Reacties voor: Fujitsu claimt merknaam iPad en overweegt juridische actie

De Japanse computerfabrikant Fujitsu is niet blij met de keuze van Apple om haar tablet iPad te noemen, Fujitsu heeft namelijk zelf een mobiel apparaat onder de noemer ‘iPAD’ in huis.
Bert-Jan Groenewolt - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. 1e zin:”De Japanse computerfabrikant Fujitsu is niet blij met de keuze van Apple om haar tablet iPad te noemen”
    ik denk dat je “niet” weg kan laten $$$$$$$$$ 🙂

  2. Ik denk dat Apple gaat inbinden en dan ‘noodgedwongen’ met een nieuwe naam voor de iPad komt. Ik kan me nog steeds niet voorstellen, dat Apple die parodie van Saturday Night Live over de iPad vergeten is en de connotatie, die die parodie heeft met de huidige iPad. Kijk hier maar: http://www.youtube.com/watch?v=YFNQE_TzQNI

  3. fujitsu klinkt als een Oosterse vechtsport of een slechte nies. Die ruiken geld dus gaan terecht hier centjes uit proberen te slepen.
    Niet handig dat Apple dat niet beter heeft gecontroleerd.

  4. Zou dit komen omdat HP toen ineens met de slate kwam na het gerucht dat de Apple tablet islate ging heten? Als Apple toch islate gevoerd had, zouden niet ingewijden onterecht denken dat ze de naam gejat hebben, dus moesten ze vrij snel iets anders verzinnen: iPad
    Overigens vind ik dit ding van Fujistu (excuseer voor evt spellingsfauten 😉 ) nog lelijker dan de iPad….

  5. Gewoon de naam netjes aan Fujitsu teruggeven en ermee stoppen. Valse start.

  6. Noem ‘t gewoon iTablet. Dat klinkt veel beter…. Pff… iPad…

    Geen grapje: iemand vroeg ik mn klas; is dat een programmatje voor je iPhone, iets met een huisdier ofzo? (Got ’em? iPet…)

  7. @Gastonw: Dat ligt er misschien ook aan of je naar goed oudhollandsch gebruik Dunglish praat en “ai-pet” zegt, of meer zoals een Amerikaan “ai-paaaad”. Amerikanen hebben trouwens weer andere redenen om om iPad te grinniken, maar dat is een ander verhaal.

  8. Is-Late is niet veel beter dan iPad. iTablet dan maar doen? Tenzij Fujitsu schikt.

  9. Ik noem hem gewoon iTablet…. Ze bekijken het maar, daar bij Apple! Of ik noem hem gewoon ‘dat apple-ding’, mijn ‘appelplakje’, dat ‘zwarte geval’ of mijn ‘reuze iPhone’.

  10. De wolken worden donkerder en donkerder boven de ipad, wellicht is het beter het hele apparaat te schrappen

  11. Ik denk dat Apple een goede kans maakt de naam te krijgen, Fujitsu heeft in het verleden bewezen gewoon nalatig te zijn omtrent ‘correct’ zaken doen (herhaaldelijk niet reageren e.d. vind ik niet ‘correct’ zaken doen) en dus ligt het voordeel bij Apple. Maarja, mochten ze het verliezen, iSlate is ook een k*t naam.. doe dan gewoon in de lijn van MacBook(/pro) iets van MacTablet.

  12. Mijn eerste gevoel was dat ik de iPad wou halen(Ja, ook na de keynote). Maar des te meer ik er over ga nadenken, des te meer ik realiseer dat ik beter kan wachten op de 2e generatie volgend jaar of op z’n minst nadat iPhone OS 4.0 uitkomt. Ik ben er zeker van dat die ook effect zal hebben op de iPad. Denk er maar over na:
    Geen multi-tasken
    Geen ereader(voor ons)
    Geen iLife(wat me juist dope leek op dit ding)
    Geen camera(voor of achter)
    Er is niks bekend over de drukgevoeligheid van de scherm om ook met een tablet-pen te kunnen schetsen.
    Niks bekend over de mogelijkheden om het apparaat te koppelen aan andere apparaten(om als schets-tablet te gebruiken voor de mac bijvoorbeeld). Dus voor nu;
    Geen schetstablet

    Als Apple alleen al de mogelijkheid van de e-reader(Kindle DX dat de zelfde formaat heeft als iPad 340 Euro) en de mogelijkheden van een professioneel schetspad dat meer kan dan de Wacom(van het zelfde formaat als de iPad kost al gauw 200 Euro) dan had ik deze twijfels niet.

    Maar gelukkig kennen we Apple als de bedrijf die ons software updates geeft die verder gaan dan bugfixes…Dus ik kijk nog even de kat uit de boom.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.