Duet Pro: schetsen op je iPad

Duet Display belooft grootse plannen nu Apple’s Sidecar eraan komt

De maker van Duet Display ziet zich opeens geconfronteerd met een nieuwe concurrent: Apple. Maar hij geeft niet op: voor komende zomer komen er grote productlanceringen aan bij Duet Display.

Eerder deze week uitten de makers van Luna Display zich al over de plannen van Apple. Voor ontwikkelaars is het altijd een frustrerende ervaring, als ze een business hebben opgebouwd rond een bepaalde oplossing, om er vervolgens achter te komen dat Apple de functie standaard in iOS of macOS stopt. Bij Apple’s Sidecar is dat ook het geval: daarmee kun je je iPad als tweede scherm naast je Mac gebruiken. Er waren al bestaande oplossingen voor, zoals Luna Display en Duet Display. Laatstgenoemde heeft nu in een interview gereageerd.

De toekomst van Duet Display

De aankondigingen van Apple op WWDC leverden bij gebruikers nogal wat enthousiasme op. Zelden werden er zoveel handige functies en vernieuwingen in 2,5 uur over ons uitgestort. Maar voor ontwikkelaars is het altijd billenknijpen: hebben ze na alle aankondigingen nog wel bestaansrecht of moet hun bedrijfsmodel op de schop? Er waren na afloop van WWDC zelfs ontwikkelaars die Apple van misbruik beschuldigden. Ontwikkelaars verkennen de markt en als een bepaalde functie aanslaat, bouwt Apple het snel in het besturingssysteem in. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe veegtoetsenbord QuickPath. Maar ook Sidecar is er een goed voorbeeld van.

Duet CEO Rahul Dewan zegt dat hij al op zijn hoede was dat Apple iets soortgelijks zou gaan aankondigen. Echt verrast was hij dan ook niet. “Wij staan al vijf jaar in de top 10 van iPad-apps, ik denk dat we hebben bewezen dat er een markt is”. Volgens Dewan liggen er al langer plannen in de kast om van Duet meer een bedrijf voor remote tools te maken. Ze zijn daar al twee jaar mee bezig.

Het plan is om een bedrijf te worden voor remote tools, voor mensen die op afstand werken en veel moeten reizen. Er komen deze zomer dan ook spannende nieuwe producten aan, belooft Dewan. En: “We hebben deze zomer een aantal andere grote productlanceringen die hier niets mee te maken hebben. We moeten behoorlijk diversificeren.”

Duet Pro tekentablet

De oplossingen van Duet Display en Luna Display verschillen van Apple’s Sidecar, maar voor gebruikers zal dat niet meteen evident zijn. De externe oplossingen werken bijvoorbeeld ook op andere Macs en je kunt ermee de iPad als primair scherm gebruiken. De makers van Luna en Astro zijn minder positief over Apple’s plannen, maar hebben ook al een overlevingsplan klaarliggen. Zij zijn van plan zich meer op creatieve professionals te richten, terwijl Apple functies “voor de massa bouwt”. Daarnaast zijn Windows-gebruikers een interessante doelgroep. “We horen veel creatieve pro’s die van Mac naar Windows willen overstappen en wij gaan waar onze klanten gaan.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2019, 9:31
Bron Bron Techcrunch
Categorie Achtergrond
Onderwerpen duet, remote desktop, sidecar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.