Gerucht: Apple sluit deal voor 5 megapixel CMOS-sensor

OmniVision is de leverancier van de huidige 3.2 megapixel CMOS-sensor voor de iPhone. Volgens een bron van DigiTimes heeft OmniVision nu een nieuw contract gesloten met Apple voor 5 megapixel sensoren.

OmniVision is de leverancier van de huidige 3.2 megapixel CMOS-sensor voor de iPhone. Volgens een bron van DigiTimes heeft OmniVision nu een nieuw contract gesloten met Apple voor de levering van 5 megapixel-sensoren. Deze zullen volgens de bron worden geproduceerd in 2010. Ook zal de productie van OmniVision omhoog gaan van 20-21 miljoen dit jaar, naar 40-45 miljoen volgend jaar.

In april kwam DigiTimes met het gerucht dat de eerstvolgende iPhone een 3,2 megapixel CMOS-sensor zou krijgen. Dat gerucht is uitgekomen: de iPhone 3GS die een paar maanden later uitkwam, heeft een 3.2 megapixel camera aan boord. Als je ook de bestellingen voor de iPods meetelt levert OnmiVision dit jaar 65 miljoen producten aan Apple. Het gaat dan ook goed met het bedrijf: vorig jaar maakten ze nog 5 miljoen dollar verlies, dit jaar is dat omgeslagen naar 8 miljoen dollar winst in één kwartaal.

Bron: Digitimes, via Gizmodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2009, 13:06
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen camera, sensor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.