Reacties voor: ‘Foxconn werkt aan draadloze oplader voor iPhone 8’

Apple-fabrikant Foxconn is bezig draadloze opladers voor de iPhone 8 te testen, bedoeld voor het jubileummodel van 2017.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Klopt, Samsung heeft draadloos opladen. Net zoals dat een Hoverboard een ‘hoverboard’ is. Sorry maar dat is toch echt geen draadloos..

  2. Draadloos laden versus contactloos laden?
    Draadloos laden kan de telefoon contact maken met een object, draadloos laden zou moeten betekenen dat het zoals radiogolven/wifi uit de lucht word gepakt.

    Tijd om onderscheid te maken in de benamingen! Maar dat is mijn mening 😉

  3. Wauw… jullie zijn me beiden voor haha

  4. @Justin K: Wellicht dat Apple wel snapt wat draadloos betekent haha. Zou wel heel tof zijn om niet meer na te hoeven denken over een lege accu.. Zolang je thuis bent laad hij op, zelfs als hij je zak zit. Zou toch geweldig zijn!

  5. Contactloos opladen 🤔

    Hoe zit het met de kankercellen die die dan ook oplaad? Ik ben geen geleerde/onderzoeker maar ik durf te wedden dat al die stralingen niet goed zijn voor t menselijk lichaam

  6. Origineel geplaatst door Thom
    @Justin K: Wellicht dat Apple wel snapt wat draadloos betekent haha. Zou wel heel tof zijn om niet meer na te hoeven denken over een lege accu.. Zolang je thuis bent laad hij op, zelfs als hij je zak zit. Zou toch geweldig zijn!

    Zeker! De patenten hebben ze. Ik weet dat de technologie ook al werkend is. Alleen dat het “veiligheid” aspect nog bekeken moest worden.. ben heeel benieuwd… no wires rule..:P

  7. @Simo: Draadloos opladen werkt via magnetisme en niet via straling, het is vergelijkbaar met inductiekoken.
    Je “Oplaad Plaat” wisselt snel van positieve naar negatieve polariteit, je “Ontvangende Spoel” krijgt daardoor een constant andere polariteit wat dan voor stroom zorgt.

    Het zelfde gebeurt in een transformator en bijvoorbeeld een inductie kookplaat.

    Dit magneties veld is vele male zwakker dan een magneet, en die kan je ook dicht bij je houden zonder gevaar.

  8. Persoonlijk vind ik draadloos opladen nutteloos.

  9. Ah! Kan de lightning poort er volgen jaar dus ook uit ! 😜

  10. @Jur:

    Magnetisme is ook gewoon straling alleen op een andere frequentie….
    Ze moeten tessela idee overnemen. ( niet het bedrijf maar de kerel die een paar honderd jaar geleden leefde. )
    Die beste man had een manier om het magnetische veld van de aarde te gebruiken om iets op te laden. Dan heb je goedkope onbeperkt energie!!

    Betreffende het artikel Samsung heeft ook fast wireless charging dit is niet veel trager dan met kabel en nog steeds sneller dat de huidige iPhone oplaad. Het is jammer dat Apple nog geen daar Charging heeft !!

  11. Draadloos: er is geen draad verbonden aan je telefoon. Dus ja het is draadloos ook al ligt je telefoon op een plaatje verbonden aan het stopcontact. Je legt je telefoon zonder prutsen neer en pakt hem weer op wanneer nodig. Lijkt me toch nog handiger dan nu.

    Contactloos: gaat weer nog een stapje verder, maar weet niet of de technologie al ver genoeg staat om mainstream te gaan.

    Alleen tegen welke meerkost weer? Speciale laadstations niet compatibel met Qi, met extra controle in om de prijs op de manier weer de hoogte in te sturen.

  12. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.