iPad vanaf maart in Europa? Apple weet het zelf ook niet

Apple's Europese PR-team weet nog niet of de iPad wel in maart beschikbaar zal zijn in Europa. Aanvankelijk bevestigden ze de lancering, om er later weer op terug te komen.

ipad webApple’s persbericht over de iPad is onduidelijk wat de levering in landen buiten de VS betreft. Enerzijds wordt gezegd dat de iPad in maart wereldwijd leverbaar is, terwijl iets verderop wordt vermeld dat de internationale beschikbaarheid en prijsstelling nog bekend zullen worden gemaakt. Navraag bij Apple’s Europese PR-team leverde al even verwarrende informatie op. Een woordvoerder van Apple’s Europese PR-team bevestigde tegenover TechCrunch dat de iPad inderdaad in maart op de Europese markt komt.

Van de uitvoering met 3G-functie werd gezegd dat de lanceringsdatum nog niet bekend is. Dat wijst erop dat Apple nog onderhandelingen met lokale operators wil voeren. De prijzen in euro’s zouden nog niet bekend zijn.

Maar zodra het artikel online stond hing Apple’s PR-medewerker alweer aan de lijn: de internationale prijsstelling en wereldwijde beschikbaarheid zal tóch op een later bekend worden gemaakt. De eerdere beweringen waren geen officieel statement. Wel of geen iPad in maart? Apple’s Europese team (dat orders vanuit de VS moet volgen) weet het zelf ook nog niet.

De iPad is overigens nog niet goedgekeurd door de FCC (Federal Communications Commission) en zolang dat het geval is, mag de iPad ook in de VS nog niet worden verkocht of aangeboden. Er zijn mensen die uit de aanwezigheid van Nederlandse en Vlaamse taalbestanden op de iPad concluderen, dat de iPad ongetwijfeld snel in de Benelux beschikbaar zal zijn. Maar dat is speculatief koffiedik kijken.

Update: op de Nederlandse pagina staat nu “Wi-Fi-modellen leverbaar vanaf eind maart”:

ipad maart

Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2010, 23:26
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad, levering, maart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.