Apple Store workshop: robots programmeren

Elke dag een gratis programmeerles in de Europese Apple Stores

Apple doet mee aan de EU Code Week

Vanaf zaterdag 6 oktober is er in elke Apple Store in Europa minstens één gratis programmeerles te volgen. Het nieuwe programma is onderdeel van de EU Code Week, waarin jong en oud leren programmeren.

EU Code Week

De EU Code Week is ooit begonnen als een vrijwilligersproject, maar heeft ondertussen ook steun van de Europese Commissie. De gedachte erachter is simpel: zoveel mogelijk mensen moeten leren programmeren. En dat het liefst op een zo toegankelijk mogelijke manier. Ondertussen duurt het evenement langer dan een week en vindt het plaats van 6 tot 23 oktober.


Tijdens de EU Code Week is er minstens één gratis programmeerles te volgen in elke Europese Apple Store. Daarmee zijn er in de hele EU in totaal meer dan 2.000 gratis lessen te volgen. Veel van die lessen zijn gericht op kinderen of beginners. Ook maken ze vrijwel allemaal deel uit van het reeds bestaande Everyone Can Code programma. Apple biedt in Amsterdam, Brussel, Den Haag en Haarlem de volgende lessen aan.

Dit zijn de sessies die je kunt volgen:

Programmeren met Swift
Deze cursus is er voor iedereen die wil leren programmeren. Hier leer je de basis van Swift en schrijf je samen met de kenners van Apple je eerste regels code. Ervaring hoef je niet te hebben, dus is deze cursus er vooral voor de beginner.

App-prototypes maken in Keynote
Met Keynote kan je de interface van een app ontwikkelen. Dat kan met schetsen, maar ook screenshots en verschillende vormen. Apple neemt je bij deze cursus mee in dit ontwerpproces en laat zien hoe het werkt. Je leert elementen aan elkaar koppelen en loopt naar buiten met een functionerend prototype.

Leren programmeren met Swift Playgrounds
In sessies van een half uur leer je de basis van programmeren met de app Swift Playgrounds. Thuis kan je dan verder met de app en met leuke opdrachtjes aan de slag. Als je de cursus volledig afrondt, ben je ertoe in staat een volledig functionele app te bouwen. Tijdens deze cursus leer je de basis.

Voor de kids: robots programmeren
Leuk voor de kleintjes: een sessie waarin ze met de MeeBot en Swift Playgrounds robots tot leven kunnen brengen. Deze lessen zijn gericht op kinderen vanaf twaalf jaar. Een andere sessie voor kinderen is gericht op de Sphero-robots. Ze leren daarbij een Sphero-robot door een doolhof te loodsen.

Kijk bij de Apple Store bij jou in de buurt welke sessies er beschikbaar zijn. Hiervoor ga je naar deze pagina en selecteer je de locatie van je dichtstbijzijnde Apple Store. Wil je kinderen leren programmeren, dan kun je ook terecht in onze round-up over programmeertools voor kids:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2018, 14:42
Categorie Apple
Onderwerpen apple, programmeren
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.