapixels maar mijn iPhone 3GS gaf toch betere foto’s.

  17. Wie verlekkerd zich op de megapixels..gaat erom dat de camera’s steeds beter worden..doe niet zo moeilijk..
    Ga even een anti betere camera site opzetten ofzo. We weten nou wel dat goede foto’s niet alleen afhangen van het aantal Megapixels..maar dan kan het nog geen kwaad om wel meer Megapixels op je camera te hebben..

  18. In principe is het wel waar dat de pixel race vroeger onzin was.. echter de techniek blijft niet stil staan dus ik denk wel dat deze 5 megapix sesor van goede kwaliteit is.

    Daarnaast vind ik de iPhone camera best bruikbaar omdat je meteen er iets mee kunt doen, mailen, tweeten, facebook plaatsen.. !

  19. 5 MP is meer dan genoeg voor een mobieltje als het gewoon een goede lens is is het prima!
    Ik zie echter wel graag een Flits! Die mis ik erg op mijn 3GS tov mijn oude n95 8gb

  20. Overigens is 5 MP meer dan genoeg om foto’s af te drukken op normaal formaat. Goede keus dit dus!

  21. Een camera op mijn telefoon? Couldnt care less.

  22. Ik hoop dat het bij 5 megapixels blijft anders worden de foto’s wel erg groot om snel te kunnen versturen. De kwaliteit van de huidige 3.2 megapixels in de 3GS is trouwens prima. De 2MP 3G camera stelt mij wel teleur.

    Je maakt er inderdaad betere foto’s met de 3.2MP op de 3GS dan met sommige telefooncamera’s die veel meer megapixels hebben. Wat dat betreft is Apple slim bezig, het trekt zich weinig aan van de domme klant die geilt op specificaties, hoge nummertjes en moeilijke afkortingen. Bij Apple staat kwaliteit voorop en als dat betekent dat er geen 10MP maar een 3.2 of 5MP camera in moet dan zij het zo.

  23. Ik heb nu een HTC HD 2, en daar zit een 5MP camera op, en deze is dunner als de iphone, dus wees maar niet bang dat de iphone dikker gaat worden. Alleen laten we dan wel hopen dat er flash bij komt, anders kan je nog geen foto’s maken, alleen bij optimaal licht.

  24. Doe er dan ook gelijk een xenon flitser bij!

  25. Origineel geplaatst door Niels
    Waarom wil elke fabrikant maar meedoen met die megapixel race? Feit is en blijft dat je met een telefoon minder mooie foto’s kunt maken fan met een fotocamera…

    En waarom begint menigeen steeds weer een vergelijking met een fotocamera? Een echt real life gesprek klinkt ook beter dan een via de telefoon. En toch bel je elkaar graag om iets te vragen/mede te delen ipv dat je een afspraak moet maken om het live door te geven…. Het gaat dus om de toepassing. Een telefoon heb je bijna altijd op zak en daarmee maak je dus voornamelijk gelegenheids kiekjes die je met anderen kunt delen. Een fotocamera neem je mee als je op vakantie gaat en kwalitatief goede foto’s wilt maken (als je daar om geeft althans).

  26. Is toch wel goed nieuws mits het van goede kwaliteit is.
    En Apple kennende zal het wel kwaliteit zijn.

  27. Geef mij liever 2MP met weinig ruis, geeft kleinere en scherpere bestanden want geef toe, wie heeft er nood aan een foto die 3 maal je bureaublad is? Gooi een flits in de deal en ik ben helemaal blij.

  28. Origineel geplaatst door Aus
    Te bizar dat dit als een gerucht wordt geplaatst. Net ff op bij een GSM-boer gekeken en ik kan bijna geen toestellen vinden met minder dan 5 megapixel.Is men er hier enthousiast over dat Apple een jaar achter loopt. Niet te geloven.

    Mensen die wat research hebben gedaan weten dat de huidige 3.2 megapixel camera scherpere foto’s maakt dan een HDReady-tv kan weergeven, het zijn juist de optische onderdelen die verbeterd moeten worden. Door de goede autofocus en exposure maakt een iPhone 3Gs al betere foto’s dan sommige 5Mp mobieltjes.
    Meer dan 5MP is overkill als het gaat om een fotocamera in een mobieltje. Ik heb liever een goede lens met optische zoom, flits en goede autofocus/whitebalance/exposure. Ik ben dus heel enthausiast over deze mogelijke upgrade.

    Mensen die nog steeds geloven in MP’s hebben blijkbaar weinig verstand van zaken.

  29. Word gewoon tijd voor betere lens. Krijg je kleinere bestanden en betere foto’s. 3.2 is genoeg.

  30. Kijk, nu word je jaloers. Er zijn nu een paar geruchten over de 4G die lijken te kloppen, en dan is de nieuwe iPhone al tal keer beter dan de 3Gs :p.

  31. Off-topic:

    Origineel geplaatst door Pieter
    Wat dat betreft is Apple slim bezig, het trekt zich weinig aan van de domme klant die geilt op specificaties, hoge nummertjes en moeilijke afkortingen.

    Dat heeft Apple altijd en overal al gedaan sinds de oprichting, Apple volgt gewoon zijn eigen weg en kijkt naar resultaat voor de eindgebruiker. 😎
    De enige CEO van Apple die mee ging doen met die specs-race was Scully en die bracht Apple er bijna mee aan het bankroet, waardoor Microsoft moest bijspringen qua kapitaal… Gelukkig kwam Jobs weer in beeld.

    On-topic:

    Scherpere foto’s en betere focus en een flits voor mindere lichtomstandigheden, dat zou ik willen. Ook al blijft het een camera van een GSM…
    Weet iedereen dit trouwens: de beste foto’s maak je, als je het knopje in de foto-app eerst vasthoudt, dan richt en dan loslaat. De iPhone maak de foto pas als het knopje losgelaten wordt (hier is ook over nagedacht m.b.t. het eindresultaat, indrukken beweegt de iPhone; loslaten veel minder tot niet).

  32. tja en toch blijven ze weer achter de feiten aanlopen 5 Meg voor een camera dit zat al op mobieltjes 3 jaar geleden.Waarom zetten ze er niet gelijk 12 op want sommige mobieltjes hebben al een camera van 12 meg

  33. @Ronaldoo..zoals je hierboven ook al hebt kunnen lezen zeggen Megapixels niet zoveel..het gaat niet om de Megapixels..of zoals ze zeggen, het gaat niet om de grootte, het gaat erom wat je ermee doet! 😉

  34. Wat is het voordeel van het omhoog krikken van het aantal mp’s als de kwaliteit op de 3g en 3gs sowieso al niet hoger is als internet kwaliteit…

    Nog meer pixels met ruis. Of wordt de camera zelf en de lens van betere kwaliteit?

  35. 5MP, dus wss met de mogelijkheid om in HD / Full-HD te filmen?

    Zou een goede zet zijn, vermits youtube naar FullHD aan het overschakelen zit, en tegen dan zijn de mobile internet prijzen naar beneden.

    Elke verbetering is een stap vooruit, desondanks dat ze achterblijven in de megapixel oorlog.

    Als je een iPhone kan betalen, dan kan je gerust een Sony WX1 kopen. Dus hou op met het overnodig geklaag ivm de camera-module.

  36. hooplijk word hij dan niet dikker .. maar ze spraken toch over een dunner model dus ..

  37. Dan maken ze (indien er ruimte is) de lens maar wat groter om daar meer kwaliteit in te krijgen.

    Maar inderdaad ik mis ook een flitser want bij schemering worden mijn foto’s al aardig korrelig.

  38. Ik vind het ook een beetje absurd om die megapixels zomaar omhoog te drijven in gsm’s. Vaak gebeurt dit enkel en alleen omwille van het commerciele… Veel mensen denken : hoe meer megapixels, hoe mooier de foto’s , dit is nochthans niet juist. De kwaliteit van de lens is veel belangrijker en door zoveel pixels te willen krijgen op zo een kleine sensor krijg je vaak veel meer ruis in de opnames !
    Bovendien nog een bedenking : als ik goede kwaliteit foto’s wil nemen, dan gebruik ik wel een echt fototoestel. Waarvoor worden de meeste gsm foto’s genomen ? meestal een snelle snapshot om dan verder te sturen via mms of e-mail. (zelden of nooit worden die afgedrukt) .Als je een foto van een 5 MP wilt mms’en dan moet deze toch eerst enorm gecompriomeerd (minder pixels) worden om deze te kunnen verzenden.
    Tot slot nog dit : 2 Megapixels is in feite ruim voldoende om 10 x 15 cm foto’s af te drukken zonder kwaliteitsverlies. die extra pixels zijn dan enkel ballast, tenzij je natuurlijk wilt croppen…

  39. Ik heb nog nooit een telefoon gezien die betere foto’s maakt dan mijn hele oude HP C912 digitale camera (uit 2001) met zijn 2.1MP sensor. Ook de huidige 8MP shit van Samsung en kornuiten kunnen er niet aan tippen.

    En een flitser met enige kwaliteit in een telefoon is natuurlijk onmogelijk. Ik snap niet dat gebruikers daar behoefte aan hebben. Na 30cm heeft zo’n lampje natuurlijk geen inhoudelijke functie meer. Dus voor macro’s is het leuk maar dan krijg je het licht nooit meer goed op het onderwerp.

    Allemaal blablabla. Neem tniet weg dat ik de nieuwe iPhone als eerste ga halen, al moet ik ervoor naar Italie rijden. Hij komt er zowieso….

  40. @woca je heb helemaal gelijk
    maar op gizmodo zag ik een foto met grote lens midden op de achterkant en met flitser

  41. Het gaat om visie en niet om pixels.

  42. Het gaat om visie en niet om pixels.

  43. das wel jammer 🙁 om het jaar een nieuwe iphone en je contract duurt 2 jaar.

  44. Mooi man, die geruchtenstroom over de nieuwe 4G!!
    Ben benieuwd waar ze vlgend jaar mee gaan komen

  45. wat ikwil zien in de nieuwe iphone:
    Snellere cpu/gpu
    Langere batterij duur
    Hogere scherm en camera resolutie
    OLED scherm
    Hybride touch

  46. @Stefhanvdk
    Verwacht je echt optische zoom in een telefoon? Dat geloof je zelf toch niet.

    Iedere fabrikant gaat gewoon mee in de rat-race van meer MP. Altijd die discussie over dat minder mp beter is. Natuurlijk is eea afhankelijk van objectieven e.d. en het zal ook allemaal wel beter worden.

    Doe mij maar een 8 mp sensor op de telefoon en dan zoom ik wel digitaal.

    Voor echte foto’s heb ik mijn EOS350 met echte objectieven en gebruik ik geen telefoon.

  47. 5 megapixel..? leuk hoor maar de winkels liggen vol met gsm’s tot 12,1megapixel (EN goeie lensjes erin), nu al.
    Als je in 2010 met een 5 megapixel (zonders echt goede lens neem in aan) loop je wel MEGA achter.
    aan de andere kant… als dat het enige nadeel is….

  48. Origineel geplaatst door Dennis
    5 megapixel..? leuk hoor maar de winkels liggen vol met gsm’s tot 12,1megapixel (EN goeie lensjes erin), nu al.
    Als je in 2010 met een 5 megapixel (zonders echt goede lens neem in aan) loop je wel MEGA achter.
    aan de andere kant… als dat het enige nadeel is….

    Die 8 en 12 MP camera’s zijn trouwens qua kwaliteit niet beter dan een N95, N82 of N86, wat tot heden qua kwaliteit nog altijd de beste zijn.

  49. Is allemaal wel mooi 5mp maar zou liever zien dat er een flitser in kwam hoe groter de mp hoe meer ruimte je daar ook weer voor nodig bent. En meeste mensen gebruik toch hun camera om goeie foto’s te maken !!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.