Explosieve groei in iPad-ontwikkelprojecten

Volgens Flurry is er een flinke groei in ontwikkelprojecten. Het blijkt vooral te gaan om iPad-applicaties, die in een aparte sectie in de App Store komt.

ipadVolgens mobiel analysbedrijf Flurry is de activiteit van iPhone-ontwikkelaars de afgelopen twee maanden met 185% toegenomen. Flurry meet hoeveel nieuwe ontwikkelprojecten zijn gestart, aan de hand van een tracker die ontwikkelaars in hun applicatie inbouwen. In januari vond de grootste piek plaats, een moment dat samenviel met de aankondiging van de iPad. In februari zette de groei verder door. Bij veel van die projecten gaat het om bestaande applicaties, die worden aangepast voor de iPad. iPhone-applicaties werken ook op de iPad, maar in een lagere resolutie. Ontwikkelaars die zeker willen weten dat hun applicatie er goed uitziet kunnen beter een aangepast versie maken, met de huidige iPhone OS 3.2 SDK.

Apple gaat een aparte sectie in de App Store openen, waar je applicaties voor de iPad overzichtelijk bij elkaar vindt. Dat blijkt uit een nieuwe tekst op de iPad-pagina’s van Apple:

Browse a section of the store that features apps designed specifically for iPad. You’ll find hundreds that make the most of its large display, responsive performance, and Multi-Touch interface.

ipad projecten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2010, 20:45
Categorie Apps
Onderwerpen ipad, itunes, ontwikkelaars, project

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.