‘iPod-vader Tony Fadell kocht gouden EarPods voor goede doel’

Tony Fadell heeft vermoedelijk de gouden EarPods en rode Mac Pro gekocht, die in november 2013 werden geveild voor een AIDS-veiling.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

fadell_mac_proVoormalig Apple-vice president Tony Fadell heeft waarschijnlijk de gouden EarPods en de rode Mac Pro gekocht, die afgelopen maand werden geveild voor het goede doel. Fadell werd gefotografeerd met de twee producten, die voor respectievelijk $977.000 en $461.000 onder de hamer gingen. Alle opbrengsten gingen naar The Global Fund, die het gebruikt voor de strijd tegen AIDS, tuberculose en malaria. Fadell besteedde dus rond de $1,4 miljoen en misschien nog iets meer vanwege de veilingkosten. Interessant is dat de Mac Pro die Fadell in handen heeft nog niet eens verkocht wordt. Apple heeft alleen aangegeven dat de zwarte uitvoering van de Mac Pro deze maand nog in de winkel ligt.

fadell_gouden_earpodsTony Fadell staat algemeen bekend als de ‘vader van de iPod’, omdat hij senior vice-president was van de iPod-divisie van Apple. Fadell is de man die ervoor zorgde dat Apple bij iTunes een mp3-speler ging maken. Het kostte hem heel wat overredingskracht, maar uiteindelijk lukte het en zorgde ervoor dat Apple in korte tijd de complete markt voor mp3-spelers domineerde. Na zijn vertrek bij Apple stapte Fadell in de huisautomatisering: hij ontwikkelde de Nest-thermostaat, waar we op iPhoneclub regelmatig over hebben geschreven. Die bestaat sinds 2011 en werd dit jaar aangevuld met de Nest Protect rookmelder. Beide apparaten zijn uiteraard te bedienen via een iOS-app.

Update 13 december: Tony Fadell heeft in een tweet laten weten dat hij niet de eigenaar van de rode Mac Pro en de gouden oordopjes is. Hij kent wel de werkelijke eigenaar, maar die moet zelf bepalen of hij met naam en toenaam bekend wil worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2013, 16:02
Categorie Achtergrond
Onderwerpen earpods, veiling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.