Robin Williams Apple website

Apple herdenkt Robin Williams op website en iTunes

Apple herdenkt Robin Williams op een speciale webpagina. Daarnaast wordt de acteur op iTunes herdacht met een reeks films.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Robin Williams Apple websiteOp de website van Apple wordt vandaag de pas overleden acteur Robin Williams herdacht op een speciale pagina. Het betreft een vrij simpele pagina, met alleen een foto en een korte tekst. Daarnaast staat Apple stil bij de dood van de acteur en komiek op iTunes. Robin Williams was een persoonlijke vriend van Steve Jobs en speelde een prominente rol in de campagnes Think Different en Your Verse. De serie ‘Your Verse’ dankt zijn naam zelfs aan een quote uit de film Dead Poets Society.

In de eerste video uit de ‘Your Verse’-serie is dan ook een voice-over van Robin Williams te horen, met een monoloog uit de film. Die eindigt met de legendarische woorden: “What will your verse be?”

https://www.youtube.com/watch?v=jiyIcz7wUH0

Het origineel uit de film Dead Poets Society is hieronder te zien:

Een voormalig reclameman, die nauw met Steve Jobs samenwerkte, vertelt in een terugblik op de campagne Think Different dat hij erg geïnspireerd was door de emotie en de context van de film Dead Poets Society. Dat was precies wat hij voor Apple wilde vastleggen. Quotes die daarin vooral naar voren kwamen:

“We must constantly look at things in a different way. Just when you think you know something, you must look at it in a different way. Even though it may seem silly or wrong, you must try. Dare to strike out and find new ground.”

En:

“Despite what anyone might tell you, words and ideas can change the world.”

Here’s to the crazy ones

Reclameman Rob Siltanen vroeg in de voorbereiding van de Think Different-campagne aan Steve Jobs of hij de film Dead Poets Society wel eens had gezien en Jobs antwoordde:

Natuurlijk. Robin Williams is een persoonlijke vriend van me.

De reclameman beloofde om de film Dead Poets Society als inspiratiebron te gebruiken voor de Think Different-campagne en iets te maken met dezelfde tone of voice. Alle teksten werden geschreven met Robin Williams in het achterhoofd. Het plan was ook om Robin Williams de voice-over te laten inspreken, maar hij weigerde aan elke vorm van reclame mee te maken. Uiteindelijk koos Apple voor Richard Dreyfuss.

Ook al werkte Robin Williams niet mee aan de reclamespots van Apple, er is wel een jarenlange connectie tussen Jobs en Williams blijven bestaan. Het is dan misschien ook niet zo gek, dat Robin Williams in 2013 startte met een sitcom onder de naam The Crazy Ones, verwijzend naar de Think Different-campagne van Apple uit 1997. Die tv-serie flopte, maar het geeft wel aan hoe het gedachtengoed van beide mannen bij elkaar paste.

Think Different

Op de herdenkingspagina zegt Apple “diep bedroefd te zijn om het overlijden van Robin Williams”. Apple’s CEO Tim Cook stond er gisteren op Twitter ook al stil bij:

De herdenkingspagina staat prominent op de voorpagina vermeld. Daarmee maakt Apple ruimte tussen alle nieuwe en aankomende producten voor een stukje bezinning. We zagen in het verleden Apple een paar keer eerder stilstaan bij een overlijden op de website. Voor Nelson Mandela (2013), Steve Jobs (2011), burgerrechtenactiviste Rosa Parks (2005), Beatles-bandlid George Harrison (2001) en Apple-bestuurslid Jerry York werd de voorpagina toentertijd aangepast. Het zijn veelal mensen uit de Think Different-campagne, waarin ook Jimmy Carter en Gregory Hines te zien waren.

Robin Williams in iTunes

Apple herdenkt Robin Williams niet alleen op de website: in iTunes is ook een speciale herdenkingspagina verschenen, met daarop zijn films en comedy-albums. Op deze webpagina zegt Apple het volgende over de overleden acteur:

Robin Williams, een van de meest geliefde en onvergetelijke acteurs in de geschiedenis van de showbusiness, wist miljoenen mensen aan het lachen te maken en te inspireren.

Robin Williams iTunes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2014, 9:54
Categorie Apple
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? In het najaar van 2019 stopt iTunes, maar wat zijn de opvolgers?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.