Gerucht: Apple gaat FaceTime via 3G toestaan

Het lijkt erop dat Apple in iOS 5 de mogelijkheid gaat bieden om FaceTime via 3G te gebruiken. Het ligt er echter wel aan, of operators het gaan toestaan.

facetime 3gEr waren al eens geruchten dat Apple het gebruik van Facetime over 3G gaat toestaan. Maar in iOS 5 zijn daarvoor nu concrete aanwijzingen te vinden. Een lezer van 9to5mac maakte een screenshot waaruit blijkt dat het ook mogelijk wordt om via 3G te facetimen. Overigens ligt het aan de operators of ze het gebruik van FaceTime ook daadwerkelijk toestaan. Vooral in het Midden-Oosten blijken de operators nogal happig om FaceTime te blokkeren, ook al werkt het momenteel nog alleen via Wi-Fi. Door met iemand te videobellen lopen de operators gebruikte belminuten mis.

De kans dat Nederlandse operators gebruik via 3G gaan toestaan, lijkt niet zo groot. Ze blijken de (beperkte) hoeveelheid dataverkeer die applicaties zoals WhatsApp veroorzaken, ook maar nauwelijks te tolereren. Dankzij een jailbreaken was het al wel mogelijk om FaceTime via 3G te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2011, 22:32
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 3G, facetime, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.