iculture-populaire-apps
Populaire Apps

‘iOS 6 beta heeft limiet van 500 apps’

iOS 6 beta heeft een limiet van 500 apps, beweert een consultancybureau. Bij 1.000 apps start de iPhone helemaal niet meer op. Apple zou op de hoogte zijn en aan een oplossing werken.

iOS 6De huidige betaversie van iOS 6 heeft een limiet van 500 apps, beweert adviesbureau Mid Atlantic Consulting. Bij meer dan 500 apps wordt de iPhone traag en voert regelmatig een reboot uit, zo beweert het bedrijf. Het besturingssystemen kan dergelijke aantallen niet goed aan. Bij meer dan 1.000 apps zou het iOS-apparaat niet eens meer opstarten, waardoor je gedwongen wordt een reboot uit te voeren. Het bedrijf heeft contact met Apple opgenomen en kreeg te horen dat het probleem zal worden opgelost, maar misschien nog niet in de eerstvolgende bèta’s. Opvallend is dat Apple’s aanvankelijke reactie was, dat niemand zoveel apps nodig heeft.

Nadat de consultants Apple ervan hadden overtuigd dat de iPhone niet alleen een telefoon maar ook een draagbare gameconsole, afstandsbediening voor de tv en talloze andere apparaten vertegenwoordigd, waren ze toch bereid te luisteren.

Op de iPhone kun je in theorie een onbeperkt aantal apps kwijt, zolang het geheugen niet volraakt. Er zijn 11 homescreens met op elk 16 plaatsen voor icoontjes, die je eventueel kunt gebruiken voor mappen met meerdere apps. Onderin het homescreen zijn nog 4 extra posities. Bovendien kun je nog een hoop extra apps buiten beeld installeren op de onzichtbare homescreens 12, 13, 14 en verder. Je kunt ze terugvinden en opstarten via de Spotlight-functie. Vele honderden apps zijn daarmee mogelijk en je kunt zelfs zover gaan dat je duizenden apps installeert. Als Apple in iOS 6 een limiet op het aantal apps invoert, zou dat een stap terug betekenen.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2012, 21:40
Categorie iOS
Onderwerpen ios 6, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.