Zwarte Mac Pro uit 2013.

Apple ruimt op: nieuwe Mac Pro in aantocht?

Apple heeft meerdere supportpagina's op de website over de Mac Pro gearchiveerd, waardoor deze niet meer bijgewerkt worden met nieuwe informatie. Het model verscheen bijna drie jaar geleden, wat kan wijzen op een nieuwe versie.

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat de meest recente uitvoering van de Mac Pro beschikbaar kwam. Het compleet nieuwe design deed denken aan een prullenbak en binnenin kreeg de Mac Pro krachtige hardware voor echte pro-gebruikers, zoals ontwerpers en grafische vormgevers. Inmiddels zijn we bijna duizend dagen verder en is de hardware wat verouderd. Apple realiseert zich dat ook en heeft meerdere supportpagina’s over de Mac Pro gearchiveerd, wat betekent dat deze niet meer worden bijgewerkt. Is het niet eens tijd voor een grote update?

Zwarte Mac Pro uit 2013.

Mac Pro al drie jaar niet meer vernieuwd

Voor veel producten heeft Apple een reeks supportpagina’s beschikbaar. Hier kun je bijvoorbeeld lezen over het installeren van updates, het uitbreiden van het werkgeheugen en meer. Van tijd tot tijd archiveert Apple dit soort pagina’s, waardoor ze niet meer worden bijgewerkt. Voor het 2013-model van de Mac Pro gaat het om de pagina’s over externe voorzieningen, het gebruik van een Mac Pro op de zijkant en aanbevolen software- en firmware-updates. Vooral laatstgenoemde is opvallend, omdat hier versienummers genoemd worden die aan verandering onderhevig zijn. Andere pagina’s, zoals het verwijderen en installeren van flashopslag, zijn nog niet gearchiveerd.

Het 2013-model van de Mac Pro werd tijdens de WWDC van 2013 aangekondigd, maar kwam pas in december 2013 beschikbaar. Inmiddels is het bijna duizend dagen geleden dat deze Mac Pro in de schappen kwam te liggen, wat uitzonderlijk lang is. Tussen het 2013-model en het model ervoor zat slechts anderhalf jaar, terwijl het model dáárvoor twee jaar eerder verscheen. Gezien deze aantallen lijkt een update voor de Mac Pro aanstaande, hoewel er nog geen concrete geruchten over zijn.

Apple introduceert later dit jaar een reeks nieuwe Macs. Het gaat in ieder geval om een MacBook Pro met OLED-balk, terwijl ook de MacBook Air nog voorzien zou worden van een update. Ook de iMac-lijn zou vernieuwd worden. Over een nieuwe Mac mini zijn nog geen concrete aanwijzingen, al is ook dat model al bijna twee jaar niet meer bijgewerkt. Een nieuwe Mac Pro en Mac mini past in ieder geval wel goed bij het nieuwe aanstaande 5K-scherm dat Apple mogelijk in de planning heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2016, 12:00
Categorie Mac & macOS
Onderwerp mac pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.