apple watch milanese loop

‘Dit is de Apple Watch-app voor de iPhone’

De losse Apple Watch-app voor de iPhone is te zien in een reeks afbeeldingen. In de applicatie vind je instellingen voor het horloge.

Gisteren ontdekten we het bestaan van een losse Apple Watch-app voor de iPhone, waarmee je het horloge draadloos kunt beheren. 9to5Mac heeft inmiddels van bronnen vernomen hoe deze horloge-app er precies uit komt te zien. Op basis hiervan hebben ze een aantal screenshots bemachtigd en de app uitgebreid beschreven.

De Apple Watch-app toont volgens de bronnen een virtuele versie van het horlogescherm, met daarop alle beschikbare apps en iconen. Deze iconen kun je heen en weer slepen om ze van positie te veranderen, waarna ze ook op het horloge worden geplaatst. Dit betekent dat je het beginscherm kunt indelen op het grotere iPhone-scherm, zodat je niet op het horloge loopt te pielen. In onderstaande screenshots is de Apple Watch-app te zien. Op 9to5Mac staan meer beelden.

Apple Watch App berichtenApple Watch app layout
Apple Watch App tijdApple Watch App toegankelijkheid

Het betreft een vroege testversie van de Apple Watch-app. Het is daarom onduidelijk of er nog functies bij komen of worden verwijderd. Het design zou ook nog kunnen veranderen voordat Apple de app uitbrengt.

De Apple Watch zou de Apple Watch-app in elk geval de volgende functies bieden:

  • Klok. Hiermee kun je een aantal zaken van het horlogefront op de Apple Watch aan te passen. Zo is het mogelijk om je initialen op het horloge te zetten, of een rode stip te activeren die oplicht als je nieuwe notificaties ontvangt. Vanaf deze pagina kun je ook de aandelenkoersen op de horlogeplaat zetten.
  • Berichten. Hier pas je aan hoe de iPhone omgaat met je berichten. Zo kun je kiezen of iMessages in volledige vorm op het horloge worden getoond, of dat ze aangepast worden weergegeven. Daarnaast kun je ondermeer aangeven of berichten wel of niet moeten worden gedicteerd.
  • Kaarten. Deze optie zou nog vrij beperkt zijn. Hier kun je alleen aangeven op de Taptic-functie gebruikt kan worden om aan te geven wanneer je de bocht om moet.
  • Toegankelijkheid. Hier kun je meerdere toegankelijkheidsfuncties op de Apple Watch aanpassen, waaronder het uitspreken van schermteksten en transparantie.
  • Codeslot. Hier stel je een viercijferig codeslot voor de Apple Watch in, net als op de iPhone. Deze is vereist voor Apple Pay.
  • Activiteit, beweging en fitness. Instellingen voor de gezondheifsfuncties van de Apple Watch. Hier schakel je bijvoorbeeld de hartslagmeter in of uit.
  • Over-scherm. Biedt algemene informatie over het horloge, waaronder het serienummer.

De Apple Watch komt volgens Apple begin 2015 uit – geruchten wijzen op maart. Dan zal vermoedelijk ook iOS 8.2 worden uitgebracht, met daarin de losse Apple Watch-app voor het horloge. Pas dan weten we hoe de uiteindelijke app er exact uitziet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2015, 22:04
Categorie Geruchten
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.