facebook iphone hand

Facebook halveert crashes in iOS-app

In een nieuwe bugfix-update heeft Facebook het aantal crashes in de app gehalveerd, aldus de ontwikkelaars.

facebook iphone handFacebook’s laatste app-update voor iOS halveert het aantal crashes van de app. Dit vertelt Facebook op een ontwikkelaarsblog. Daarmee is deze simpel ogende bugfix-update significanter dan je misschien zou denken.

Volgens Facebook lost de update één van de grootste crashoorzaken eindelijk op. De crash werd veroorzaakt door een database-probleem en werd door onzettend veel gebruikers gemeld. Facebook slaagde er alleen maar niet in om de precieze oorzaak te vinden. De bug is nu dan toch eindelijk door Facebook gespot, waarna het probleem ook makkelijk op te lossen was. De vastloper was een paar uur na ontdekking verholpen.

Eerder deze maand maakte Facebook bekend voortaan app-updates persoonlijker uit te rollen. Zodra je een update hebt geïnstalleerd krijg je in de Facebook-app te lezen wat er zoal is veranderd. Dit stelt Facebook in staat om bijvoorbeeld functies alleen voor bepaalde gebruikers beschikbaar te stellen. Deze bugfix-update lijkt echter nog niet onder dit nieuwe voornemen te vallen: na installatie lees je niet wat er door Facebook precies is aangepast. Daarvoor moet je naar Facebook’s ontwikkelaarsblog.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2014, 8:00
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.