Dropbox Paper notitieboek

Gratis Dropbox heeft geen publieke folders meer

Dropbox stopt met publieke folders bij gratis accounts. Ook hebben ze de betaalde versie nu Dropbox Plus genoemd in plaats van Dropbox Pro.

Dropbox heeft een aantal veranderingen doorgevoerd. Eén ervan is vrij simpel: een naamswijziging van Dropbox Pro naar Dropbox Plus. De andere heeft wat grotere impact voor mensen die publieke folders gebruikten met een Basic-account. Die komt namelijk te vervallen.

Dropbox Paper notitieboek

Van Pro naar Dropbox Plus

Op een nogal drammerige manier legt Dropbox in een FAQ uit dat Dropbox Pro tegenwoordig Dropbox Plus heet. Een echte reden is er niet, behalve dat ‘Plus’ duidelijker uitstraalt dat je meer opslagruimte krijgt. Je krijgt de indruk dat er intern nogal over gediscussieerd is over deze naamswijziging (“Neehee! Het heet geen Plus meer, maar Pro!”). De betaalde versie van Dropbox kost nog steeds $9,99 per maand of $99 per jaar en biedt 1 terabyte opslag. Verder is er niets veranderd, alleen de naam is nu Dropbox Plus.

Geen publieke folders meer voor Dropbox Basic

De grootste wijziging is dat je bij het gratis Dropbox Basic-account geen publieke folders meer hebt. Dropbox probeert je al sinds 2012 ertoe over te halen om gedeelde links te maken in plaats van het creëren van een publieke map. Op 15 maart 2017 zullen alle nog bestaande publieke folders van gratis accounts worden omgezet naar privéfolders. Anderen kunnen er dan geen gebruik meer van maken. Mensen met een Dropbox Plus- of Dropbox Business-account kunnen hun publieke folder gebruiken tot 1 september 2017.

Dropbox blokkeerde vorig jaar al de mogelijkheid om HTML-bestanden weer te geven vanuit publieke folders. Daardoor werkten bepaalde simpele websites niet meer, die er gebruik van maakten. Bij Dropbox Plus en Dropbox Business zal dit op 1 september ook verdwijnen. Mensen gebruikten deze functie om snel even een tijdelijke website te maken, bijvoorbeeld voor een evenement dat maar kort zou duren.

Gelukkig voegt Dropbox soms ook weer nieuwe functies toe. Zoals Dropbox Smart Sync waarmee je makkelijker bestanden kunt uitwisselen als je zowel Mac- als Windows-gebruiker bent. Ook werkt Dropbox nu samen met iMessage en Picture in Picture op de iPad. Een van de nieuwste functies is Dropbox Paper, een soort tekstverwerker à la Google Docs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2017, 10:49
Categorie Apps
Onderwerp dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.