Reacties voor: Facebook houdt bijna 700 gegevens van je in de gaten – en daar wordt je accu ook niet happy van

Facebook trackt bijna 700 gegevens van gebruikers via de iOS-apps. Een ontwikkelaar zet een paar van de Facebook-trackers op rij.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 52 reacties

  1. door deze data te verzamelen kan Facebook de iOS-apps verbeteren

    Er valt een hoop te verbeteren aan die bagger trage app van Facebook, maar daarvoor hoeven ze echt niet te weten welke creditcard ik gebruik.

  2. Heb me al langer zitten afvragen of ik deze app nog wel belangrijk vind. Facebook Messenger heb ik er al afgehaald. Misschien Facebook dan ook maar, van mij hoeft al die controle niet.

    En creditcard gegevens om je app te verbeteren??

  3. Hahahaha “door al die info kan Facebook de iOS apps verbeteren”

    Laat me niet lachen, bij elke update die FB uitbrengt van de iOS app wordt de app alleen nog maar slechter.
    Facebook moet heeeeel veel verbeteren! Maar tnt blijven verbeteringen wel uit 🙁

  4. Om van het belachelijke gewicht van de FB app af te komen ben ik overgestapt op de mobiele website en de app eraf gegooid.

    Als het even meezit verzamelt de siteversie aanmerkelijk minder gegevens ….. ?

  5. Facebook is bij mij al enige tijd van mijn iPhone af. Wat begon al een leuk sociaal network voor studenten is inmiddels uitgegroeid in een commerciële geheime dienst. Ze verzamelen zoveel info waar ze op enig moment kunnen beslissen om er iets mee te doen. Er zullen hier straks wel weer reacties worden geplaatst in de trant van:”acht, wat maakt het mij uit”. Je moet je echter realiseren dat alle info over jou iets is dat alleen van jou is. En het is geld waard. Los van de privacy is het dus eigenlijk gewoon een vorm van oplichterij.

  6. @Marc: Ik zit er ook aan te denken om dit er af te gooien, op de ipad kan die er sowieso van af.
    Alleen zit meer te denken de telefoon voegt die weer leuk foto’s toe bij mensen, tenminste dit is bij android zo dat vind ik dan wel weer leuk.

  7. @Jordi: Tja op de site versie werkt allee toch wat minder en trager. Bovendien hoef je niet te verwachten dat Facebook daar opeens helemaal niets bijhoudt

  8. Misschien toch via safari op de iPhone gaan gebruiken dan.

  9. Ook ik heb Facebook de rug gekeerd. Inmiddels ‘deel’ ik mijn leven op whatsapp in de groepjes. Wordt stiekem een verslaving dat gluren naar half bekende.

  10. Er zullen hier straks wel weer reacties worden geplaatst in de trant van:”acht, wat maakt het mij uit”. Je moet je echter realiseren dat alle info over jou iets is dat alleen van jou is. En het is geld waard. Los van de privacy is het dus eigenlijk gewoon een vorm van oplichterij.

    Helemaal mee eens! Gaan er vast weer veel zeuren dat het ze niets uit maakt. Maar oh wee… als Facebook ze over een jaar een mail stuurt met daarin informatie dat ze al hun privacy gegevens hebben doorverkocht en dat ze heel blij zijn en daarom krijgt de persoon die het meest vrij heeft gegeven een jaar lang gratis WhatsApp 🙂

  11. Origineel geplaatst door Johnnydebelg
    Misschien toch via safari op de iPhone gaan gebruiken dan.

    En dan wel goed afsluiten!! Want je hebt ook kunnen lezen dat wanneer je op je computer blijft ingelogd dat Facebook daarna nog kan zien welke sites je bezoekt en kijkt hoe lang je online blijft in je browser. Dat bevoel me ook al niet zo.

  12. Origineel geplaatst door René

    door deze data te verzamelen kan Facebook de iOS-apps verbeteren

    Er valt een hoop te verbeteren aan die bagger trage app van Facebook, maar daarvoor hoeven ze echt niet te weten welke creditcard ik gebruik.

    Geen wonder dat die app bagger traag is, als je kijkt wat er allemaal ongemerkt op de achtergrond meeloopt. De totale lijst van lopende processen op een Windows computer is in de regel korter dan de lijst waarvan hier een screenshotje staat.

  13. Ik geef ze groot gelijk, zo worden in de praktijk de meeste dingen geprogrammeerd. Het gaat puur om informatie die benodigd is tot de verbetering van de gebruikservaring of het oplossen van bugs.

    De non argumenten van privacy wordt ik zo moe van. Dat is nu echt de hype van het moment -_-

  14. Origineel geplaatst door marc
    En dan wel goed afsluiten!! Want je hebt ook kunnen lezen dat wanneer je op je computer blijft ingelogd dat Facebook daarna nog kan zien welke sites je bezoekt en kijkt hoe lang je online blijft in je browser. Dat bevoel me ook al niet zo.

    Je bedoelt cookies? Daar zijn ze niet uniek in hoor.

  15. Ik heb sinds een half jaar geen Facebook meer en eerlijk is eerlijk: een bevrijding. Geen Mark Zuckerberg die mij in de gaten houdt, geen like en share for tuinmeubels, tegen kanker, tegen pesten of voor he allerliefste papa.

    Geen gezeik over zwarte piet, Palestijnen of dierenbeulen.

    Een woord: verwijder Facebook en be happy!

  16. @steen: Hahahaha Steen, STEENgoed ga het toch ook maar doen.

  17. @steen: met deze reden heb ik ook mij Facebook gedoe verwijderd.

  18. Is dit op te lossen met een alternatieve app zoals friendly?

  19. @Michiel: Privacy een hype…..Ik denk niet dat je het vervelend vindt als ik je erg naief noem. Je lijkt me nl het makkelijke type….

  20. Ik heb Facebook en de messenger app verwijderd.

    Ik maak er toch niet heel vaak gebruik meer van. Voor die paar keren dat ik iets wil bekijken kan ik net zo goed naar de website gaan.

  21. Vandaar dat FB zo traag is. Veel te druk met het verzamelen van gegevens.

  22. Anderhalf jaar geleden overgestapt van app naar mobiele webversie van fb, 1000x beter.. Veel lichter en sneller heb ik het idee. Kan ook tussen de oren zitten misschien, maar ik kan het iedereen aanbevelen. 🙂

  23. Verwijderen die handel. Facebook app gebruik ik al een tijdje toch niet meer. Na dit bericht heeft de beslissing alleen maar makkelijker gemaakt.

  24. Origineel geplaatst door justin
    Verwijderen die handel. Facebook app gebruik ik al een tijdje toch niet meer. Na dit bericht heeft de beslissing alleen maar makkelijker gemaakt.

    Helemaal mee eens. Overtuiging is groot geworden hierdoor. Bedankt voor de laatste stap iCulture! En dat is in een goede manier bedoeld!

  25. Hoe zit het dan met paper?
    Is die nog wel te vertrouwen?

  26. Mij benieuwen of er daadwerkelijk mensen zijn die nu echt Facebook app gaan verwijderen.

    Of zegt men en doen ze het niet? 😉

  27. Eigenlijk vind ik onderstaande absoluut geen vreemde dingen om te informeren:

    Hoe lang de apps openstaan in de voorgrond en achtergrond.
    (Hoe intensief gebruikt men de app)

    Hoe lang het duurt totdat de apps zijn opgestart, vanuit de achtergrond of als je de app voor het eerst opent.
    (Optimaliseren van de app snelheid)

    Hoe het Wi-Fi-netwerk heet waarmee je verbonden bent.
    (Locatie waar je bent? Als in ‘thuis’ of ‘in kroeg x’?)

    Of je Wi-Fi of mobiele data gebruikt.
    (Optimalisatie van content? Geen filmpjes automatisch spelen zonder wifi)

    Of je een iDevice in portret- of landschapsmodus gebruikt.
    (Optimalisatie van interface)

    Hoe vaak je de app met de hand ververst.
    (Optimalisatie van aantal verversen tegenover het automatisch, gebeurt dit te vaak of juist te weinig gemiddeld)

    Maar ja er zullen veel ergere/onlogischere tussen zitten (zoals de Credit Card)

  28. FB? Ik heb dat ooit eens gehad, maar nu eerlijk. Mis ik het niet.. Mijn vrienden en kennissen kunnen via whatsapp of iMessage/ Telegram mij bereiken, ik was al een tijd klaar met updates van… Voedsel foto’s. Uitgaan foto’s, verliefde vrienden foto’s, vakantie foto’s. Zielige verhalen, video’s, like like like..bla bla bla… TO MUCH INFORMATION…Zucht. Wat een rust..

  29. Zou dit zich alleen beperken met de app’s of ook de webbased pagina?

  30. De nieuwe iphone 6 aangeschaft en alles vanaf mijn 5 teruggezet inclusief de Facebook app.
    Had dus de zaterdag dat ik werkte de telefoon thuis laten liggen en wat denk je…. meer dan 500 mb mobile data verbruikt overdag en de accu volledig leeg. Dus zonder de telefoon te hebben aangeraakt.

    Facebook app is gewoon een klote App. direct verwijderen. is ook een data vreter

  31. Mensen zijn zich niet bewust dat ze dom zijn en nog dommer zijn als ze die Facebook troep blijven gebruiken.
    En dat met de mededeling van ” Ik heb niets te verbergen” dus wat maakt het uit !
    Maar we spreken elkaar. !

  32. Ik vraag me af wat er meer MB’s gebruikt. De app of via web. Ik denk nl. web. Elke keer worden alle gegevens opgehaald. Bij de app niet dacht ik.

  33. Ik zie geen redenen om de app überhaupt te gebruiken, alles gaat langzamer dan als je Facebook op Safari gebruikt.

  34. Ik heb de fb app al heel lang niet meer. Doe veel meer met m.facebook.com en dat werkt veel beter met oa Chrome

  35. Heb geen Facebook geen twitter of andere social media rotzooi.

  36. Het is gewoon belachelijk zoals Facebook omgaat met je privacy. Ik had al eerder gemerkt dat de batterij van mijn iPhone 5S – die normaal erg lang mee ging – uren sneller leeg was als ik veel Facebook gebruik. En dat doe ik nogal vaak. Het is echt absurd wat ze doen en hoe ze je dwingen in opties die je niet wilt (trage aparte Messenger in plaats van veel makkelijk in de app zelf chatten. Het liefst zou ik ook iets anders gebruiken, maar tot nu toe is Facebook de enige complete app waarmee je met vrienden over de hele wereld makkelijk contact kunt houden.

  37. Facebook?

  38. … en dan staan er download links onder het artikel…?

  39. De mensen die hier roepen dat het allemaal slecht is wat Facebook doet, die installeren ondertussen allerlei andere Apps die vele malen meer informatie van hun telefoons afhalen.
    Vergeet niet dat Facebook een imago hoog te houden heeft. Als er werkelijk gegevens die persoonsgebonden van jou telefoon gehaald worden dan zou dat een blamage zijn voor Facebook. En dat dan ook niet het geval. De informatie wordt zonder jou naam geregistreerd.

    In tegenstelling tot wat hier wordt geweerd is Facebook juist een App die zeer zorgvuldig omgaat met je gegevens. Check de privacy instellingen van Facebook. Alles is af te schermen als je wil.
    Hier wel hard roepen dat het slecht is, maar vervolgens te lui zijn om de moeite te nemen om wat privacy instellingen aan te passen?

  40. Na de tip over m.facebook.com de app maar verwijderd. Ben ik ook meteen van die onzinnige spelletjesnotificaties af.

    PS @redactie: hoewel Facebook misschien door Apple wel goedgekeurd is voor 4+, je moet toch echt 13 zijn om een acoount aan te kunnen maken ….

  41. @jack: Daar heb je gelijk in. Maar als een app mijn creditcard informatie wil inzien, dat vind ik toch wel een beetje vreemd. Helemaal gelijk hoor dat ik niet weet wat andere apps allemaal van mij weten wil.

    Maar als je hier bij iCulture daar informatie over krijgt ligt het helemaal aan jou wat je doet en hoe je er mee om gaat. Ik persoonlijk denk dan dat ik dit niet op mijn iPhone wil hebben en als het ook nog eens batterij tijd oplevert om het niet te hebben, dan doe ik dat 🙂

  42. Zijn we nu pas wakker?
    Ios zelf is zo lek als een maandje

  43. @marc: Ik heb Facebook op mijn iPhone staan en als ik naar het verbruik kijk ten opzichte van hoeveel ik Facebook gebruik vind ik het wel meevallen. Ik heb een iPhone 6.

    Van die creditcard gegevens, als het maar niet persoonsgebonden is.

    Verder, in algemene zin. Mensen denken dat alles gratis is in deze wereld, maar dat kan niet. Er is veel geïnvesteerd in Facebook.
    Zolang mijn kaartnummer niet wordt geregistreerd en alleen de kaartsoort/uitgever vastgelegd wordt voor commerciële doelen dan heb ik er geen problemen mee.

  44. Aan een ieder die de FB Messenger app heeft gedownload: heb je de algemene voorwaarden gelezen voor je op akkoord klikte?

    Misschien in het vervolg toch doen. Met dat akkoord geef je FB namelijk toestemming om gebruik te maken van je camera om foto’s en filmpjes te maken.. Ook de dictafoon om geluidsopnames te maken. Het versturen van berichten, lezen van alle berichten, contacten en verdere gegevens…etc etc.

    Just so you know!

  45. Origineel geplaatst door Piratenpartij
    … en dan staan er download links onder het artikel…?

    Dat was mijn gedachte ook haha.

    Ergens verbaas ik me vaak over de verontwaarding van FB gebruikers, FB staat al langer bekend om het feit dat ze ‘semi’ (understatement) ‘NSA’ zijn.

  46. Origineel geplaatst door Bianca
    Aan een ieder die de FB Messenger app heeft gedownload: heb je de algemene voorwaarden gelezen voor je op akkoord klikte?

    Misschien in het vervolg toch doen. Met dat akkoord geef je FB namelijk toestemming om gebruik te maken van je camera om foto’s en filmpjes te maken.. Ook de dictafoon om geluidsopnames te maken. Het versturen van berichten, lezen van alle berichten, contacten en verdere gegevens…etc etc.

    Just so you know!

    Laat ik dat nu allemaal geen toestemming voor hebben gegeven. Ik heb alleen de app op mijn telefoon staan en op de vragen of ik toegang wil geven tot mijn foto’s, adressenboek, geluid, filmpjes en dergelijken, heb ik NEE gedaan. Dus als het goed is kan men dit allemaal niet bij mij. En Facebook Messenger heb ik niet op mijn telefoon. Heb ik ze toch redelijk geblokkeerd dacht ik.

    Ik twijfel nu toch nog of ik het zal laten staan of niet. Ook al omdat ik er eigenlijk bijna niets meer mee doe. Veel vrienden doen er al niets meer mee en wat ik krijg zijn van vrienden wat feest info en/of reclame.

  47. Weten iemand van jullie of dit met “paper” ook zo is?

  48. Ik heb zelfs Whatsap verwijderd, verder nooit iets met facebook te maken willen hebben.

    Het was vanaf het begin al duidelijk dat Facebook geen zuivere koffie is met schimmige onderzoeken zoals iemand zijn gevoelens te beïnvloeden met feed zonder te informeren, en dat soort dingen.

    Dan vertrouw ik Google meer, deze wordt tenminste op zijn vingers getikt als ze privacyregels schenden.

  49. Was nooit zo een fan van Facebook. Voelt toch aan als grote tijdverspilling dat lezen van de feed, maar dit is toch wel de druppel, ik heb er genoeg van.

  50. Vraagje, als je de app verwijdert en gewoon op safari je Facebook checkt, checken ze dan ook al die gegevens ????

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.