Reacties voor: Eerste Steve Jobsschool ‘De Ontplooiing’ in Amsterdam gestart

In Amsterdam gaat vrijdag 29 augustus de eerste Steve Jobsschool in de hoofdstad van start, waar kinderen met iPads gaan werken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. “Als Maurice Hond er achter staat, zal het wel goed zijn” worden wij dan wellicht geacht denken.
    Welnu, ik vind Maurice een geweldige opinie-peiler maar op andere gebieden, en dan zeker het familieleven en de opvoeding van kinderen zijn er wat mij betreft betere voorbeelden.
    Verder leidt het primaire gehang over een iPad nu niet principieel tot de beste leer attitude – waar interactiviteit en menselijk handelen wat mij betreft belangrijker elementen zijn op de leeftijd waarover we het hier hebben.

  2. Nou dit is niet de eerste SteveJobsschool hoor. De titel zou moeten luiden “Nu ook in Amsterdam een SteveJobsschool geopend”
    Sinds augustus 2013 draaien er al heel aantal van dit soort scholen in Nederland. Onder andere de Master Stevejobsschool in Sneek, die vorig jaar begon in een geheel nieuw gebouw. En, uit eigen ervaring, het is na één jaar al een groot succes.
    Denk niet aan cleane lokalen zonder boeken en alleen ipads, niets is minder waar. Juist veel creativiteit, ravotten op het groene schoolplein. Lees maar eens het artikel op pagina 18 van dit tijdschrift.

  3. @wes: Leuk artikel, dat ingaat op alles wat er op de Sneekse Steve Jobs school BUITEN de iPad om gebeurt (leuke buitenschoolse dingen, gymles, geen vakanties e.d.)

    Sneek lijkt serieus om te gaan met de inhoudelijke kritiek op O4NT, maar een oplossing is nog in wording.

    Uitgever Noordhoff was deze week trouwens het dieptepunt (te weinig electr schoolboeken, konden geen .pdfs naar .epub converteren)

  4. @Jean-Paul Horn: Het is dubbel, was ook mijn eerste indruk nav lezen titel.

    “Eerste amsterdamse … gestart” was dan duidelijker geweest.

  5. Die scholen zijn er al een tijdje hoor!

    Alles wat in Amsterdam gebeurt schijnt nieuws te zijn. Laat een scheet en je komt op TV. Pfffffff

  6. Wat bedoelt men met een Steve Jobs-School? Op het Berlage Lyceum in Amsterdam werken we al jaren met iPads. Wat is er beter aan een Steve Jobs-school?

  7. @Derrick34: Vorig jaar ben ik in de gelegenheid geweest om even met dhr. d’Hond te praten. Hij gaf in dat gesprek aan dat het idee achter de ‘steve jobs’ school belangrijker was dan welk apparaat er gebruikt wordt. Zoals hij zei: “Op dit moment is de iPad het meest geschikt, content, gebruiksvriendelijkheid, etc. Volgend jaar zou het zomaar een ander tablet kunnen zijn.”
    Het gaat erom dat we onze kinderen op een beter manier onderwijzen dan in het ‘traditionele’ onderwijs (wat, qua format, sinds +/- 1800 niet gewijzigd is) -> ik bedoel daarmee het info dumpen over hoofden van de groep, en die info moet vervolgens via een toets/test gereproduceerd worden)
    Kijk hier eens naar: “future of learning

  8. Leren ze hier dan ook schrijven? Of kunnen ze over een paar jaar vliegensvlug wat opzoeken op een ipad maar zijn ze niet in staat een boodschappenlijstje te schrijven?
    Ik ben gek op techniek maar weet niet of dit nu goed of niet goed is…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.