iPhone-prijzenslag in Frankrijk gestart

In Frankrijk hebben Orange en SFR beide de prijs van de iPhone verlaagd. Mogelijk heeft dat te maken met verzadiging van de markt of gewoon door de toegenomen concurrentie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

orange iphoneFrankrijk ligt op nummer twee als het om de snelst groeiende iPhone-landen gaat. Misschien komt dat door het feit dat er sinds kort meerdere mobiele operators zijn, die de iPhone mogen verkopen. Bij de volgende rapportage van AdMob zou Frankrijk wel eens op de eerste plaats kunnen staan, want er is een prijzenslag uitgebroken. De Franse mobiele operator Orange en SFR hebben beide de prijs van de iPhone verlaagd. De prijs bij Orange voor de 16GB iPhone 3GS ging omlaag van €149 naar €59, de 8GB iPhone 3G kost nu €19 en de iPhone 3GS 32GB is vanaf €179 te krijgen. Daarvoor moet wel een abonnement (vanaf €40,90 per maand) worden afgesloten. SFR verkoopt de 8GB 3G iPhone voor €29, de 16GB iPhone 3GS voor €99 en de 32GB iPhone 3GS voor €199.

Ter vergelijking: in Nederland betaal je bij het goedkoopste abonnement €29, €99 en €199 voor de drie toestellen. Bij Orange is de iPhone goed voor circa 60 procent van de smartphone-verkopen. Van alle toestellen die rond de kerst verkocht worden, gaat het in 20 procent van de gevallen om smartphones, aldus marketingdirecteur Laurent Lame van Orange. Hij legde ook uit waarom de prijs wordt verlaagd: omdat het dé mobiele telefoon voor de eindejaarsperiode is. Het zou ook domweg om erom kunnen aan dat de markt langzamerhand verzadigd raakt. Bernstein Research becijferde dat er in het derde kwartaal van 2009 in Frankrijk 600.000 iPhones zijn verkocht. Dat is veel meer dan er over de hele periode in Nederland zijn verkocht.

Via: 9to5mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2009, 1:24
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.