Facebook Messenger voor iOS kan video’s delen, verbetert foto’s delen

Facebook Messenger verbetert in de laatste update het delen van foto's, video's en het zoeken naar personen en groepen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Facebook Messenger 5.0 headerFacebook heeft vanavond versie 5.0 van Facebook Messenger uitgebracht. De laatste update brengt verschillende verbeteringen. Zo is het eenvoudiger geworden om dingen te delen als je in een gesprek zit. Onderin vind je voortaan een balk die je snel laat wisselen tussen tekst typen, foto’s en stickers delen en spraakberichten versturen. Ook kun je voortaan vanuit de app zelf meteen een foto maken door op de fotoknop (tweede van links) te tikken. Die opent onder het gesprek een fotoweergave waardoor je de app niet hoeft te verlaten en meteen een foto of selfie kunt maken en versturen. Daarvoor hoef je zelfs niet meer op een aparte verzendknop te tikken.

Ook het delen van bestaande foto’s is eenvoudiger geworden. En daarnaast is er nu ondersteuning voor het delen van bestaande video’s toegevoegd; nieuwe video’s maken kan nog niet met de app. Wel heb je vanuit de app meteen toegang tot de foto’s en video’s in je filmrol en alle mappen die je hebt aangemaakt, al moet je daarvoor de app wel eenmalig toestemming geven. Ook foto’s en video’s die je ontvangt, kun je in de app voortaan eenvoudiger bekijken.

Eenvoudiger foto's maken in Facebook MessengerFoto's uit je filmrol delen in Facebook Messenger

Naast de nodige bugfixes, biedt Facebook in de laatste update van Messenger nog een aantal handige verbeteringen. Zo zou je voortaan personen en groepen nog sneller moeten kunnen vinden met de verbeterde zoekfunctie, die te vinden is op het hoofdscherm. Tot slot zijn er snelkoppelingen naar stickers toegevoegd. Als je een sticker hebt ontvangen, kun je erop tikken om het hele pakket te bekijken. Hierdoor hoopt Facebook waarschijnlijk dat de stickerpakketten – hoewel ze gratis zijn – meer gebruikt gaan worden. In de vorige update werden er al groepen toegevoegd aan de app en hernoemde Facebook de app naar ‘Messenger’.

Downloaden: Messenger (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:20
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.