Reacties voor: ‘Geen AirPlay voor iPhone 3G-gebruikers’

De AirPlay-functie zou niet meer werken in de laatste Golden Master (de versie voordat de software wordt gelanceerd) van iOS 4.2 op een iPhone 3G.
Lees het complete artikel → ‘Geen AirPlay voor iPhone 3G-gebruikers’
Michel Lusthof -

Reacties: 72 reacties

  1. Was dat al niet in de aankondiging van iOS 4.2 gezegd ? Of vergis ik mij ?

  2. Hmm voor muziek zou het moeten kunnen, voor video is het misschien te zwaar?

  3. Ik had ook niet anders verwacht. Maar was zeker te verwachten aangezien veel functionaliteit niet meer aanwezig is op de 3G.
    Van de meeste mensen die een 3G hebben loopt het abonnement toch binnenkort af dus dat is een goede reden om het niet meer in de 3G te stoppen 😉 (naja goed…)

  4. Ik zie kansen voor jailbreak developers om een tweak hiervoor te gaan maken… Gamecenter, wallpaper, multitasking, etc. werkt ook d.m.v. een tweak op de iPhone 3G.

  5. Get the 3G user to the 4 😛

  6. ….voor mij eerlijk gezegd géén verassing. Evenals Game Centre. iOS4 is zelf al te zwaar voor de 3G, laat staan de extra features die het zou bieden.

  7. Dit verrast me eigenlijk totaal niet. Vroeg het me al af…. of AirPrint en AirPlay voor de 3G beschikbaar zouden komen, aangezien o.a. Game Centre het ook niet ‘gehaald’ heeft uiteindelijk. Dat iOS 4 zelf draait uberhaupt, zonder deze kekke functies nog maar net op de 3G.
    (mijn 3G draait weer op 3.1.3)

  8. Alweer genááid door Apple…
    Achjah, 3G gebruikers zijn het toch al gewend 😛

    Maar ff serieus, geef eens een goede reden waarom je geen airplay op een 3G zal kunnen zetten?

    Ik geloof niet dat dit zo heel veel RAM of processor-kracht verijst hoor 😛

    En ik hoop dat er een tweak voor 3G gebruikers uitkomt om toch airplay mogelijk te maken.

    Maar we zullen zien of het er komt, persoonlijk denk ik van niet want eerst beloofde Apple dat je een achtergrondje erop kon zetten en werd op het allerlaatste moment weer weg gehaald :S

    Amen!

  9. Wel raar dat mijn ipod touch 2G wel Game Center heeft. :S

  10. wel vreemd. Ik heb op mijn 3G GM4.2 staan en die heeft wel de airplay button.

    Het is wel zo dat de airplay functie pas zichtbaar wordt als er met bluetooth een link is gemaakt.

  11. Op zich allemaal jammer, maar ik vind het volkomen begrijpelijk. Het toestel is al twee jaar oud, en júist omdat 4.0 zo traag draait op de 3G, lijkt het me logisch dat sommige zaken gewoon niet beschikbaar zijn voor de 3G.

    Het is sowieso best opzienbarend dat een smartphone van twee jaar oud nog dezelfde regelmatige updates krijgt als de gloednieuwe variant, maat het is gewoon logisch dat ‘ie niet meer helemaal meekomt.

  12. Komt wel weer met een jailbreak tweak denk ik zo maar… 🙂

  13. Apple blijft ons maar teleurstellen met ios 4.2:
    – geen airprint (ok vier printers wel)
    – week vertraging met release
    – geen gamecenter voor 3G
    – geen airplay voor 3G
    – geen multitasking voor oude modellen

    Spijtig dat het zo moet lopen. Waarschijnlijk allemaal om de iPhone 4 te verkopen.

  14. Reden zou weer het ontbreken van de multitaskingbar kunnen zijn, waar de airplay controls nu in zitten.

    Wel hypocriet van Apple, maarja, het is hun strategie en het werkt. En met een jailbreak zou het wel weer teruggehaald kunnen worden vermoed ik.

  15. erg jammer, zoveelste tegenslag voor 3g gebruikers (zoals ik) ik blijf dan maar bij Airvideo:)

    hopelijk komt in de final versie nog wel airplay

  16. Dat is wel zuur, tis feitelijk gewoon iOS 3.1.3 voor 3g gebruikers met een iOS 4 skin.

  17. Vergeet die 3G gewoon.

  18. Raar dat mijn iPod Touch 2G (MC) wel weer GameCenter heeft. 😛

  19. Ik vind het niet erg dat ik geen nieuwe functies krijg, als de huidige functies maar blijven werken en mijn 3G maar niet zo dramatisch wordt als onder 4.0.

  20. wtf?! ook geen Game Center? :S grr…

  21. Das dan weer zo iets van. Blij maken met dooie mus. Beetje jammer van apple

  22. Een echte feature voor de Apple freak lijkt me. Je moet een (in mijn ogen waardeloze Apple TV 2 hebben) om het op de tv te kunnen afspelen.
    En als je dan toch al een Apple TV hebt dan heb je de filmpjes op de iOS dingen ook al op je pc, en hoef je dus niet te AirPlayen. Alleen met YouTube kan het handig zijn, maar then again: dat zit ook op de ATV!

    Of snap ik die feature gewoon niet? 🙂

  23. Doen ze gewoon om 3g gebruikers nog een rede te geven om een nieuwe iphone te kopen. Niet dat ik airplay nou bijzonder vind. Er zijn genoeg alternatieven.

  24. Ligt denk ik aan mij, maar het is me nou niet duidelijk of het nou wel op de 3GS komt. 😐

  25. @mark: Haha, en daar gaan we weer. Natuurlijk is het ook niet goed als ze elke feature ook voor de 3G implementeren en het ding niet meer vooruit te branden is…

    Het is 2,5 jaar oude hardware waar we het over hebben he.

  26. Sja, beetje jammer idd… Maar dan nog, ben allang blij als mijn iphone weer een stuk vlotter werkt met de nieuwe 4.2 update. Verder mis ik die andere dingen eigenlijk ook niet…

  27. Ze willen gewoon dat je nieuwe iPhone neemt maar ze gaan eraan voorbij dat de meeste mensen abonnement gebonden zijn.

  28. idd, dat ding is ruim 2 jaar oud… Dit doet geen enkele andere fabrikant hoor…

  29. snap ik ook wel weer.. toch erg jammer

  30. Toch maar tijd om een andere telefoon aan te schaffen dan… En deze keer niet van Apple, een merk dat zijn oude modellen wel blijft ondersteunen..

  31. Wat jammer dat Apple toch altijd wel weer een reden heeft waarom iemand die hier toch graag gebruik van wil maken gedwongen wordt over te moeten stappen naar de 4

  32. Origineel geplaatst door Tom
    Toch maar tijd om een andere telefoon aan te schaffen dan… En deze keer niet van Apple, een merk dat zijn oude modellen wel blijft ondersteunen..

    En welk merk blijft dan zijn oude toestellen ondersteunen? Naar mijn weten geeft Apple de langste ondersteuning van allemaal nl. een 2-tal jaar. Noem mij eens 1 merk op waar je na 2j nog nieuwe functies krijgt.

  33. @Roel: ZumoCast is zo’n alternatief.

  34. Origineel geplaatst door Tom
    Toch maar tijd om een andere telefoon aan te schaffen dan… En deze keer niet van Apple, een merk dat zijn oude modellen wel blijft ondersteunen..

    Ik heb nog wel een nokia 6310 voor je in de aanbieding, is dat wat?

  35. @Mitch:
    Ja maar mijn (2g mc model) ipod touch met 4.2 gm heeft geen airplay functies 🙁

  36. Kom op Apple! Where is the love?

    Juist de 3G kopers hebben je zoveel succes bezorgd en de iPhone groter dan groot gemaakt…

    Dat multitasking er niet meer in zit snap ik best (alhoewel het onder 4.1 ook nog wel aardig draait). Maar GameCenter en Airplay kan de 3G toch gewoon prima aan.

    Kortom, het zijn alleen maar commerciële redenen om het niet aan te bieden, geen technische. Prima dat Apple weer nieuwe iPhones wil verkopen, maar als je je klanten op deze manier achter stelt zullen er ook klanten weglopen naar een ander merk. Zeker nu er meer concurrentie komt met de Palm Pre 2 en WP7….

  37. @janalleman: IMO zeker waar! Dit is voor mij ook een reden om voor een ander toestel te kiezen. Bijvoorbeeld met Android.

    Niet dat je na 2 jaar een Android toestel te hebben nog steeds kan updaten naar de nieuwste versie met haar nieuwe functionaliteiten, maar toch. (of kan dit wel..?)

  38. En er blijven maar mensen zeuren dat hun mobiel geen nieuwe functies krijgt (na dik 2 jaar). Kom op zeg! De meeste telefoons krijgen geen eens updates en bij Android laat de fabrikant je na een maand al stikken..

  39. @Mitsjke:
    Een reden daarvoor kan zijn omdat de iphone 3g geheugen (en ook rekenkracht) nodig heeft om de gsm/3g chip aan te kunnen sturen. Bij de ipod touch ontbreken deze chips en zo blijft meer geheugen over voor andere applicaties.

  40. Origineel geplaatst door Tom
    Toch maar tijd om een andere telefoon aan te schaffen dan… En deze keer niet van Apple, een merk dat zijn oude modellen wel blijft ondersteunen..

    Zoals Nokia, Sony en Motorola?
    Ik heb thuis nog een stuk of tien toestellen van hooguit 5 jaar oud, waar al geen batterij of kabeltje meer voor te krijgen is via de fabrikanten.
    Niet zo naief, telefoons zijn wegwerpartikelen.

  41. Genieten dit, al die mensen die menen recht te hebben op oneindige updates en features op hardware die twee generaties oud is.

    Origineel geplaatst door Pieter
    Apple blijft ons maar teleurstellen met ios 4.2: – geen airprint (ok vier printers wel) – week vertraging met release – geen gamecenter voor 3G – geen airplay voor 3G – geen multitasking voor oude modellenSpijtig dat het zo moet lopen. Waarschijnlijk allemaal om de iPhone 4 te verkopen.

    Geen airprint en een week vertraging om de iPhone 4 te verkopen?

    Leg eens uit.

    Origineel geplaatst door Jeffrey
    Reden zou weer het ontbreken van de multitaskingbar kunnen zijn, waar de airplay controls nu in zitten.Wel hypocriet van Apple, maarja, het is hun strategie en het werkt. En met een jailbreak zou het wel weer teruggehaald kunnen worden vermoed ik.

    Wat is hier hypocriet aan?

    Dat je het vervelend vindt snap ik misschien, maar hypocrisie kan ik hier niet in ontdekken. Ben wel erg benieuwd naar je uitleg.

    Origineel geplaatst door Dick
    Ze willen gewoon dat je nieuwe iPhone neemt maar ze gaan eraan voorbij dat de meeste mensen abonnement gebonden zijn.

    1) hebben die mensen betaald voor AirPlay dan? Volgens mij niet. Geen reden tot klagen.
    2) de abo’s met 3G’s zijn in rap tempo aan het verlopen

    Origineel geplaatst door Tom
    Toch maar tijd om een andere telefoon aan te schaffen dan… En deze keer niet van Apple, een merk dat zijn oude modellen wel blijft ondersteunen..

    Goed idee. Om je op weg te helpen hier de shortlist van merken die alle software-features van hun nieuwste modellen beschikbaar maken voor hun modelletjes van 2,5 jaar oud:
    [begin lijst]
    [einde lijst]

    Oftewel, droom verder.

    Origineel geplaatst door Martin
    @janalleman: IMO zeker waar! Dit is voor mij ook een reden om voor een ander toestel te kiezen. Bijvoorbeeld met Android.Niet dat je na 2 jaar een Android toestel te hebben nog steeds kan updaten naar de nieuwste versie met haar nieuwe functionaliteiten, maar toch. (of kan dit wel..?)

    De lijst met toestellen die op dit moment de nieuwste Android-versie ondersteund kunnen draaien is al bedroevend kort. Er zijn op dit moment massa’s Android-toestellen te koop waar dat niet eens voor geldt. Ik ben echt benieuwd waar mensen hier hun info vandaan halen.

    Apple is een van de weinige, zo niet de enige, die meer doet dan ernstige bugs fixen op een toestel van deze leeftijd. Stop toch eens met dat gejammer.

  42. Wat een gezeik over niks. Mensen moeten ook altijd weer het nieuwste van het nieuwste hebben en voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Wees blij met je 3G kijk naar de voordelen tov een gewone simpele mobiel en niet alleen maar naar de nadelen tov andere smartphones.

    En wees blij dat Apple überhaupt nog updates voor het toestel maakt.

  43. de 4.2 GM draait nu op mijn 3G… Licht het aan mij of missen die nieuwe SMS tones op de 3G??? want ik heb ze niet in het lijstje staan… Is dat weer een punt dat apple kort op de 3G???

  44. In iOs 4.5 verwijdert Apple de belfunctie van de 3G. De telefoon
    is dan een jaar of 3 oud, dat je er mee kunt bellen hoef je dan niet meer te verwachten.

  45. Ik snap niet zo goed waarom iOs 4 überhaupt beschikbaar is gemaakt voor de 3G. De enige meerwaarde is die mappen funcitie, niet echt spannend ofzo.

  46. Ja niet zo jammeren allemaal! Stel je kreeg wél multi tasking en Airplay op je 3G en je telefoon wordt zo traag als dikke stront (wat 4.1 op een 3G al was en nog steeds is in mijn beleving) dan zaten jullie daar allemaal over te jammeren. Apple hoéft de 3G niet te updaten, hoor….
    Wees blij dat het tóch kan en je enkele voordelen hebt zoals oa dat je nog wel apps kunt gebruiken die minimaal iOS4 nodig hebben.
    Op mijn 3G moet ik langzaam afscheid nemen van sommige updates van sommige apps omdat 3.1.3 niet meer wordt ondersteund….

  47. Onbegrijpelijk die “Ik kan dat best begrijpen” reacties. Vergeet niet dat 1,5 jaar geleden de 3G de enige iPhone was die er te koop was. Zegge: anderhalf jaar geleden!! En nu al opzij gezet door Apple. Dat Apple alleen ordinair winst wil maken, ala. Maar dat hier ook nog eens zoveel begrip voor is??? Ongelooflijk, die marketing machine van Apple kan een aardig staaltje hersenspoeling uitvoeren, blijkt wel. Anderhalf jaar en een apparaat van 600 euro kan min of meer de prullenbak in. Voor mij nooit meer een Apple!

  48. raar bij mij doet airplay het op iPad wel maar op iPhone4 niet…. hierboven lees ik iets bij Leo van der Meer over het activeren via bluetooth? hoe zit dat, nooit van gehoord.

  49. @Leo van der Meer: wat bedoel je met bluetooth een link gemaakt? hoe doe je dat? op mijn iphone 4 met 4.2 zie ik ook airplay niet.

  50. @Mitch, de ipod touch heeft een snellere processor… en minder geheugen nodig, omdat de 3g die al moet gebruiken voor alle telefoonnetwerken…

  51. Apple wil ook dat je een nieuwe iPhone koopt

  52. @Rens: haha wat een aanstellerij. Waarom zou je telefoon de prullenbak in moeten omdat Airplay niet ondersteund wordt…?

    Je 3G kan nu veel meer dan die 18 maanden geleden, wat overigens een eeuwigheid is in mobiele technologie-termen. Bovendien, de mensen die in mei 2009 nog een 3G kochten, kochten op dat moment een telefoon van bijna een jaar oud. Dan moet je nu niet komen klagen dat je niet de allerlaatste features kunt draaien, dat is een beetje vreemd.

    En nogmaals: wat ga je wel kopen dan? Noem eens een fabrikant die 2,5 jaar oude hardware wel van alle nieuwe features voorziet?

    En dan dat vermoeide commentaar over marketing en hersenspoeling: JIJ (plus een paar andere schuimbekkende mensen in deze thread) bent degene die Apple aan veel hogere standaarden meet dan de gemiddelde fabrikant. Heb jij zelf niet een iets te volmaakt beeld van Apple en van hoe ze 2,5 jaar oude spullen naar het niveau van vandaag zouden moeten tillen?

    Ik ben erg benieuwd wat je gaat kopen, maar het zal wel weer loos geschreeuw zijn.

  53. Noem eens een fabrikant die 2,5 jaar oude hardware wel van alle nieuwe features voorziet?

    De meeste fabrikanten hebben 180 verschillende modellen (bij wijze van spreken), updates aan een 2 jaar oud model is gewoon ondoenlijk voor hen.
    Bij Apple ligt dat totaal anders: 1 model per jaar. Je mag dan ook verwachten dat de support veel langer doorloopt.

  54. @Apple740:
    Ten eerste, je hele opmerking raakt kant nog wal aangezien de 3G nog wel degelijk wordt ondersteund natuurlijk; 4.1 bijvoorbeeld was een release om de performance op die generatie toestellen weer op te krikken. Waar hier over wordt geklaagd is dat niet alle nieuwste features worden geimplementeerd in (in mobile tech-termen) bejaarde toestellen.
    Ten tweede, het gaat hier om de ervaring van de gebruiker. Als de fabrikant de verantwoordelijkheid op zich wil nemen om 180 verschillende modellen in de markt te hebben (en dat is niet bij wijze van, maar letterlijk) dan horen ze daar fatsoenlijke support op te leveren.
    Dus (nog maar een keer) de vraag: wat ga je wél kopen dan? Het is echt grappig om te zien hoe hier met verschillende maten wordt gemeten. Zet eens op een rijtje wat de 3G er in de loop der jaren heeft bijgekregen aan functionaliteit en vergelijk dat met pakweg een Nokia N96, het Nokia vlaggenschip ongeveer uit dezelfde tijd.

  55. Ik snap al die zeurpieten met 3G niet. Ik heb bewust begin dit jaar nog een 3G genomen. Gewoon, lekker hollands, gratis bij abootje. Was al een enorme verbetering tov het toestel wat ik had. Dat ik dan nu nog niet met de nieuwste zaken mee kan doen, is toch een logisch gevolg daar van. Je kan ook zo denken dat als jij een nieuw toestel uit mag kiezen, degene die nu het nieuwste heeft, dan weer lekker achterloopt. Wees blij dat je een telefoon hebt uberhaupt.

  56. Ten eerste, je hele opmerking raakt kant nog wal aangezien de 3G nog wel degelijk wordt ondersteund natuurlijk; 4.1 bijvoorbeeld was een release om de performance op die generatie toestellen weer op te krikken.

    Je bedoelt dat 4.1 een fix bevatte die de slechte performance van de 3G weer enigszins op normaal niveau moest brengen van voor 4.0, een fout die Apple zelf geintroduceerd had? Het zou wel heel gek zijn geweest als ze dat niet opgelost hadden.
    Waar het nu om gaat is een heel andere “support”: een functie wat gewoon prima werkt op de 3G wordt er willens en wetens uitgesloopt om jou een nieuw toestel te doen laten kopen (soortgelijke geintjes zagen we eerder, o.a. de camerafunctie zou ook gewoon prima werken op de 3G).

  57. @Apple740:
    Ik heb de vraag al een paar keer gesteld, maar hij lijkt wel erg lastig te zijn:

    Welke fabrikant voegt alle software-features van zijn nieuwe modellen toe aan zijn modellen van 2,5 jaar oud? Je mag blij zijn als er af en toe een vuile bug wordt gefixed.

    Dat ge-emmer over “geldklopperij” is echt te zielig voor woorden. Deze functie is je bij aankoop niet beloofd, als je telefoon nu meer doet dat toen je ‘m kocht mag je in je handjes klappen. Simpel.

    Wat zijn Nederlanders toch een vreselijk zeurderig volkje.

  58. Larss, toen de 3GS werd geintroduceerd waarmee je wel gewoon een filmpje kon schieten was de 3G nog geen 2,5 jaar oud. Sterker nog, sommigen hadden net een 3G gekocht. Gelukkig zijn er nog jailbreaks die zaken als dit weer rechtzetten.

  59. @Apple740: Errrm… wow.

    A) heb jij ooit (jailbreak of app store) een filmje gezien geschoten op een 3G dat het aanzien waard was?
    De hardware is er niet geschikt voor. Fijne telefoon hoor, maar de camera is echt ruk. Apple gaat zoiets niet aanbieden aan z’n klanten, klaar. Wil je het wel -> download een appje en geniet van de grijzige bagger die er uit komt.
    B) als je in juni 2009 net een 3G had golden er twee dingen:
    -1 je vond het hebben van nieuw spul niet echt belangrijk of hebt je geen seconde verdiept in het release-schedule van Apple, en
    -2 je vond de deal zoals die er lag (zonder video) goed genoeg.

    Waar gaat dit in godsnaam over?

    Oh, en mag ik nogmaals mijn vraag onder de aandacht brengen? In dit topic gaat het over een 2,5 jaar oude telefoon die een feature niet krijgt. Reden onbekend. Welke andere fabrikant doet dat consequent wel? Als daar geen goed antwoord op komt zijn we toch uitgepraat?

    Technische achtergrond of niet, je kunt niet verwachtend dat tot in lengte van dagen nieuwe features geschreven, getest en gesupport worden op oude hardware zonder dat de klant daar een cent voor betaalt. Bovendien kun je er donder op zeggen dat de forums wéér vol staan met gezeik als een 3G door het wel toevoegen van een nieuwe feature een beetje trager wordt.

    Bugs fixen en zorgen dat je zo lang mogelijk compatibel blijft met relevante software-omgevingen (HTML-standaarden, app store) moet gebeuren, zeker tijdens de looptijd van je abo. Alles daarbovenop is luxe.

  60. Larss, ik heb een 2G en vind het echt niet kunnen dat ik nu niet op het 3G-netwerk kan. Twas een duur toestel hoor, toen… Ik ga een HTC kopen, die hebben tenminste touchscreens, toch?

    en voor alle airprint zeikerds, het is te tweaken voor shared printers, google maar

  61. Je moet sowieso blij zijn dat de 3G updates krijgt. Op t moment dat de nieuwe Nokia n97 kan multitasken betekent dat toch ook niet dat jou n95 dat ook kan. Bij de iPhone is het alleen zo dat het dezelfde naam heeft met een ander nummertje. Voor de rest zijn het gewoon andere telefoons

  62. @aguila:

    Ik krijg dat icoontje als ik me 3G heb gelinkt met mijn carkit. Deze doet ook audio streamen en mijn ipod bedienen via bluetooth.

    Dus gewoon linken met de carkit.

  63. @apple740

    Jij schrijft hier wat af zeg… Ook al je accountnaam bekijkend, zou je bijna gaan denken dat je bij Apple werkt… Je begrijpt het niet helemaal. Ik kan ermee leven dat ik op mijn 3G zaken moet missen welke technisch te hoog gegrepen zijn voor de 3G. Zoals multitasking b.v. Maar er worden ook functies onthouden die hier niets mee te maken hebben. Bijv. meerdere achtergronden. En je kan met 1 regel reageren hierop of zoals je tot nu toe doet met 50 regels: dit valt niet te verdedigen!

  64. Blijkbaar dus ook niet meer op de 3GS, althans ik vind deze optie toch niet terug (heb de 4.2 gm draaien). K*T!

  65. @Rens: Haha, ik vermoed dat je het over mij hebt, niet over Apple740.

    Ik als undercover Apple-medewerker zou me natuurlijk nooit een handle aanmeten met de naam van mijn werkgever er in. Dat zou dom zijn van me.

    Maar even serieus: hoe kom je erbij dat het kunnen vervangen van achtergronden geen weerslag kan hebben op performance?
    Kijk eens goed naar de animaties, veranderende schaduwen en fade-in/outs die gebruikt worden op een iPhone 3GS of 4 – bij unlocken, bij het starten en afsluiten van een app, bij het wisselen van apps, bij het wisselen van homescreen, et cetera. Dat kost processorkracht en geheugen, en nog wel precies op een moment dat de gebruiker iets van het apparaat verwacht. Dat kan dus ten koste gaan van de gebruikerservaring, zeker op een 3G die toch al krap zit in performance.

    Bij een egaal zwarte achtergrond hoef je dat allemaal niet te doen (geen animaties, geen schaduwen, geen fade-in/outs etc.). Lijkt me een prima reden om het op de 3G gewoon lekker zwart te houden. Als Apple dat verandert en de 3G gaat haperen ben je natuurlijk ook weer de eerste die gaat lopen schreeuwen. Nogmaals: het ding is 2,5 jaar oud.

    “Valt niet te verdedigen”, haha. Wat een drama. Natuurlijk vindt Apple het prima als jij een nieuwe telefoon koopt, maar ik hoop toch dat je die beslissing baseert op andere argumenten dan “ik kan de wallpapers niet aanpassen”. Ik ben er nog altijd niet achter wat de Nederlandse vertaling is van “self entitlement” maar dat is de perfecte benaming voor het gemier in dit topic.

  66. dat had ik eerder moeten proberen: iPhone 4 eens helemaal “uit” gezet (home en aan/uit knop lang indrukken) en…verrassing: nu doet airplay het!!

  67. Persoonlijk vind ik deze discussies hier wel leuk.
    Toch nog even meegeven, voor jullie een merk als Apple gaan afbreken …
    Destijds werd er thuis zo ongeveer om de 6 mnd van mobieltje gewisseld omwille van klepjes defect, stof in de display, afgesleten toetsjes etc.
    Toen mijn vrouw de 1st gen Iphone op de kop kon tikken ( direct import uit de VS ) stonden we meteen versteld van de mogelijkheden van dit toestelletje.
    Vandaag de dag gebruikt zij hem nog steeds ( 3 jaar later dus ). Apple is wel gestopt sedert IOS 4.0 om dit toestel te ondersteunen, maar dit heeft geen invloed op de goede werking ervan.
    De laatste release hiervoor werkt nog steeds feilloos.
    Ik heb een 3G gekocht zodra deze in België uitkwam en ik moet zeggen, dat deze na ongeveer 2 jaar het nog steeds prima doet. Dat ik een paar nieuwe features niet kan gaan gebruiken is jammer maar niet dramatisch.
    Het toestel doet het nog steeds prima, is qua docking en dergelijke nog steeds uitwisselbaar met de nieuwe en ook de oudere 1st gen. De laders etc.., alles blijft gewoon bruikbaar…
    Dus zeuren ga ik hier zeker niet doen hoor… wil ik een niet ondersteunde functie echt gaan gebruiken dan ga ik voor de nieuwe 4 of ik hou het bij de oude en hoop op een jailbreak die me misschien wel een oplossing biedt.

    Dus als mijn toestel het niet meer doet… komt er vast en zeker terug een Apple en geen Droid…

  68. Werkt airplay ook niet op de 3Gs?

  69. @Tom:
    zoals…???
    Ik denk niet dat iemand een merk kan opnoemen waarbij de nieuwste recente software op hun gsm’s van 2 à 3 jaar geleden werken….

  70. @Pieter: En hoe zit het met tethering op de 3g met iOS 4.2

  71. Ik vinde het gewoon balen weer, ik heb juist een apple gekocht, omdat er steeds update’s voor blijven komen. En dat er geen zware app’s bij komen snap ik ook nog wel! maar zelfs de extra sms-tonen kunnen er niet af bij de 3g!!!! ben benieuwd wat de gedachte daar dan achter is? iemand?? en kom niet weer met zo’n stom antwoord dat de 3g al 2,5 jaar oud is!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.