Nav4All stopt plotseling met gratis navigatie-oplossing

Nav4All stopt binnen een paar dagen met het aanbieden van een eigen navigatie-oplossing. Nokia gaat zelf gratis navigatie uitbrengen en staakt de licentie van dochterbedrijf NavTeq.
Jeroen Oosterhof - · Laatst bijgewerkt:

Nav4All is een gratis off-board navigatie-oplossing die ondertussen voor ongeveer alle mobiele platformen beschikbaar is. Sinds december 2009 kun je met behulp van Nav4All ook gratis met je iPhone navigeren. Maar helaas komt hier binnen een paar dagen een einde aan. Nav4All maakt namelijk gebruik van het kaartmateriaal van NavTeq. Deze kaartenmaker is voor 100% eigendom van Nokia. Datzelfde Nokia heeft afgelopen week aangekondigd gratis navigatie te gaan aanbieden en kennenlijk is men bij Nokia bang voor concurrentie van Nav4All, want de kaartlicenties worden niet verlengd. Binnen drie dagen zal de navigatiedienst van Nav4All ophouden te bestaan.

Het opzeggen van de overeenkomst door Navteq kwam voor Nav4All dusdanig onverwacht dat er onvoldoende tijd is het kaartmateriaal van een andere leverancier in de software te implementeren. Nav4All is namelijk specifiek ontwikkeld voor NavTeq-kaartmateriaal. Hiermee is een abrupt einde gekomen aan de gratis navigatie-oplossing. In totaal maakten 27,5 miljoen mensen in 56 verschillende talen gebruik van de software. Nav4All is hiermee, naar eigen zeggen, de grootste speler ter wereld.

Downloaden: Nav4All (gratis)
Via: persbericht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2010, 21:12
Categorie iOS
Onderwerpen Navigatie, nokia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.