JackSavior: jackplug voor je iPhone

Nederlander begint Kickstarter-project voor stevigere jackplug

De Nederlander Bouwy van Sambeek is met zijn JackSavior-plugs een Kickstarter-project begonnen. Deze 3,5 mm jackplugs zijn kleiner en flexibeler dan de huidige jackplugs. Dit zou de levensduur van oordopjes en koptelefoons vergroten.

JackSavior plug (links) en gewone plug (rechts)Een van de grootste ergernissen voor mensen die oordopjes en koptelefoons gebruiken, is dat de kabel snel kapot kan gaan. De Nederlander Boudewijn (‘Bouwy’) van Sambeek heeft een kleinere en stevigere 3,5 mm jackplug ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat de kabels langer mee gaan. Na te zijn afgewezen door verschillende bedrijven, is Van Sambeek met zijn ‘JackSavior’ nu een Kickstarter-project begonnen.

Kleiner en flexibeler
Van Sambeek kwam er na een internationaal patentonderzoek achter, dat hij de eerste is met deze ontwikkeling. In 2013 begon hij op de Universiteit van Delft met het ontwikkelen van de vernieuwde plugs. De huidige jackplug heeft een groter deel dat verder uitsteekt dan de plugs van JackSavior. Dit is bedoeld om het soldeerde gedeelte beter te beschermen. Door onderdelen zoals de bedrading meer in het JackSavior-plugje te verwerken, kan het deel dat uitsteekt kleiner en flexibeler gemaakt worden. Dit zou de levensduur van de kabels verbeteren.

De techniek van de JackSaviourDaarnaast worden zijn jackplugs duurzaam gemaakt. Hij verbruikt minder dan de helft van de materialen, die fabrikanten gebruiken voor normale jackplugs.

Van Sambeek nam contact op met bedrijven als Philips, Sony, Microsoft en LG, maar zij wilden niets met het idee doen. Vandaar dat hij het Kickstarter-project is begonnen, dat tot nu toe erg goed loopt. Het doel was om 2.000 euro op te halen, maar het is uiteindelijk ruim 5.000 euro geworden.

JackPlug

JackSavior-plug: vanaf 8 euro

Vanaf 8 euro ben je in het bezit van een JackSavior Adapter. Hier kan je je huidige oordopjes of koptelefoon op aansluiten. Voor 15 euro heb je een JackSavior Connector, een kabel van 1,5 meter waarmee je je telefoon kan aansluiten op een autoradio of op een koptelefoon met een vervangbare kabel. Voor 25 euro heb je The First en voor 50 euro The Master. The First zijn in-ear oordopjes met een JackSavior plug en bij The Master krijg je een on-ear koptelefoon met dezelfde plug. De verzendkosten bedragen 3 euro voor Nederland en België. In december kan je de JackSavior-plugs verwachten.

Gewone plug en JackSavior plug

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2016, 14:51
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, oordopjes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.