Apple TV 4 met televisiescherm.

Eerste beta tvOS 9.1 nu beschikbaar voor ontwikkelaars

De eerste beta van tvOS 9.1 is vandaag door Apple beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars met de nieuwe vierde generatie Apple TV kunnen deze nu installeren op hun apparaat.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

De eerste beta van tvOS 9.1 is vanavond door Apple beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Deze update volgt op meerdere beta’s van tvOS, waarvan de laatste 6 oktober verscheen. Ontwikkelaars met de nieuwe Apple TV kunnen deze nieuwe versie nu installeren op hun apparaat. Apple bracht vandaag ook de tweede beta’s van iOS 9.2 en OS X 10.11.2 uit voor ontwikkelaars.

Apple TV 4 met televisiescherm.

tvOS 9.1 beta 1 releasenotes

Wat er allemaal nieuw is in deze eerste beta van tvOS 9.1, vind je in de releasenotes (inloggen verplicht) op de developer website van Apple. Zodra deze bekend zijn, voegen we ze toe aan dit artikel. Apple noemt zelf in ieder geval dat er verbeteringen in netwerkfuncties en bladeren door de interface zijn doorgevoerd.

Ook als er andere ontdekkingen in deze nieuwe beta zijn gedaan, zullen we dat toevoegen. Je kunt de beta’s van tvOS downloaden via het Developer Center.

Het installeren van een tvOS beta is niet zo eenvoudig als op iOS. Je zult de Apple TV op een computer moeten aansluiten met een USB-C-naar-USB-A-kabel, waarna je de software installeert via iTunes.

Meer over tvOS

tvOS is het besturingssysteem waar de nieuwste Apple TV op draait. Dankzij tvOS is er met de vierde generatie Apple TV veel meer mogelijk dan met de vorige generatie. Zo kunnen ontwikkelaars zelf apps maken en in de bijbehorende App Store plaatsen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2015, 12:31
Categorie iOS
Onderwerpen apple tv, tvos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.