Enorme groei in AirPlay-apparaten verwacht in 2011

Volgens een topman van BridgeCo zal AirPlay in 2011 een enorme vlucht nemen. Twee- tot driemaal zoveel als bij Made for iPod wordt voorspeld.

airplay speakersAls je op beurzen zoals de CES kijkt, is er keuze genoeg uit speakers en andere audio-accessoires voor de iPhone. Waar je op zou kunnen letten is het labeltje ‘Made for iPod’ (of iPhone) om zeker te weten dat het accessoire geschikt is voor jouw apparaat. Maar in 2011 komt daar nog een extra labeltje bij, waarop mensen gaan letten: AirPlay. Met de introductie van iOS 4.2 is AirPlay beschikbaar gekomen als technologie. BridgeCo is bedrijf waarmee Apple nauw samenwerkt om AirPlay in allerlei apparaten te realiseren. Apple heeft een exclusieve overeenkomst met dit bedrijf gesloten. Een topman van het bedrijf beweert dat er dit jaar enorm veel apparaten met AirPlay op de markt gaan komen.

Sterker nog, het aantal AirPlay-geschikte apparaten overstijgt straks het aantal ‘Made for iPod’-speakers met een factor twee tot drie. BridgeCo maakt embedded chips voor streaming media. Ze zorgen ervoor dat externe partijen AirPlay-geschikte producten kunnen maken. Volgens geruchten heeft BridgeCo bijna onbeperkte toegang tot de iTunes-software gekregen en dat is voor Apple-begrippen vrij uniek. Volgens Jordan Watters van BridgeCo is het ecosysteem al aanwezig en valt er geld te verdienen. Hij verwacht namelijk, dat mensen meerdere AirPlay-geschikte apparaten gaan kopen, terwijl je bij een iPod-dock vaak niet meer dan één dock per iPod of iPhone aanschaft. Mensen willen namelijk de media door hun hele huis streamen. Het zal volgens Watters leiden tot een explosieve groei.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2011, 9:35
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerp airplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.