Reacties voor: Op deze manieren slurpt de Facebook-app je accu leeg in iOS 9 [Update]

Facebook blijft de iOS-app op de achtergrond verversen, ongeacht de instellingen die de gebruiker de app geeft. Op deze drie manieren misbruikt Facebook privileges van apps in iOS 9.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 55 reacties

  1. Of de app uit de app switcher afsluiten als je met FB gedaan hebt.

    In welk opzicht zou background refresh aanzetten voor de FB app wel werken dan?

  2. Origineel geplaatst door Geert
    Of de app uit de app switcher afsluiten als je met FB gedaan hebt.

    In welk opzicht zou background refresh aanzetten voor de FB app wel werken dan?

    Ik denk dat Lars bedoelt dat de app dan niet meer die sluwe trucjes hoeft uit te halen

  3. Is er ook een verklaring waarom je verversen “aan” moet zetten?!

  4. Als FB (of welke app maker dan ook) oneigenlijk gebruik cq. misbruikt maakt van mogelijkheden of privileges, kan Apple daar dan niet een stok voor steken?

  5. Ach .., het kan veel eenvoudiger.
    Druk met je vinger even op de app tot die begint te wiebelen en selecteer vervolgens linksboven het kruisje.
    Voordeel is dan ook dat je je niet meer schuldig maakt aan sociaal/digitaal Exhibitionisme 😀

  6. Ik bezoek facebook al een dik jaar gewoon via browser, werkt net zo goed en scheelt je batterij, dataverbruik (geen automatische video afspeler) en privacy

  7. Gebruik nu al een tijd met veel plezier de App Paper voor Facebook. Heb je ook nog eens niet de aparte App Messenger nodig want dit zit in de App verwerkt.

    Moet je wel eerst een amerikaanse AppleID aanmaken on het te downloaden

  8. Als je low power mode aanzet dan werkt dit ‘trucje’ niet meer voor Facebook

  9. En hoe zit dat met WhatsApp, hetzelfde verhaal? Ik heb Whatsapp nl. al bijna 2 jaar geleden van m’n toestel gehaald precies om dit soort dingen, de mensen achter WhatsApp menen namelijk te moeten bepalen wat IK met MIJN toestel doe. Aangezien het gratis is mag je niet klagen, dus weg ermee.

    Mijn vrouw gebruikt nog wel WhatsApp en Fb en die klaagt inderdaad continu over een batterij die te snel leeg is, een databundel die veel te snel verdampt en af en toe ook een traag toestel. Ik probeer haar al de hele tijd duidelijk te maken dat ze beter met Safari naar de website van Fb kan gaan, maar “die is niet zo handig”…

  10. Schandalig wanneer gaat Apple is hier wat tegen doen als ik wat uit zet wil
    Ik het uit hebben ?!?!?!

  11. Een jaar geleden heb ik de Facebook app eens bekeken met Xcode Instruments. Het appje is niet alleen een grote energievreter het is ook een grote “memory hog“.

  12. Precies de reden waarom ik jaren geleden alle links intern of apps van facebook heb verwijderd op mijn iphone en osx. Niet te vertrouwen dat social netwerk wat gerunt word door regeringen en instanties.

  13. Het verversen op de achtergrond had ik al op ‘uit’ staan en in het ‘batterij overzicht’ geeft FB maar 7% aan. Erger is de Sonos APP, die op 22% maar zelf niet het lijstje voorkomt. Hoe kan dat?

  14. @Geert: Dit is helaas geen oplossing hiervoor. Als een app zich bij iOS registreert voor background execution dan zal iOS die app zelfstandig in de achtergrond opstarten. Dit is overigens meestal niet de volledige app maar alleen een extension van de app. Maar daarmee is dus al wel het kwaad geschiet. Voor meer info, zie o.a. deze documentatie op de Apple developer website.

  15. @eMilty: Dank eMilty, maar dan heeft de Sonos App zich dus niet geregistreerd als background execution, maar gebruikt wel 22% in de achtergrond, terwijl de App maar 13 minuten acitef gebruikt is.

  16. Ik heb alle ververs op achtergrond uit en toch ook bij Whatsapp, Snapchat en Facebook staat het bij Batterij.

    Vreemd.

  17. Apple moet eens hard optreden tegen dit soort sluwe praktijken.
    Vond de app waardeloos en heb deze lang geleden al verwijderd.

  18. Het zijn boeven bij Facebook. Wanneer komt er een iCulture update zodat deze ook goed onder iOs9 werkt?

  19. Origineel geplaatst door Martin
    Ach .., het kan veel eenvoudiger.
    Druk met je vinger even op de app tot die begint te wiebelen en selecteer vervolgens linksboven het kruisje.
    Voordeel is dan ook dat je je niet meer schuldig maakt aan sociaal/digitaal Exhibitionisme 😀

    Want daar zijn internetfora al uitstekend voor geschikt?

  20. We kunnen er lang over lullen maar dit probleem zal altijd blijven, dit is namelijk het business model van Facebook. Er is daarom maar één oplossing en dat is.., gewoon de Facebook app wissen! Als je het echt nodig hebt gebruik dan gewoon de website.

  21. Origineel geplaatst door justin
    Precies de reden waarom ik jaren geleden alle links intern of apps van facebook heb verwijderd op mijn iphone en osx. Niet te vertrouwen dat social netwerk wat gerunt word door regeringen en instanties.

    1 voor mij was dit een reden om FB te verwijderen en mijn account vaarwel te zeggen.

  22. Ik gebruik facebook al jaren alleen via de browser. Ik vertrouw heel dat achterbakse appje niet op mijn telefoon die gewoon zelfs letterlijk weet wanneer je je telefoon vergrendeld en alles bijhoud om je zoveel mogelijk te bestoken met reclame en je batterij die er onder moet lijden. Weg ermee met die rommel!

  23. Afgelopen zeven dagen heeft FB in totaal 15 minuten op de achtergrond gedraaid. Gemiddeld twee munten per dag.. Valt nog best mee.

  24. Als ik genaaid word, dan wil ik dat het veilig en comfortabel gebeurt!

  25. Ik heb het idee dat als je verversen aanzet, dat je batterij nog harder leegloopt.. 😧

  26. Origineel geplaatst door Thomasl
    Het zijn boeven bij Facebook. Wanneer komt er een iCulture update zodat deze ook goed onder iOs9 werkt?

    Nou het is niet alleen zo dat de iCulture app niet goed werkt onder iOS9, hij slurpt ook nog eens aardig wat van je accu op!

    Maar vwb Facebook gebruik ik net als Ullie hierboven ook al een jaartje Paper. Nergens last van, loopt als een tierelier!

  27. Origineel geplaatst door Ullie
    Gebruik nu al een tijd met veel plezier de App Paper voor Facebook. Heb je ook nog eens niet de aparte App Messenger nodig want dit zit in de App verwerkt.

    Moet je wel eerst een amerikaanse AppleID aanmaken on het te downloaden

    Je weet dat het privacy beleid en instellingen ook veel losser daarop is he? Daarom staat hij alleen in us appstore.

  28. Zijn er geen goede alternatieve apps waarmee je Facebook kunt checken? (Behalve safari of Amerikaanse Paper)

  29. Origineel geplaatst door Mook
    Zijn er geen goede alternatieve apps waarmee je Facebook kunt checken? (Behalve safari of Amerikaanse Paper)

    Friendly+ for Facebook (met ad blocker).

  30. Friendly is een prima alternatief!

  31. Spotify staat op 19% boven Facebook. Die dan ook maar eens even in de gaten gaan houden denk ik…. 2.5 hrs background. Of houdt dat gewoon muziek luisteren in?

  32. Was mij al opgevallen. Gebruik nu de app Friendly ben zelf 95% tevreden met deze app. Facebook app 5% op dit moment.

  33. Eraf gooien, zoiets heb ik met whatsapp gedaan dat is ook een batterij vreter, en met onbeperkt smsen en iMessage werd het een beetje overbodig.

  34. Bedankt voor het noemen van een alternatief. Ik heb friendly geïnstalleerd. Werkt als een zonnetje. Facebook en Messenger verwijderd.

  35. @iSchel: Dank!!!

    Heb m direct geïnstalleerd!
    En nu mooi roze ipv blauw 😉👍🏼

  36. Heb iphone 4 dus heb geen ios9 🙂

  37. Origineel geplaatst door damys4
    1 voor mij was dit een reden om FB te verwijderen en mijn account vaarwel te zeggen.

    Same here. Wanneer wordt ‘t gros wakker…

  38. Batterijverbruik in de afgelopen 7 dagen: Facebook 1% en WhatsApp 2%. Ik maak me niet druk zul je begrijpen.

  39. Ik kan en wil FB niet weggooien omdat ik daarmee contact onderhoud met mijn familie, kinderen, vrienden over de hele wereld en ook nog een paar pagina’s beheer. (Beheer app Pagina’s gaat trouwens niet meer aan sinds laatste app update!) Het is al lang bekend dag Facebook de ERGSTE batterijslurper is. Niet alleen in iOS 9 maat altijd al. Facebook spioneert 70 verschillende functies in je iPhone en juist dat soort spionage zou Apple tegengaan in iOS 9.
    Ik heb verversen in achtergrond uit staan. Vandaag slurpte FB maar liefst 39% van mijn batterij en over de hele week 17%. Maar ik gebruik het ook veel voor communicatie. Irritant is ook dat Facebook bij updates nooit meer erbij zet wát er geüpdatet wordt.

  40. Maar word “op de achtergrond ” hier bedoeld als zijnde niet afgesloten of dat je gewoon op de Home knop drukt en dan de app open blijft ?

  41. Gewoon verwijderen levert echt een veel langere batterijduur op!!!En ook nog tijd omdat je niet zit te facebooken!!!

  42. Origineel geplaatst door macaanzee
    Ik kan en wil FB niet weggooien omdat ik daarmee contact onderhoud met mijn familie, kinderen, vrienden over de hele wereld en ook nog een paar pagina’s beheer. (Beheer app Pagina’s gaat trouwens niet meer aan sinds laatste app update!) Het is al lang bekend dag Facebook de ERGSTE batterijslurper is. Niet alleen in iOS 9 maat altijd al. Facebook spioneert 70 verschillende functies in je iPhone en juist dat soort spionage zou Apple tegengaan in iOS 9.
    Ik heb verversen in achtergrond uit staan. Vandaag slurpte FB maar liefst 39% van mijn batterij en over de hele week 17%. Maar ik gebruik het ook veel voor communicatie. Irritant is ook dat Facebook bij updates nooit meer erbij zet wát er geüpdatet wordt.

    Tja je hebt ook mooie macs aan staan waar je mee kunt facebooken en dan bespaart t je accuduur. Of inloggen op Safari op iOS.

  43. Betaalde app Friendly werkt top!
    Ook ideaal dat de messenger erbij inzit

  44. Bij de settings staat de background app refresh gewoon standaard aan. Ook niet uit te zetten!

  45. FB app toch maar weer verwijderd.

  46. Apple zou het hele Facebook moeten verwijderen. Simpel zat

  47. Mobiele pagina gebruiker hier. Net zo prima, iets minder gelikt maar dat went. Nadeel is wel dat ie linkjes niet automatisch pakt en identificeert.

  48. Voordat fb zich op iets nieuws stort, kunnen ze beter eerst hun huidige apps goed op orde houden. De laatste update van Facebook pagina beheer werkt voor geen meter op IOS 9.0.2. Super geregeld van Facebook en ook prima getest….NOT!

  49. Alle 2 weken ofzo is er een update van FB en ik merk helemaal geen verschil. Binnenkort eens die Friendly plus proberen! Wie kan/wil me overtuigen?

  50. @Bob: Lees goed wat ik schreef. Je hebt namelijk meer apps van fb. De app ‘pagina’s werkt niet meer sinds de update, deze week. Lees de recensies er van andere erook maar op na in de app store. Het verbaasd mij dat Iculture dit nog niet heeft opgepikt.

  51. Nergens last van ook toen met Android niet, net even op de iPhone gekeken Facebook 2% de afgelopen 24 uur en afgelopen 7 dagen 5% achtergrond activiteit

  52. Origineel geplaatst door Thomasl
    Het zijn boeven bij Facebook. Wanneer komt er een iCulture update zodat deze ook goed onder iOs9 werkt?

    Iculture werkt prima onder iOS 9 met iPhone 6

  53. Ik verbaasde me al over het absurd hoge verbruik op de achtergrond, maar kon er niks over vinden. Heb de app er maar afgegooid voor nu. Ik check mijn fb nu wel via safari. Ik hoop wel dat fb er iets aan gaat doen. Ik mis stiekem wel de notificaties.

  54. Ik heb de app verwijderd en de performance van mijn iPhone 6 is ook beter geworden! Toeval? Denk het niet!

  55. De Facebook app blijft ‘actief’ ookal is hij letterlijk afgesloten. Pas als je hem daadwerkelijk van je telefoon verwijdert, ben je geholpen.

    Mijn tip: gebruik Safari om de mobiele site van Facebook te bezoeken, en bookmark deze op je homescreen. Misschien ziet dat er niet zo gelikt uit, maar het werkt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.