Instapaper 5.0 nu Nederlandstalig en aangepast voor iOS 7

Instapaper is aangepast voor IOS 7 en is nu Nederlandstalig. Instapaper voor iOS kan artikelen voor later lezen opslaan.

instapaper sectiesInstapaper heeft vannacht de app aangepast voor iOS 7. Opmerkelijk is dat de App Store-omschrijving opeens Duitstalig is geworden, maar veel interessanter is de app zelf: die is vanaf nu ook in het Nederlands, Chinees, Russisch en 10 andere talen te gebruiken. De populaire lees-later-app is gemaakt door Marco Arment maar is tegenwoordig in handen van Betaworks. Het is naast Pocket de belangrijkste app om langere artikelen voor later te bewaren. Instapaper zag er altijd al redelijk strak uit, maar met iOS 7 op komst zijn de lijnen nog wat verder aangescherpt. Betaworks wilde de app laten aansluiten op de gebruikersinterface die Jonathan Ive in iOS 7 heeft doorgevoerd. Maar tegelijk moest de focus blijven liggen op het ongestoord en zonder rommelige details blijven lezen van artikelen.


Instapaper 5.0 bevat bovendien een aantal nieuwe functies, zoals het sorteren van je artikelenlijst op datum, artikellengte, populariteit of een willekeurige volgorde. Hoe de populariteit van een artikel wordt bepaald? Daarvoor gebruikt Betaworks “een aantal interessante signalen en wiskunde”, zeiden ze afgelopen weekend al in een blogposting, waarin alvast werd vooruitgeblikt op deze app-update.

Ook kun je artikelen nu sorteren op basis van leestijd, waarbij Instaper een schatting maakt. Om het leeswerk te scheiden van leuke video’s is er vanaf nu een apart tabblad video’s voor clips die je bewaard hebt op YouTube of Vimeo. Wil je ‘s nachts lezen, dan zul je zien dat het donkere opstartscherm is vernieuwd en hou je van het sepia-thema? Ook dat is vernieuwd.

Downloaden: Instapaper (€3,59, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2013, 9:00
Categorie Productiviteit
Onderwerp instapaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.