Fitbit Flex 2 met kind

Fitbit kondigt nieuwe fitnesstrackers Flex 2 en Charge 2 aan

Fitbit heeft de Flex 2 en Charge 2 aangekondigd, twee nieuwe fitnesstrackers die voortbouwen op de succesvolle bestaande modellen. Nu met meer mogelijkheden om te personaliseren.

Fitbit heeft twee nieuwe fitnesstrackers aangekondigd, nadat de meeste details eerder al waren gelekt. De Fitbit Flex 2 is nu ook geschikt om mee te zwemmen en de Fitbit Charge 2 heeft een vier keer zo groter scherm.

Fitbit Flex 2 armbanden en sieraden

Fitbit Flex 2

We beginnen met de Fitbit Flex 2, die zo’n 30 procent kleiner is dan zijn voorganger. Dit is een minimalistische armband voor als je ongemerkt je dagelijkse beweging wil meten. Een rij ledlampjes vervangt het gebruikelijke scherm. De Flex 2 is robuuster en waterbestendig tot zo’n 50 meter. Je kunt er ook je zwemactiviteiten mee meten. Hardlopen en andere buitensportactiviteiten meten kan ook, waarbij de armband de duur van de workout en de verbrande calorieën meet.

Fitbit Flex 2 met kind

Bijzonder aan de Fitbit Flex 2 is dat deze ook te dragen is met sieraden. De fabrikant heeft een serie armbanden en halskettingen aangekondigd, waar je de sensor in kunt stoppen. Verder gaat Fitbit zogenaamde designer collections uitbrengen, waaronder nylon armbandjes en stalen sieraden die flink in prijs kunnen oplopen (tot wel 300 dollar). De Fitbit Flex 2 is zelf gelukkig niet zo duur: hij kost $99,95 en zal vanaf november in de winkel liggen. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart, lavendel, magenta en marineblauw.

Fitbit Charge 2

De Fitbit Charge 2 is wat meer gericht op actieve sporters. Deze heeft een groter OLED-scherm gekregen met ingebouwd touchscreen. Je kunt er de hele dag je activiteiten mee meten, zoals stappen, hartslag, verbrande calorieën en meer. Ook kun je je slaapgedrag meten en wakker worden met het accessoire, dat een kruising is tussen een fitnessarmband en een sporthorloge. Er zit namelijk ook een hartslagmeter in. Je kunt overigens de Charge 2 ook combineren met luxe lederen bandjes en andere dure accessoires.

Fitbit Charge 2 bandjes

Meest opvallend is het vier keer zo grote OLED-scherm, zodat je meer data in beeld ziet. Het scherm toont ook informatie van je smartphone, zoals berichten en e-mails. De Charge 2 gaat vijf dagen mee op een batterijlading. Net als bij de nieuwe Apple Watch kun je met dit horloge ademhalingsoefeningen doen, zodat je beter kunt ontspannen. De Charge 2 ligt in november voor €159,95 in de winkel.

Fitbit Charge 2 sporter

Een vergelijking met de Apple Watch is moeilijk te maken, ook niet met de nog niet aangekondigde Apple Watch 2. Qua prijsniveau ligt de Apple Watch flink wat hoger en er zitten ook meer opties op, zoals spraakbesturing en de mogelijkheid om apps te installeren. Bij Fitbit draait het puur om sport. Eén ding is echter wel duidelijk: de keuze van Apple om heel veel verschillende bandjes beschikbaar te stellen is ook wel bij andere fabrikanten te merken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2016, 16:32
Categorie Accessoires
Onderwerp fitbit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.