Waar komen al die iPhone-ontwikkelaars toch vandaan?

Volgens gegevens van Flurry is zo'n 20% van de iPhone-ontwikkelaars voor het eerst begonnen met programmeren sinds de iPhone op de markt kwam. Een veel kleinere groep komt uit de groep mobiele ontwikkelaars.

flurry iphone heritageMobiel analysebedrijf Flurry heeft weer eens een rapportage gemaakt. Daaruit blijkt dat er enorm veel nieuwe projecten worden gestart om iPad-applicaties te ontwikkelen. Maar omdat we voor de iPad een aparte website hebben, kijken we in dit artikel of er nog iets interessants over de iPhone te vinden is. En dat is er, want Flurry heeft gekeken waar iPhone-ontwikkelaars eigenlijk vandaan komen. Waren het ontwikkelaars die voorheen al voor Windows Mobile of Symbian ontwikkelden? Dat blijkt niet het geval: slechts 5% van de huidige iPhone-ontwikkelaars komt uit de mobiele wereld.

Een veel grotere groep (20%) is pas door de komst van de iPhone bezig gegaan met programmeren. De grootste groep bestaat uit webontwikkelaars (22%) en ook traditionele gamesbedrijven zijn goed vertegenwoordigd (19%).

Oorsprong van iPhone-gamesontwikkelaars.   Oorsprong van iPhone-nieuwsapplicatieontwikkelaars.

Kijk je alleen naar de categorie Games, dan is 21% pas met de iPhone begonnen te programmeren. De groep ontwikkelaars die al met mobiele games bezig was (12%) is hier wat groter. Niet geheel verrassend is dat veruit de grootste groep (36%) bestaat uit bedrijven uit de traditionele gamesindustrie. Bij de categorie Nieuws is de verhouding weer heel anders: daar is 63% afkomstig van traditionele mediabedrijven. Flurry heeft ook een waarschuwend woord voor de kleine ontwikkelaars: naarmate er meer bedrijven met een marketingachtergrond bezig gaan met iPhone-applicaties, worden de hardwerkende zelfstandige ontwikkelaars meer naar de achtergrond gedrongen.

Flurry zocht ook uit, dat er op dit moment tweemaal meer iPhone- dan Facebook-applicaties zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2010, 21:11
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen flurry, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.