Facebook neemt Spool over en sluit iPhone-bookmarkdienst

Facebook heeft Spool gekocht, een sociaal netwerk voor bookmarking van websites, artikelen en andere interessante content. Spool is per direct gestopt, het personeel gaat aan de slag bij Facebook.

spool facebookFacebook heeft de mobiele bookmarkingdienst Spool overgenomen en heeft ook meteen besloten om de dienst te stoppen. Het lijkt erop dat het Facebook vooral om de kennis van het personeel te doen was. Spool begon in januari 2012 als dienst om artikelen, websites en video’s offline op te slaan om later nog eens te bekijken. Een paar maanden later werd Spool omgevormd tot een sociaal netwerk, dat antwoord geeft op de vraag: “Wat lezen anderen zoal?”


Je kon nog steeds met Spool vanuit je webbrowser een artikel, afbeelding of video ‘spoolen’ om later terug te kijken op je iPhone. Ook kon je een link delen met vrienden. Bij elke vriend kon je zien hoeveel items hij of zij had ‘gespoold’ en ‘gerespoold’. Spool had wel wat overeenkomsten met Pocket (voorheen Read It Later) en Instapaper, maar met een veel sterkere sociale component.

De ‘acquihire’ van Facebook (overname om getalenteerd personeel binnen te halen) heeft tot gevolg dat Spool per direct is gestopt. Het lijkt er ook niet op dat de technologie van Spool in Facebook geïntegreerd zal worden. Spool haalde afgelopen januari nog 1 miljoen durfkapitaal op voor verdere ontwikkelingen. Dat leidde tot de omslag tot sociaal netwerk, waar nu een einde aan komt. Facebook gaf in een reactie aan dat het team van Spool diepgaande kennis op het gebied van mobiele softwareontwikkeling heeft en een passie heeft om content makkelijk consumeerbaar te maken. Dat talent zal nu worden ingezet voor de verdere ontwikkeling van Facebook. Wil je je Spool-bookmarks redden van de ondergang, dan vind je op de website van Spool instructies hoe je ze kunt exporteren.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Meer info: Spool Blog

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.