Facebook Home zeer onwaarschijnlijk op iOS

Facebook Home zal zeer waarschijnlijk niet op iOS mogelijk zijn, omdat Apple's besturingssysteem te gesloten is.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Facebook Home 1Eerder vanavond kondigde Facebook de Android-aanpassing Facebook Home aan. Hiermee verandert Google’s besturingssysteem volledig, waardoor sociale contacten op Facebook opeens een stuk meer op de voorgrond staan. Facebook-CEO Mark Zuckerberg zegt dat Home enkel op iOS zal verschijnen als dit in directe samenwerking met Apple is. Zuckerberg benadrukt daarbij ook de volgens hem zeer goede relatie tussen Apple en Facebook, maar dat het er niet in zit dat dit gaat gebeuren

Zuckerberg zei het volgende:

We hebben een zeer goede relatie met Apple. Alles dat we met Apple doen zal in samenwerkingsverband zijn. Google’s Android is open, waardoor we niet met ze samen hoeven te werken.

Tegenover AllThingsD zegt Zuckerberg ook dat Apple’s ecosysteem zeer gesloten is, waardoor Facebook Home een stuk lastiger te realiseren zou zijn. Apple zou volledig van aanpak moeten veranderen om Home op iOS mogelijk te maken.

De structuur van iOS deed ons al vermoeden dat Home hier niet mogelijk op zal zijn, maar Zuckerberg geeft toch een definitiever antwoord dan we al hadden. Apple en Facebook hebben in het verleden overigens wel samengewerkt om de iPhone Facebook-vriendelijker te maken. Vanaf iOS 6 zit Facebook dieper in de iPhone geïntegreerd, waardoor je sneller berichten kunt plaatsen, foto’s kunt delen en kunt inloggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 16:47
Categorie iOS
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.