Populaire fotobewerker Darkroom komt naar de iPad

Beta gestart
De populaire fotobewerker Darkroom komt eindelijk ook naar de iPad. Dankzij deze iPad-versie kun je ook op een groot scherm al je bewerkingen uitvoeren. De beta van de app is inmiddels gestart en de eerste screenshots laten zien hoe de app eruit ziet.

Het is alweer drie jaar geleden dat Darkroom voor de iPhone in de App Store verscheen. In die drie jaar heeft de app diverse updates gekregen en is hij uitgegroeid tot een populaire fotobewerker op de iPhone. Wat altijd ontbrak was een iPad-versie, zodat je dezelfde bewerkingen ook op een groter scherm achter je bureau kan uitvoeren. De makers hebben nu laten weten dat de iPad-versie eraan zit te komen en als je snel bent kan je zelf nog deelnemen aan de beta.

Fotobewerker Darkroom komt naar de iPad

Darkroom ondersteunt allerlei soorten foto’s, waaronder RAW-afbeeldingen en foto’s die gemaakt zijn met een 120 MP-lens. Je kan zelf je eigen filters maken, maar er zitten ook allerlei filters in de app verwerkt. Darkroom is gemaakt door onder andere de Nederlander Jasper Hauser, die ook bevriend is met de makers van Halide. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Darkroom en Halide nauw met elkaar samenwerken, zodat je de foto’s die je maakt met Halide kan bewerken in Darkroom.

Darkroom 4 op iPad en iPhone.

Halide is momenteel nog niet beschikbaar op de iPad, maar voor Darkroom komt daar binnenkort verandering in. De iPad-versie biedt extra schermruimte, zodat je alle aanpassingen makkelijker kan doen. De app ondersteunt ook multitasking met Split View en Slide Over en werkt samen met sneltoetsen via een extern toetsenbord. Dankzij het grotere scherm kun je direct bij knoppen en tools komen die normaal gesproken verstopt zitten achter een menuutje. De app is ook al geoptimaliseerd voor de nieuwe iPad Pro 2018.

Darkroom op iPad met toetsenbord.

Via Testflight zijn de makers gestart met de beta van Darkroom op de iPad. De publieke Testflight-uitnodiging vind je hier, maar je moet wel snel zijn om deel te kunnen nemen. We weten nog niet precies wanneer de iPad-versie verschijnt, maar gezien de publieke Testflight-uitnodiging kan dit niet lang meer duren. In 2019 verschijnt ook Photoshop op de iPad en Pixelmator Photo voor iPad komt er ook nog aan, dus er is straks genoeg keuze als je al je foto’s wil bewerken. Check ook onze lijst met apps voor fotobewerking voor iPhone en iPad.

Bekijk ook

Pixelmator Photo voor iPad vanaf nu te bestellen, verschijnt 9 april

De ontwikkelaars van de app Pixelmator gaat op 9 april een nieuwe iPad-app uitbrengen die alle fotobewerking van de desktop naar de iPad brengt. Pixelmator Photo voor iPad maakt daarbij gebruik van machine learning. De app is nu alvast te bestellen.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.