Emoji-iconen, hoe zit dat eigenlijk?

De Japanse Emoji-iconen in de nieuwe firmware 2.2 zijn alleen zichtbaar als je op de Japanse taal overschakelt.

Japan emoji-iconen“Ik kan zo snel niet die emoticon-functie vinden” schreef gisteren iemand in de reacties op iPhone firmware 2.2. Maar de Japanse Emoji-iconen zijn niet zomaar emoticons die je in de sms-applicatie op je iPhone aantreft: je ziet ze alleen met Japans e-mailadres als je overschakelt op de Japanse taal- en toetsenbordweergave. In het filmpje hieronder kun je zien hoe je door de (Japanse) menu-opties moet bladeren om de Emoji-iconen zichtbaar te maken. En eerlijk gezegd: het zijn er heel wat!


Onderin het Emoji-scherm bevinden zich vijf categorieën (er zijn meer knoppen, maar die gaan niet allemaal naar een scherm met icoontjes). De categorie Afspraak/Alert lijkt het grootst: 7 schermen met 21 emoticons levert zo’n 150 schoenen, vruchten, hartjes, voetballen, paraplu’s , hamburgers en andere plaatjes op die je bij het maken van afspraken kunt gebruiken. Er zijn ook gezichten, neuzen, vlaggen, auto’s, gewone (Yahoo-achtige) emoticons en nog veel meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 november 2008 om 19:08
Onderwerpen
, ,
Categorie
iOS

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.