Mio GPS Car Kit: eerste compatibele carkit voor de iPhone 4 (update)

Mio heeft een GPS Car Kit geïntroduceerd met ingebouwde gps-ontvanger en speaker. Hiermee is het mogelijk ook met de iPod touch en eerste generatie iPhone te navigeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

mio carkitNavigatiefabrikant Mio heeft een GPS-carkit uitgebracht voor alle iPhone- en iPod touch-modellen. Het is de eerste carkit die werkt met de iPhone 4 en is geschikt voor de meeste routenavigatiesoftware. Net als de TomTom-carkit gaat het bij deze carkit om meer dan alleen een bevestigingsbeugel. Er zit een ingebouwde GPS-ontvanger en bijbehorende elektronica in, voor een versterkte ontvangst. De houder is zo ontworpen, dat de iPhone met of zonder hoesje erin past.

Dankzij de ingebouwde GPS-ontvanger zorgt deze houder ervoor dat je ook met de eerste generatie iPhone en iPod touch kunt navigeren, met navigatiesoftware zoals die van TomTom en Navigon.

mio carkitMio’s carkit heeft een geïntegreerde luidspreker voor route-instructies, handsfree bellen en muziek beluisteren. Je kunt de iPhone er ook meteen mee opladen en er is een audio-uitgang aanwezig om de carkit met de autoradio te verbinden. Route-instructies, telefoongesprekken en muziek van de iPod-functie kun je dan rechstreeks via de speakers van je auto beluisteren.

Mio presenteerde de carkit vandaag op de IFA, een grote beurs voor consumentenelektronica, die momenteel in volle gang is. Je kunt de carkit vanaf september aanschaffen voor €99,99 inclusief BTW (zie update hieronder). Na het plaatsen van de iPhone of iPod touch werkt de carkit meteen.

Door te koppelen via Bluetooth kun je de carkit ook voor handsfree communicatie gebruiken. Bij de eerste keer gebruik wordt dit koppelingsproces automatisch gestart.

mio houderOp de website van Mio is te lezen voor welke navigatiesoftware de carkit geschikt is. Momenteel zijn dit alle populaire pakketten: TomTom, Navigon, Sygic Mobile Maps 10, Sygic Aura, iGo My Way, NDrive, CoPilot Live en MotionX. Wie meer wil weten over specifieke functies kan ook alvast de gebruikershandleiding raadplegen.

Je krijgt er een 12V-oplaadkabel bij. Belangrijk om te weten is dat de eerste generatie iPod touch geen ingebouwde Bluetooth heeft en dus ook niet geschikt is voor het voeren van handsfree gesprekken. Met alle andere iPhone- en iPod touch-modellen werkt het wel.

Update: de Mio-carkit is inmiddels via de webwinkel van de fabrikant te koop. Het is echter slimmer om te wachten tot de carkit in de Nederlandse winkels te koop is, aangezien je dan de consumentenadviesprijs van 99 euro betaalt. Bij het kopen via de Mio-webwinkel betaal je veel meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2010, 10:50
Categorieën Accessoires, iOS
Onderwerpen carkit, gps, mio, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.