telegram-groot

Telegram blijft maar groeien: nu 62 miljoen actieve gebruikers

Langzaam maar zeker wordt het heet onder de voeten van WhatsApp, met Telegram die de temperatuur steeds verder opvoert met stijgende gebruikersaantallen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Telegram-blijft-groeien
WhatsApp krijgt er een steeds geduchtere concurrent bij met Telegram, waarbij niet alleen het aantal gebruikers maar vooral het aantal verstuurde berichten per dag als een razende blijft groeien.

De berichtendienst liet aan TechCrunch weten dat er inmiddels 62 miljoen mensen maandelijks actief zijn, die dagelijks twee miljard berichten versturen. Indrukwekkende cijfers, zeker als je nagaat dat Telegram eind vorig jaar nog ‘maar’ 1 miljard berichten per dag zat en 50 miljoen actieve gebruikers. Dagelijks komen er volgens oprichter Pavel Durov zo’n 220.000 nieuwe leden bij.

Niets te klagen dus voor de berichten-app, maar om WhatsApp van de troon te stoten zal er nog heel wat moeten gebeuren. Zij pronkten onlangs immers met 800 miljoen actieve gebruikers (waarvan 9,7 miljoen uit Nederland), bijna een verdubbeling sinds de overname door Facebook.

Diezelfde overname heeft Telegram gek genoeg ook geen windeieren gelegd, dankzij WhatsApp-gebruikers die bezorgd over hun privacy de overstap maakten naar een andere berichtendienst. In dat geval kom je al snel bij Telegram uit, dat zichzelf profileert als veilig platform dankzij encryptie. Daarnaast heeft Telegram een tablet- en desktop-app voor de Mac, terwijl die van WhatsApp nog steeds op zich laat wachten.

De overstap van WhatsApp naar Telegram maken is bovendien gemakkelijker dan ooit, dankzij de mogelijkheid om chatgroepen direct vanuit WhatsApp te importeren.

Lees ook: Telegram voor iPhone en iPad: alles wat je wilt weten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2015, 16:16
Categorie Apps
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.