Gerucht: ‘Apple brengt eerste iPhone met 5G in 2020 uit’

Apple is van plan om vanaf 2020 een iPhone met 5G uit te brengen. Intel is de leverancier, maar er moeten nog wel wat uitdagingen overwonnen worden.

De mobiele providers bereiden zich alvast voor op 5G, maar wat de fabrikanten betreft kan het nog wel even duren. Volgens Fast Company wil Apple 5G op de iPhone beschikbaar stellen in 2020 en gebruikt daarvoor het
Intel 8161 5G-modem. Qualcomm komt er dus niet aan te pas. Apple zou echter niet blij zijn met de voortgang van Intel, omdat het niet goed lukt om de hitte af te voeren.


Intel zou werken aan een opvolger van de 8161-chip die gebruikt gaat worden voor het testen van prototypes van de 5G iPhone. Intel gebruikt daarvoor een 10 nanometer-proces, met een hogere dichtheid van de transistors voor meer snelheid en efficiency. Speciaal voor de Amerikaanse providers Verizon en AT&T moeten chips worden gemaakt die op een frequentie tussen 30 en 300 GHz werken, maar die vragen meer rekenkracht waardoor het toestel erg heet wordt. Zo erg zelfs, dat de iPhone aan de buitenkant warm aanvoelt. Ook zou de accuduur nog een struikelblok zijn.

Intel 5G-netwerken

Volgens Intel hebben ze alles onder controle en hoeft Apple niet terug te gaan naar Qualcomm. Wel is Intel bezorgd dat Apple een plan B achter de hand heeft met chipmaker MediaTek. Apple test momenteel de eerste 5G-telefoons met een 8160-chip van Intel, maar die is een stuk minder krachtig.

Rond 2020 zullen de meeste high-end smartphones geschikt moeten zijn voor 5G, de opvolger van 4G. Je kunt er sneller mee downloaden en ook de dekking zou beter moeten zijn.

5G

5G zorgt voor de nieuwste generatie mobiele netwerken met een hogere snelheid en een beter bereik. Sinds de iPhone 12-serie kun je gebruik maken van 5G op de iPhone en ook sommige iPads zijn er al geschikt voor. Apple gebruikt voornamelijk 5G-modems van Qualcomm, maar zou al een tijdje werken aan een eigen 5G-modem. Lees hier alles over 5G-netwerken, 5G bij providers en meer.

5G

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.