Remotie

Remotie: Samsung Smart TV app-afstandsbediening voor iOS 8

Remotie biedt je een alternatieve app om je Samsung Smart TV mee te bedienen. De applicatie heeft een moderner design dan de officiële app.

RemotieSamsung heeft al een tijdje een Smart TV-app in de App Store staan, maar deze bevindt zich niet in al te beste staat. Inmiddels heeft deze officiële applicatie een gemiddelde waardering van twee sterren in de Nederlandse App Store. Daarom wil Remotie een alternatief bieden: deze applicatie verbindt op vergelijkbare wijze met je Samsung Smart TV, maar is een stuk moderner.

Remotie iOS 8Remotie werkt alleen met Samsung Smart TV’s en slimme Blu-rayspelers van hetzelfde merk. Je televisie moet tussen 2010 en 2013 op de markt zijn verschenen om de app te kunnen gebruiken. In Remotie staan maar liefst 50 knoppen die je op je afstandsbediening kunt plaatsen, waarbij je zelf de volgorde kunt bepalen. De meest exotische functies zitten verscholen achter een in-app aankoop: door eenmalig €3,59 te besteden krijg je een touchpad waarmee je de televisie kunt bedienen en de mogelijkheid om te zappen met je stem. Hierbij heb je een virtueel toetsenbord, waarmee je bijvoorbeeld snel links kunt intikken bij het gebruik van je tv-browser.

Wij kregen Remotie kortstondig aan de praat tijdens onze korte testsessie, maar verloren na een paar handelingen alweer de verbinding. Dat lijkt echter niet aan de app te liggen: toen we Samsung’s eigen alternatief probeerden, hadden we last van dezelfde problemen. Het is moeilijk om te bepalen of Samsung’s Smart TV’s gewoon moeilijk te bedienen zijn met apps, of dat we zelf tegen internetproblemen aanliepen. Gelukkig kun je zelf zonder al teveel risico zien of de app functioneert: je kunt Remotie gratis downloaden. De app staat nu al een korte tijd in de App Store en kreeg recent een update voor iOS 8 en de iPhone 6.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2014, 12:30
Categorie Apps
Onderwerpen samsung, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.