facebook-stickered

Facebook Stickered: grappige stickers plakken op je foto’s

Facebook Stickered is een nieuwe app van Facebook, waarmee je stickers op foto's plakt, klaar om te delen via Messenger.

Facebook heeft een nieuwe app uitgebracht, die samenwerkt met de Messenger-app. Met Facebook Stickered beplak je foto’s met grappige stickers.

facebook-stickered

Facebook Stickered: wat is het?

Met Facebook Stickered kun je foto’s voorzien van stickers. Je pakt een bestaande foto of maakt een nieuwe en plakt daarop allerlei stickers. Ben je klaar, dan stuur je de foto door naar Facebook Messenger maar dat is niet verplicht.

Een jaar geleden voegde Facebook stickers toe aan Messenger. Die stickers kun je sinds kort ook gebruiken in reacties. Deze losse, nieuwe app is bedoeld om stickers op allerlei foto’s te plakken, zoals je op de voorbeelden hierboven kunt zien. Je kunt zoveel stickers plakken als je wilt.

Als je de app voor het eerst opstart, zie je de stickers al in beeld bij het nemen van een foto. Je kunt dus eerst wat stickers op het scherm zetten en vervolgens een foto maken, zodat alles precies goed op z’n plek valt. Zorg bijvoorbeeld dat het gezicht van iemand precies achter een smiley valt. Maar je kan er ook voor kiezen om de stickers achteraf op te plakken.

Facebook Stickered: waarom een losse app?

Facebook is druk bezig om allerlei losse apps te maken. Zo splitsten ze de Messenger-app al af van de normale Facebook-app. Deze nieuwe Stickered-app moet ervoor zorgen dat de apps zelf niet te ingewikkeld worden: door de stickerfunctie in een aparte app te stoppen, kan dit achterwege blijven in de normale Facebook-app. Gebruik je de stickers niet, dan zit de functie ook niet in de weg.

stickered facebookBovendien heeft Facebook er belang bij dat jouw homescreen zoveel mogelijk vol staat met apps van Facebook. Want naast Facebook en Messenger hebben veel mensen ook Instagram en WhatsApp op hun eerste homescreen staan. Hoe meer Facebook in je leven, hoe blijer Facebook is.

Wat ongetwijfeld ook meespeelt is dat Facebook wil voorkomen dat je andere populaire berichtenapps zoals Line, Viber en KakaoTalk gebruikt, waar stickers al veel langer te gebruiken zijn.

Facebook kondigde een paar dagen geleden de Stickered-app al aan. Hij kwam meteen beschikbaar als Android-app, maar iPhone-gebruikers moesten nog even een paar dagen extra wachten.

De app is geschikt voor iOS 8 en hoger en is gratis te downloaden. In de Messenger-app heeft Facebook ondertussen ook wat aanpassingen gedaan: zo kun je voortaan de gezien-status bekijken door op een bolletje te drukken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2014, 10:31
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, sticker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.