Emoji-toetsenbord standaard in iOS 5

iOS 5 krijgt een standaard toetsenbordje voor emoji's, de van oorsprong Japanse smiley's en andere grappige icoontjes en emoticons.

emoji keynoteTijdens de WWDC-keynote was het héél even te zien: een smiley in een berichtje. Voorheen moest je voor het gebruik van deze emoji-tekens een speciale app installeren, maar in iOS 5 zit al standaard een emoji-toetsenbordje. Het is aanwezig als één van de internationale toetsenborden en het stelt je in staat om je berichtjes in iMessages op te vrolijken met lachebekjes en andere emoties. De emoji-tekenset komt oorspronkelijk uit Japan en is inmiddels gestandaardiseerd.

emoji-toetsenbordTegenwoordig kun je ze in de meeste berichtendiensten gebruiken. In de Nederlandse messenger-app eBuddy XMS zit bijvoorbeeld al een emoji-functie standaard ingebakken.

In iOS 4 had je twee keuzes: een app van een externe ontwikkelaar gebruiken en steeds de app opstarten als je een emoji wilde gebruiken. Een andere oplossing was het inschakelen van het Japanse Romaji-toetsenbord als één van je standaard toetsenborden. Die moeite hoef je straks bij iOS 5 niet meer te nemen.

Om in iOS 5 het emoji-toetsenbord in te schakelen ga je naar Algemeen > Toetsenbord > Internationale toetsenborden. Geef aan dat je een nieuw toetsenbord wilt toevoegen en kies Emoji (meteen onder het Nederlandse toetsenbord). Vanaf dat moment kun je steeds op het wereldbolletje in het normale toetsenbord tikken om naar de emoji’s te gaan. Er zijn lachende gezichtjes, maar ook huizen, hartjes, bloemen en voertuigen.

Zoals bekend komt iOS 5 pas in de herfst van 2011 beschikbaar. Momenteel is er wel een vroege versie voor ontwikkelaars.

emojis

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2011, 22:16
Categorie iOS
Onderwerpen emoji, smiley, toetsenbord

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.