duet-featured

Duet maakt van (oudere) iPhones en iPads een tweede Mac-scherm

Duet is een nieuwe app om een oudere iPhone of iPad als tweede scherm voor iMac of MacBook te gebruiken. Opvallend is dat Duet geschikt is voor oudere iDevices.

Zou het niet handig zijn om je iPad te gebruiken voor allerlei extra desktoptaken, terwijl je achter de Mac zit? Er zijn al een aantal oplossingen voor ontwikkeld, zoals Air Display en iDisplay. Duet is een nieuwe kanshebber, gemaakt door ex-medewerkers van Apple. Het maakt van de iPad of iPhone een extern scherm voor de Mac. Het touchscreen is ook gewoon te gebruiken.

duet-mac-app

Je hebt voor Duet niet de nieuwste iPad of iPhone nodig, want deze app werkt zelfs met iOS 5.1.1. Je kunt dus zelfs de eerste generatie iPad nog gebruiken als extra scherm voor de MacBook of iMac. Alle iPhones en iPads met iOS 5.1.1 en later zijn geschikt. Op de Mac heb je OS X 10.9 of hoger nodig. De makers beloven dat Duet supersnel is, met een weergave van 60 frames per seconde op retinaschermen, zonder vertraging. En ze beweren ook dat een extra scherm naast de Mac je productiviteit met 48 procent verhoogt. Je zou Duet bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor het afbeelden van foto’s, het maken van selecties of als Twitter- of Analytics-dashboard.

Voor het bevestigen van de iPad aan een iMac of MacBook kun je bijvoorbeeld de HoverBar (zie foto) gebruiken. Als je je aanmeldt via de website van Duet, krijg je te horen wanneer de app beschikbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2014, 13:57
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen duet, mac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.