Fortnite Battle Royale naar Apple TV?

‘Fortnite Battle Royale komt naar Apple TV’ (update)

Fortnite Battle Royale is dé game van dit moment. De game is al op heel veel platformen te spelen, namelijk PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, iOS en sinds kort Android. Binnenkort komt daar wellicht ook de Apple TV bij.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Fortnite op Apple TV

Je hebt dus al genoeg opties, maar Epic Games wil meer. In de nieuwste Fortnite-release is een verwijzing naar tvOS gevonden, wat erop wijst dat er aan een versie voor Apple TV gewerkt wordt. De verwijzing werd ontdekt in door @StormLeaks, samen met andere verwijzingen naar de al bestaande platformen.

Update 22 augustus: Helaas, Epic Games is toch niet van plan om Fortnite naar de Apple TV te brengen. De aanwezigheid van tvOS in de code van Fortnite komt door het gebruik van de Unreal Engine en de ondersteuning daarvoor voor de Apple TV, zo laat een PR-medewerker van Epic Games weten. We moeten het dus houden bij de vele andere manieren waarop je Fortnite kan spelen.

Hieronder volgt ons originele bericht:

Niet alleen de gratis Battle Mode maar ook de aanwezigheid op heel veel platformen heeft gezorgd voor het succes van Fortnite. Het maakt niet uit welk apparaat je vrienden hebben, de kans is groot dat er een Fortnite-versie voor beschikbaar is. Mede daardoor heeft de game in drie maanden tijd meer dan 100 miljoen dollar opgebracht, alleen op iOS.

De meerderheid van de spelers doet dat het liefst op een groot scherm met een toetsenbord of muis en controller. Dat is goed mogelijk op de Apple TV, als de ontwikkelaar support voor de SteelSeries Nimbus en andere MFi-controllers toevoegt. Ook zou je makkelijker kunnen wisselen tussen iOS en tvOS.

Fortnite naar Apple TV

Fortnite Battle Royale startte dit voorjaar op iOS. Aanvankelijk was de game alleen op uitnodiging te spelen, maar op 2 april werd het opengesteld voor iedereen. In mei werden nieuwe locaties toegevoegd en waren er meer beloningen te krijgen in de game. Ook kun je sindsdien met drag en drop je items makkelijker organiseren. Recent is Fortnite ook op Android te spelen, maar niet via de Google Play Store. Samsung slaagde erin om exclusieve deal te sluiten voor de Note 9, voordat andere Android-gebruikers het spel konden spelen.

Fortnite Battle Royale naar Apple TV?

Eén van de mogelijkheden is dat Epic Games druk bezig is om een Apple TV-versie af te maken, zodat deze tijdens de september-keynote 2018 kan worden gedemonstreerd, bij de aankondiging van de nieuwste Apple TV.

Wat is Fortnite ook alweer? Voor als je niet zo met games bezig bent, is Fortnite misschien niet zo bekend. Daarom hebben we een uitgebreide gids met uitleg over Fortnite gemaakt, die uitlegt wat de bedoeling van het spel is. Kort gezegd worden er honderd spelers in een spelwereld gedropt, die moeten vechten tot er maar eentje overblijft. Met allerlei materialen kun je dingen bouwen, maar je moet er rekening mee houden dat het gebied steeds kleiner wordt.

De game is gratis te downloaden, maar er zitten welk in-app aankopen in. Dit is hoe Epic Games al miljoenen heeft verdiend met Fortnite.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 22 augustus: Reactie van Epic Games aan het artikel toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2018, 8:21
Categorie Apps
Onderwerp games
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.