Facebook 6.8 voor iOS speelt video’s nu automatisch af

Facebook voor iOS heeft een update. Video's in de nieuwsfeed starten nu automatisch met afspelen, gelukkig wel zonder geluid.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

facebook icoonFacebook heeft vanavond een update van de Facebook-app uitgebracht. Die zorgt ervoor dat video’s die in de Nieuwsfeed verschijnen automatisch worden afgespeeld, zodra je het bericht opent. Hierbij wordt niet meteen geluid afgespeeld, dus je zult handmatig moeten tappen om het bijbehorende geluid de kunnen horen. Ook heeft Facebook er met bugfixes voor gezorgd dat de app soepeler en foutlozer werkt.

facebook automatisch afspelenFacebook kondigde afgelopen september al aan dat ze gingen testen met video’s in de nieuwsfeed. Dat gold aanvankelijk op de desktop, waarbij video’s ook automatisch zonder geluid begonnen af te spelen. Wil je ze niet zien, dan zul je gewoon moeten doorscrollen. Adverteerders zitten te popelen om gebruik te maken van de nieuwe functie, waarmee ze indringender gebruikers kunnen benaderen. Maar Facebook stelde de functie telkens uit, omdat ze nog meer wilden tweaken. Automatisch afspelende video’s kunnen erg druk zijn, zeker op het kleine scherm van de iPhone.

Update: Er kunnen aanvankelijk nog wat problemen zijn bij het installeren van de Facebook-update. Bij het iCulture-redactieteam had de app erg veel tijd nodig om te updaten. Ook zagen we wel video’s, maar ze speelden niet automatisch af. Het bleek dat je eerst het bericht moet openen, om het automatisch afspelen te starten. De functie met het automatisch afspelen van video’s wordt overigens niet genoemd in de Nederlandstalige update-omschrijving, maar wel in de Amerikaanse.

Automatisch afspelen voorkomen

facebook_videos_automatisch_afspelen_wifiJe kunt niet voorkomen dat de video’s automatisch gaan afspelen, zodra je een bericht opent. Wel kun je voorkomen dat de video’s je databundel opslurpen, door aan te geven dat ze alleen via Wi-Fi mogen worden afgespeeld.

  1. Hiervoor ga je naar de Instellingen-app.
  2. Ga naar Facebook > Instellingen.
  3. Bij het onderdeel Video zie je twee schakelaars. De tekst bij de tweede schakelaar is niet goed zichtbaar, maar hier staat ‘Uitsluitend automatisch afspelen via Wi-Fi’.
  4. Zet deze schakelaar aan.

Video’s zullen nu alleen automatisch worden afgespeeld als je op een Wi-Fi-netwerk zit, bijvoorbeeld thuis, op school op of je werk. Als je onderweg bent, heb je geen last meer van het automatisch afspelen van filmpjes.

Downloaden: Facebook (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:49
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.