Netflix tv-app met zijmenu.

Netflix geeft haar tv-apps een nieuw design met zijmenu

Netflix gaat haar tv-apps van een nieuw design voorzien, waardoor het makkelijker wordt om te vinden wat je zoekt. De apps krijgen een nieuw zijmenu met daarin filteropties voor films en series.

Nieuw design voor tv-apps Netflix

Je kan natuurlijk Netflix kijken via de app voor iPhone en iPad, maar als je op de bank zit en een avondje wil Netflixen kun je beter je televisie gebruiken, bijvoorbeeld via de Apple TV-app. Netflix heeft vandaag aangekondigd dat ze de tv-apps een nieuw design gaan geven. Het belangrijkste verschil is de nieuwe navigatie dankzij het menu aan de linker zijkant.

Op dit moment maakt de Netflix-app op televisies in het startscherm geen onderscheid tussen films en series. Met het nieuwe zijmenu moet het makkelijker worden om te zoeken naar een serie of film. Daarnaast biedt het zijmenu snelle toegang tot de zoekfunctie, je eigen lijst en het wisselen tussen profielen. Voor deze functies moet je momenteel nog helemaal aan het begin van de Netflix-app zijn.

Netflix-app met design voor tv-app.

Volgens Netflix zijn ze de afgelopen tijd flink bezig geweest met het testen en onderzoek doen van verbeterd design. Ze hebben daarbij rekening gehouden met het bedienen van de app met een afstandsbediening. Uiteindelijk moet het design ervoor zorgen dat je sneller de juiste content vindt.

Netflix tv-app met zijmenu.

Ook naar de Apple TV?
Netflix laat weten dat het nieuwe design vanaf vandaag wereldwijd uitgerold wordt en de komende maanden beschikbaar komt op alle platformen. Netflix noemt daarbij geen specifieke systemen, maar aangezien alle tv-versies van Netflix hetzelfde design hebben, kun je er vanuit gaan dat ook de Apple TV uiteindelijk dit design krijgt. Hetzelfde zagen we ook gebeuren bij de YouTube-app. Ook die heeft op alle platformen hetzelfde design en werd ook op de Apple TV op de schop gegooid, al duurde het daar wel vrij lang tot het zover was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2018, 20:10
Bron Bron Netflix
Categorie Apps
Onderwerp netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.