Geen ringtones meer maken in iTunes 10

In de nieuwste versie van iTunes ontbreekt de mogelijkheid om ringtones te maken of te kopen. Apple meldt nog niet waarom deze functie ontbreekt.
Vincent Davids - · Laatst bijgewerkt:

itunes ringtonesIn de nieuwste versie van iTunes ontbreekt de mogelijkheid om ringtones te maken of te kopen. Apple introduceerde de Ringtones-functie in iTunes 7.4 in september 2007. Voor 99 cent konden iTunes-gebruikers een nummer uit de muziekcatalogus omzetten naar een dertig seconden durende ringtone. Het is nog onbekend waarom Apple de Ringtones-functie uit iTunes 10 heeft gehaald.

De redacteuren van Mac Life zagen dat de functie ontbrak in iTunes 10. “We realiseerden ons dat we niet langer konden zien of een track om te zetten is naar een ringtone voor 99 cent.” In vorige versies van iTunes was het mogelijk om van gekochte nummers in de iTunes Store ringtones te maken. Gebruikers konden zelf kiezen welk stukje uit een nummer ze wilden gebruiken als ringtone.

Overigens kun je nog wel ringtones maken en kopen in iTunes 9.2.1. Als je erg gehecht bent aan je ringtones, dan doe je er goed aan om de laatste versie van iTunes niet te downloaden.

itunes ringtones

Wil je mp3’s omzetten naar iPhone-ringtones? Op iPhoneclub staan twee handige workshops:

Ook kun je in iTunes duizenden ringtones kopen voor een schappelijke prijs.

Wanneer jij je iPhone hebt gejailbreakt, kun je Ringtones3 downloaden in de Cydia Store. Met Ringtones3 kun je op eenvoudige wijze nummers omzetten naar ringtones, zonder dat iTunes of synchronisatie hier aan te pas komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 17:35
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen bellen, itunes, ringtones

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.