Reacties voor: Facebook-advertenties herinneren je nu aan ‘vergeten apps’

Advertenties in de Facebook-app sporen je nu niet alleen aan om apps te downloaden, maar ook om geïnstalleerde app te blijven gebruiken.
Lisa van der Velden -

Reacties: 14 reacties

  1. Ik maak toch echt zelf uit welke app en waneer ik het gebruik, heb ik geen advertenties voor nodig… Word trouwens een beetje schijtziek van sommige appspam.

  2. @eddiemen: Dat maak je inderdaad zelf uit, ook met die herinnering-advertenties. Het zijn slechts herinneringen. Misschien was je die app alweer vergeten.

    Bijv Plants vs. Zombies 2 heb ik nu al een tijdje niet gespeeld. Wie weet krijg ik er weer zin in als ik plotseling een advertentie voor m’n neus krijg die aankondigt dat er nieuwe gratis planten zijn bijgekomen. Ik kan me best voorstellen dat dit best welkom is 🙂

  3. @Tom van Zummeren: Eens gelijks 😀

  4. Om dat effectief te kunnen doen moet Facebook wel weten welke apps er op mijn iphone staan. Is die informatie al op te vragen door een app of wordt dit de nieuwe inperking van mijn privacy?

  5. @Tom van Zummeren:

    Wow, jij bent echt een goed product van de huidige generatie. Als je benzine hebt getankt denk je dan ook:”Ja inderdaad, kauwgom, wat fijn dat je mij hierop attent maakt!” 😉

  6. @Flieps: Mwoa bij de kassa van een winkel ben ik niet geïnteresseerd in last minute aanbiedingen. Ik kom daar met één specifiek doel, in jouw voorbeeld voor benzine.

    Als je Facebook gebruikt sta je eigenlijk open voor alles, je leest wat wall posts, je stuurt wat private messages, je bekijkt wat profielen en oh hey Plants vs Zombies heeft nieuwe planten!

    Ook krijg ik in dit geval nieuwe informatie: nieuwe planten. Dat wist ik nog niet! In jouw voorbeeld van de kauwgom wist ik allang dat ze dat verkochten. Bovendien moet je dan betalen, deze advertenties zijn bedoeld om je te herinneren dat je iets eerder hebt gekocht. Ik zou het bij het benzinestation wel op prijs stellen als ik bij de kassa bijvoorbeeld een herinnering krijg in de vorm van: “Je hebt vorige week kauwgum gekocht maar we zien dat ie nog steeds ongeopend in je binnenzak zit. Misschien is het een idee om er eentje te nemen?”. Dat is een betere vergelijking.

  7. @ Tom van Zummeren:
    “We zien dat je nog steeds de zelfde onderbroek draagt als vorige week, en we vermoeden dat je deze niet gewassen hebt. Misschien is het een idee om eens een nieuwe aan te trekken?”

  8. Inderdaad, je staat open voor alles en het feit dat ze je gegevens jatten.

    De reden dat mijn laatste fb bericht in 2011 gepost is.

  9. Origineel geplaatst door Patryk
    Inderdaad, je staat open voor alles en het feit dat ze je gegevens jatten.De reden dat mijn laatste fb bericht in 2011 gepost is.

    dit. Ik ben nog steeds een gebruiker omdat ik het ook zakelijk gebruik maar eigenlijk ben ik al heel erg klaar met dit kl#tebedrijf.

  10. @Patryk: @Rob: Huh? Ik snap die haat van jullie tegen FB totaal niet. Er wordt helemaal niks gejat. Gewoon typisch niet-onderbouwd paranoïde gedrag vermoed ik. Net als mensen die geen vingerafdruk willen instellen op iPhone 5S omdat ze bang zijn voor de NSA…

    Ik zeg, geniet een beetje meer van het leven in plaats van overal bang voor zijn en haten.

  11. Laat ze maar is met betaalde accounts komen zonder reclame wordt gek van de Samsung reclame en andere troep op fb

  12. @Tom van Zummeren:

    Nu kom je wel een beetje naief over. Het is algemeen bekend dat FB jouw gegevens gebruikt voor commerciele doeleinden en dat, indien je niet voorzichtig bent, je teveel deelt met de wereld. Dit heeft niets met de iPhone 5s te maken.

  13. Het wordt tijd dat niet langer de bedrijven de dienst uitmaken op internet. Internet moet terug naar de gebruiker!

  14. Tja, als je veel “games” speelt op FB kan het handig zijn maar dat ik een notificatie krijg van een spel wat ik niet eens spel en FB mij vertelt dat ik deze misschien maar moet gaan spelen? Nee daar zit ik totaal niet op te wachten. Irritante reclame opdringen is dat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.