Gary-allen

Gary Allen, de grootste Apple Store-fan, is niet meer

Gary Allen van ifo Apple Store is op 67-jarige leeftijd overleden. Allen en zijn blog werden wereldberoemd omdat hij de hele wereld over reisde om bij nieuwe Apple Stores een kijkje te nemen.

Gary-allen

Als je het wereldje van Apple op de voet volgt, ben je misschien wel bekend met Gary Allen en zijn website ifo Apple Store. Het was de enige Apple-website die zich volledig focuste op de Apple Stores, waar hij de hele wereld voor over reisde. Vanuit iCulture hadden we regelmatig contact met deze vriendelijke en uitermate deskundige man, vooral rond de opening van de Nederlandse Apple Stores. Vandaag werd bekend dat Allen op 67-jarige leeftijd is gestorven aan de gevolgen van hersenkanker.

Op de Washington Post staat een indrukwekkend verhaal over het leven van Allen, die door zijn enthousiasme al snel uitgroeide tot een bekend gezicht in de Apple-cultuur. Niet omdat hij de nieuwe iPhone zo goed kon reviewen, maar omdat hij de Apple Stores sinds 2001 tot op het kleinste detail bekeek en beschreef op de website ifo Apple Store (‘ifo’ betekent ‘in front of’).

GaryAllen-tweet

Meer dan 140 winkels
Allen deed dit, omdat hij vond dat de Apple Stores een verlengstuk waren van Apple’s producten en vaak werden aangepast aan de stijl en cultuur in een stad. Allen spaarde kosten noch moeite om te laten zien wat voor bouwkundige hoogstandjes er in een nieuwe Store waren verwerkt. Gary Allen maakte er een sport van om als een van de eerste personen in de rij te staan als er een nieuwe Apple Store open ging. Dit deed hij bij meer dan 140 winkels.

Hierdoor wist hij de gekste dingen te vertellen over op het eerste gezicht onopvallende details. Allen kende bijvoorbeeld de fabriek waar de houten tafels in de Apple Store worden gemaakt. Niet zo gek dus dat hij al snel werd opgemerkt door journalisten en Apple Store-medewerkers. Door zijn kennis werd hij een belangrijke bron van informatie als er nieuwe geruchten rondom Apple Stores opdoken.

In maart gestopt met bloggen
In maart besloot Allen te stoppen met bloggen en zich meer met zich familie en vrienden bezig te houden, al bleef hij Apple Stores wel voor de lol bezoeken. Achteraf bleek dat de diagnose van kanker de reden was dat Allen de handdoek in de ring gooide.

Volgens zijn broer wilde Allen niet dat mensen zich druk zouden maken om hem. De website ifo Apple Store ging uit de lucht, maar op zijn Twitter-account kun je nog goed zien met wat voor enthousiasme en oog voor detail Gary Allen naar de Apple Stores keek.

Bron: Washington Post
Foto: Fairerplatform

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2015, 17:15
Categorie Achtergrond
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.