Verjaardagsvideo's opnemen in de Facebook-app.

Facebook maakt felicitaties persoonlijker met een videoboodschap

Facebook wil felicitaties op het sociale netwerk weer leuk maken met de Birthday Video Cam, een nieuwe videofunctie die geleidelijk wordt uitgerold in de iOS-app van Facebook.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Verjaardagsvideo's opnemen in de Facebook-app.

Er is een dag in het jaar die er steevast voor zorgt dat je Facebookprofiel in een klap vol staat met tekstberichtjes: je verjaardag. Via een melding krijgen je vrienden te weten dat je jarig bent en in een paar seconden kunnen ze je met een kort berichtje laten weten dat ze aan je denken. Niet erg persoonlijk natuurlijk en daar wil Facebook verandering in brengen. Met de Birthday Video Cam kun je een korte videoboodschap opnemen, zodat de persoon zich echt jarig kan voelen.

Vanaf vandaag kunnen iOS-gebruikers een nieuwe melding van de Facebook-app verwachten als iemand jarig is. Door op een icoontje van een videocamera te tikken, neem je een filmpje van 15 seconden op met de frontcamera van je iPhone.

Versier de Birthday Video met frames

Nadat je iemand persoonlijk hebt toegesproken in het filmpje krijg je de mogelijkheid om de video te versieren met verschillende frames, die allemaal met verjaardagen te maken hebben. Denk dus aan ballonnen en vrolijk gekleurde letters die Happy Birthday uitspellen.

Zo zie je de verjaardagscamera verschijnen. Zoals Facebook wel vaker doet wordt de Birthday Video Cam geleidelijk uitgerold onder alle gebruikers. Het kan dus even duren voordat jij deze verjaardagsvideo’s via Facebook kunt posten. Je kunt de functie vinden door iemand te feliciteren zoals je dat altijd al gedaan hebt. Onder het tekstvakje verschijnt dan een blauwe balk waarin Facebook voorstelt om een verjaardagsvideo op te nemen.

Het toevoegen van de verjaardagscamera is wederom een teken aan de wand dat Facebook zich meer wil richten op videocontent. Zo kun je in plaats van een profielfoto nu ook een korte profielvideo opnemen en liet Mark Zuckerberg deze week nog weten dat Facebook virtual reality en video in 360 graden erg belangrijk vindt. Ook wordt het ‘vind ik leuk’ duimpje aangevuld met verschillende Facebook Reactions.

Screenshots: TNW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2016, 14:35
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, verjaardag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.