Pokémon Go op de iPhone

Eerste Pokémon Go-update lost privacy- en crash-problemen op [Update]

Pokémon Go heeft de eerste update gekregen. De app crasht minder vaak, inloggen met je Pokémon Trainer Club-account lukt nu beter en je hoeft niet meer volledige toegang tot je Google-account te geven.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Het is vandaag Pokémon Go-dag op iCulture! Niantic Labs had daarom niet een beter moment kunnen kiezen om de eerste update van de game uit te brengen. De eerste update van Pokémon Go lost een aantal grote problemen en klachten op, waaronder het crashen van de game.

Pokémon Go op de iPhone

Update 13 juli: Inmiddels is ook Pokémon Go 1.02 verschenen, waarin de problemen met Pokemon Trainer Club-accounts zijn opgelost.

Inlogproblemen Pokémon Go

Update 13 juli: Helaas leidt de update ook weer tot nieuwe problemen. Gebruikers die hadden ingelogd met hun Pokémon Trainer Club-account merken dat ze niet kunnen inloggen. Op Reddit zijn meerdere klachten te vinden over de 1.01 update van de game. De bug zorgt ervoor dat de app niet langer een HTTP-request kan versturen als mensen proberen te in te loggen, zo werd ontdekt bij het analyseren van het netwerkverkeer. Spelers krijgen het advies om de app niet te updaten. Mensen die spelen met hun Google-account kunnen wel gewoon blijven spelen. Niantic Labs heeft nog niet gereageerd op het probleem, maar het zal minstens een dag duren voordat ze een update klaar hebben en door Apple’s goedkeuringsproces zijn gegaan. Versie 1.01 was oorspronkelijk bedoeld om een aantal problemen met netwerkstabiliteit op te lossen.

Pokémon Go inlogprobleem

Eerste update Pokémon Go

Minstens zo belangrijk is dat de game nu ook meteen het privacy-probleem met Google-accounts oplost. Gisteren werd ontdekt dat ontwikkelaar Niantic volledige controle krijgt over je Google-account, terwijl dat helemaal niet nodig is. Niantic gaf toe dat er een fout was gemaakt en dat het zo snel mogelijk zou worden rechtgezet. Dat is nu al gelukt: je hoeft de game niet meer volledige toegang te geven. Ook lost Pokémon Go een ander probleem op, namelijk dat je niet meer je inloggegevens hoeft in te voeren als je uit de game bent gegooid. De game zou nu ook minder vaak moeten crashen.

Om de update te kunnen installeren moet je waarschijnlijk wel eerst even overschakelen naar je Amerikaanse (of Australische, etc.) App Store-account.

Lees ook onze Pokémon Go review of onze Pokémon Go beginnersgids.

Als je je aanmeldt met je Google-account, dan krijg je voortaan duidelijk te zien welke toegangsrechten je geeft: namelijk alleen je locatie en je e-mailadres. Verder is het nu ook beter mogelijk om in te loggen met je Pokémon Trainer Club-account. Voorheen werd die optie wel geboden, maar het aanmelden lukte meestal niet, waardoor mensen uiteindelijk toch maar voor aanmelden met een Google-account kozen.

Pokémon GO is gratis beschikbaar in de Amerikaanse App Store en is zonder geld uit te geven te spelen. Als je wilt kun je wel in-app aankopen doen, die variëren van €0,99 tot €99,99. Maar dat is alleen interessant voor de heel luie (of heel rijke) mensen. Een serieuze speler verzamelt z’n Pokémon natuurlijk op eigen kracht! Wil je Pokémon Go nu al installeren, dan vind je alle instructies in onderstaand artikel. Pokémon Go wordt over enkele dagen in de Nederlands App Store verwacht.

Ook hebben we een beginnersgids over Pokémon Go, waarmee je op weg wordt geholpen:

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 13 juli: Informatie over inlegprobleem met Pokémon Trainer Club-accounts toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2016, 19:11
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.