Reacties voor: Droam: oplossing voor goedkoper dataverkeer op vakantie

Attore BV brengt de dienst Droam op de markt. Je huurt daarmee een MiFi met simkaart, waarmee je op vakantie mobiel kunt internetten.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 58 reacties

  1. Het is en blijft duur !

  2. Heb onmiddellijk info aangevraagd. Als dit echt werkt. Geweldig!

  3. leuk, maar ik vind dat ze een systeem moeten maken dat je een melding krijgt als je er overheen gaat, nu weet je, het is duur dus niet internetten, dan gaat het weer, oh ik kan internetten en zonder dat je het weet zit je over je MB’s heen..

    dit zelfde btw voor belminuten, je zou standaard een melding moeten krijgen als ze op zijn, zeker voor ouders met kinderen die hun kinderen een abbo willen geven, dat ze niet over hun minuten heen gaan..

  4. ik heb nog nooit internet gebruikt op vakantie… je kan thuis de hale dag met je neus in t apparaatje zitten, maar als ik op vakantie ga wil ik dingen bekijken en doen, daar heb ik geen iphone voor nodig… miss wel erg handig voor mensen die op zakenreis gaan oid.

  5. Hmmm, als je iPhone simlock vrij is blijft het nog altijd en eeuwig goedkoper om in je vakantieland een prepay sim aan te schaffen, in Engeland betaal je bij de meeste providers 50p per dag (FUP) ruim voldoende voor twitter, mail, whatsapp etc, en ook kleine apps te updaten, je moet natuurlijk geen TomTom gaan binnenhalen.

    Noot voor redactie:
    Misschien handig om uit te vinden wat de mogelijkheden met prepay sims zijn in zuid-europese vakantielanden???

  6. @Mark: Telecom providers in heel Europa zijn door Neelie vanaf 1 juli jongslede verplicht om te melden via SMS als je de limiet van 50 Mb geroamde data hebt verbruikt.

    Zie ook: Press Release EU dataroaming

  7. In het buitenland even op zoek naar een McDonalds. Daar hebben ze vaak een gratis draadloos netwerk. En als je er toch bent, kan je meteen wat eten 🙂

  8. vakantieadres gekozen met wifi

  9. Het zal je maar gebeuren zeg: ben je eindelijk op vakantie en ineens kun je niet meer op twitter, facebook of wat dan ook!!! Sjonge jonge zeg…je kunt ook overdrijven.

  10. @mark
    helemaal mee eens, waarom moet dit allemaal zo shady? alleen om ons (de klant) de kosten in te jagen.

  11. Leuk, maar een beetje hotel / appartement / vakantiehuisje heeft draadloos internet. Mijn ervaring is dat de accommodaties die dit niet hebben, je vakantie niet waard zijn…

  12. @Mark:
    Tegenwoordig zijn de regels in Europa voor dataverbruik strenger. Sinds 1 Juli krijg je na 50 euro verbruik in de maand een sms dat je geen gebruik meer kan maken van Data roaming. Vervolgens kan je zelf door middel van een sms dit weer opheffen en doorgaan op eigen verantwoordelijkheid.

    @ Harp, ik ga niet op vakantie omdat ik daar WiFi heb hoor. Vakantie is een moment van rust waarbij ik niet constant gestoord wil worden en dus ook niet op internet zit. Ik ben gewoon niet te bereiken als ik in het buitenland zit, tenzij ze bellen maar dan moet het wel dringend zijn wil ik opnemen.

  13. @de redactie:
    Op eBay zijn dergelijke reeds geactiveerde Ierse Vodafone simkaarten te koop.
    Dus zelf naar Ierland gaan is geen must.
    Heb er zelf geen maar ken wel iemand die er zo succesvol aan geraakt is.

  14. Origineel geplaatst door Farid
    Het zal je maar gebeuren zeg: ben je eindelijk op vakantie en ineens kun je niet meer op twitter, facebook of wat dan ook!!! Sjonge jonge zeg…je kunt ook overdrijven.

    Ja inderdaad je hebt gelijk.

  15. Internet op vakantie kan handig zijn maar is echt niet noodzakelijk, wat mij betreft. Als je eens in de week even contact kan opnemen met het thuisfront is het toch goed.

    Zakelijk kan het handig zijn, maar de meeste zakelijke bellers doen niet zo moeilijk over de roaming kosten. Bovendien hebben de meeste business hotels wel Wifi.

    Wat mij betreft een oplossing voor een minor-issue. Kan wel wat worden op Tell-Sell…..

  16. @TranQuil zei op 8 juli 2010 om 09:32
    Ik zeg alleen dat wanneer WiFi tot de faciliteiten behoort, je meestal verzekerd bent van een fatsoenlijke accommodatie. Heb niks gezegd over WiFi gebruiken op vakantie en ik ben ook niet geïnteresseerd of jij waarde hecht aan WiFi op vakantie (en dan wel zeker met zo’n MiFi op pad gaan?). Als je op vakantie bent en beschikking hebt over WiFi en hier telkens door gestoord wordt ben je daar zelf schuldig aan.

    Zelf ben ik er van overtuigd dat eens per dag je email skimmen op vakantie er voor zorgt dat ik veel (langdurig) uitgeruster thuis kom en geen angst heb om mijn mailbox te openen na 14 dagen afwezigheid.

  17. @Tsjaap zei op 8 juli 2010 om 09:43
    Het laatste met wie ik contact wil op vakantie is het thuisfront; ik wil juist weg zijn van dat alles. Daar draait vakantie toch om? Als ik eens per dag wat zakelijke mail kan bekijken op vakantie kan ik prima de rest van de dag op het strand liggen. Kom ik dan thuis, zie ik niet er tegen op om honderden mailtjes voor het eerst te moeten gaan doorspitten…

  18. Origineel geplaatst door Tsjaap
    Internet op vakantie kan handig zijn maar is echt niet noodzakelijk, wat mij betreft. Als je eens in de week even contact kan opnemen met het thuisfront is het toch goed.Zakelijk kan het handig zijn, maar de meeste zakelijke bellers doen niet zo moeilijk over de roaming kosten. Bovendien hebben de meeste business hotels wel Wifi.Wat mij betreft een oplossing voor een minor-issue. Kan wel wat worden op Tell-Sell…..

    Nou is wel zo dat WIFI in veel hotels gewone extra charge is en das best veel hoor.

  19. De iPhone barst van de handige apps, die je juist op vakantie wilt kunnen gebruiken.

    Wat heb ik aan GPS en toeristen info in mijn eigen woonplaats, juist helemaal niets. Dat soort zaken wil ik dus op vakantie gebruiken.

    Net zoals die extra info van Wikipedia. Die je net wat meer achtergrond informatie geeft als je bij een bezienswaardigheid bent. Zeker als dat niet in een museum is, maar gewoon ergens langs de weg.

    Het wachten is op een vakantie-blox achtig idee, waarmee je voor sterk gereduceerd tarief kunt internetten. (99 cent voor 50 mb klinkt erg goed).

    Heeft dus helemaal niets te maken met contact met het thuisfront, dat wil ik ook op zo’n moment zoveel mogelijk uitbannen. En kantoor zeker! 🙂

  20. Ik heb in mei 2010 in Montenegro een simkaart van 10 euro gekocht van Promonte. Werkte perfect met Hotspots

  21. Mijn systeembeheerder gaat niet mee op vakantie dus Mifi’s, routers, guest DNS’en, locatiebeheer, snoeren en antennes de groeten ermee.
    (en nu een Bavaria…)

  22. @Seeker zei op 8 juli 2010 om 09:54
    Ik heb nog nooit extra hoeven betalen voor WiFi behalve een keer op het vliegveld.

    Er is trouwens niks nieuws aan dit idee: ik kan dit met mijn Fonera 2 router ook gewoon doen.

  23. GPS op vakantie kost toch niets?

  24. zalig, zo kun je ook overal op het internet met je ipod touch!

  25. Origineel geplaatst door Farid
    Het zal je maar gebeuren zeg: ben je eindelijk op vakantie en ineens kun je niet meer op twitter, facebook of wat dan ook!!! Sjonge jonge zeg…je kunt ook overdrijven.

    Juist op vakantie is twitter handig, kun je je familie met korte berichtjes op de hoogte houden van hoe de vakantie is enz.. Hoef je niet iedereen te gaan bellen.

  26. Zelf nog aan gedacht voor mijn vakanties in Nederland. Maar toen ik er de vorige keer was regelmatig gebruik kunnen maken van. GRATIS hotspots en de laatste dag ook draadloos netwerk geïnstalleerd op de verblijfplaats. Router lag te wachten om in gebruik genomen te worden. Uiteraard wel beveiligd ook al stat draadloos enkel aan als het echt nodig is.

    Maar voor andere mensen zal dit wellicht een goeie oplossing zijn.

  27. Of 4,50 onbeperkt. Net als prepaid hier in nederland met de laptop

    Origineel geplaatst door Vincent: De iPhone barst van de handige apps, die je juist op vakantie wilt kunnen gebruiken.

    Wat heb ik aan GPS en toeristen info in mijn eigen woonplaats, juist helemaal niets. Dat soort zaken wil ik dus op vakantie gebruiken.

    Net zoals die extra info van Wikipedia. Die je net wat meer achtergrond informatie geeft als je bij een bezienswaardigheid bent. Zeker als dat niet in een museum is, maar gewoon ergens langs de weg.

    Het wachten is op een vakantie-blox achtig idee, waarmee je voor sterk gereduceerd tarief kunt internetten. (99 cent voor 50 mb klinkt erg goed).

    Heeft dus helemaal niets te maken met contact met het thuisfront, dat wil ik ook op zo’n moment zoveel mogelijk uitbannen. En kantoor zeker! 🙂

  28. Origineel geplaatst door Harp
    Leuk, maar een beetje hotel / appartement / vakantiehuisje heeft draadloos internet. Mijn ervaring is dat de accommodaties die dit niet hebben, je vakantie niet waard zijn…

    Ga volgend jaar eens naar het buitenland 😉

  29. Ik begrijp dat het handig is als je iets op wilt zoeken over de omgeving. Maar langs vvv’s en hotel/camping recepties gaan en foldertjes ophalen heeft zo z’n charme.
    Zelf ben ik ook wel blij met de lonely planet apps en dergelijke. En ze zijn van plan daar ook hele landen op te gaan zetten en niet alleen steden zoals nu het geval.
    Overigens zijn er in Engeland abonnementen te verkrijgen waar je standaard iets van 10mb per dag krijgt aan data roamen in buitenland zonder extra kosten. Vind dat elke provider dat wel mag doen.
    T-mobile is helemaal erg. Ga je bijvoorbeeld naar duitsland, zit je op T-mobile netwerk, en wel volle mep betalen… erg jammer!

  30. Origineel geplaatst door Mauze
    regelrechte kopie van Mifi!!

    Wie kan lezen is duidelijk in het voordeel. Het gaat hier niet om de Mifi, maar om de combinatie van Mifi en SIM-kaart. Overigens wel een erg dure oplossing: 25 euro voor de eerste dag. Daarvoor heb je in bijna elk buitenland een SIMkaart met data met een data-tegoed waar je zowat de hele vakantie mee kuntinternetten. Het enige voordeel van dit initiatief is dat je er niet zelf naar hoeft te zoeken in het buitenland.

  31. Ik moet er niet op achteruitgaan op vakantie. Alles wat ik dus thuis heb, wil ik ook op vakantie hebben en beter.
    Daarnaast ben ik het helemaal eens met Vincent. Ik weet niet hoe het met de rest zit maar mijn iphone maakt mijn leven een stuk makkelijker. Veel apps gebruiken een verbinding. Een iphone zonder inet is wat mij betreft complete crap.

  32. Origineel geplaatst door Harp
    @Seeker zei op 8 juli 2010 om 09:54 Ik heb nog nooit extra hoeven betalen voor WiFi behalve een keer op het vliegveld.Er is trouwens niks nieuws aan dit idee: ik kan dit met mijn Fonera 2 router ook gewoon doen.

    Ligt eraan waar je verblijft, in China is in algemeen internet gratis in het Hotel.

  33. Er is bijna altijd internet in hotels. Dus ik ga daarop wel internetten. Maar als je altijd up to date moet zijn lijkt het me een goede oplossing.

  34. En we hebben net een aanbieding van Vodafone gehad. 1 week internet op je mobiel in het buitenland voor 10 euro, dat gaan we al doen. Al is er dan maar 1 mobiel met internet.

  35. Ik ben net bezig het uit te zoeken hoe ik met mijn laptop met Dongle van KPN internetverbinding kan maken met mijn iphone omdat de ontvangst van Tmobile 3G weet ik uit ervaring van vorig jaar slecht was. Tot nu toe kom ik er niet uit, dus als iemand… (sorry, verkeerde plek :-))

  36. Of je gaat naar een hotel waar ze gratis WiFi/LAN hebben. (in geval van LAN moet je zelf even een WiFi verbinding opzetten via ad-hoc ofzo)

  37. Heel simpel, zorgt gewoon dat de iphone (of iphone Pro) een 2de sim kan steken. Je koopt in het land een Data Prepaid sim en je kan surfen.

    In Frankrijk was dat 15euro voor 3uur surfen. Genoeg om je maill te checken en snel wat dingen te doen. Als je langer online wil kan je toch best gewoon wifi vragen in je hotel of dergelijk.

  38. ja leuk, in allerlei landen onderweg effe een prepaid regelen; was laatst in Portugal een halve dag kwijt en mistte toen allerlei belangrijke telefoon gesprekken omdat ik natuurlijk een portugees nummer in m’n iphone kreeg. Ik heb nu al een mifi gelukkig, maar deze oplossing is voor mensen die af en toe reizen volgens mij ideaal. Overigens is wifi er meestal niet juist als je het nodig hebt

  39. @dries6951 zei op 8 juli 2010 om 11:31
    Eh… ik had het over vakantie, dus dat is nooit in Nederland natuurlijk!

  40. @TranQuil: hoe weet je nu of het echt dringend is als je niet opneemt?

  41. Je zult zien dat je over 1 jaar voor hetzelfde geld 500 mb aan dataverkeer kunt kopen… Een paar jaar later misschien zelfs 5gb etc.
    Het is gewoon een kwestie van tijd 😀

  42. Juist op vakantie is twitter handig, kun je je familie met korte berichtjes op de hoogte houden van hoe de vakantie is enz.. Hoef je niet iedereen te gaan bellen.

    Ik ga even uit van een normale vakantieduur van een dag of 7 tot ongeveer 14; dat red je prima zonder op de hoogte te blijven als familie. Ik vind dat vakantie bedoeld is om tot rust te komen; internet is geen pré.
    Daarnaast moet ik wel toegeven dat ik twitter sowieso een doelloze (understatement) bezigheid vind. Ik zie niet echt het nut van duidelijk maken of je op de wc zit of op de bank.

  43. Beetje triest de discussie over het wel/niet gebruiken van twitter/mail/etc op vakantie.
    Laat ieder voor zichzelf uitmaken wat ze doen op vakantie, hoe ze bereikbaar willen zijn en vooral wat de reden is om op vakantie te gaan. Bepaald namelijk iedereen voor zichzelf en daar zit geen goed of fout aan…

  44. Origineel geplaatst door emonty
    vakantieadres gekozen met wifi

    Yep, net terug uit Fuerteventura en lang leve ons hotel met Wifi! 😀
    Ik zou geen dag internet willen missen. Mail, Hyves, Facebook, Twitter, iPhoneclub.nl (hehehe)…

  45. Vier accomodaties gehad afgelopen vakantie waarvan 2 met een cafe met trage kwaliteit wifi. Best handig om te weten dat sommige kroegen in frankrijk wifi hebben waar je gratis kan internetten. Mc donald zwitserland kwam ik trouwens niet op internet. Kreeg geen sms met in loggegevens. Best handig om te weten wanneer halve finales zijn.

  46. Wat ik niet snap is dat ik van Attore BV geen website kan vinden. Alleen maar wat google docs en twitter.
    Ik vind het een super idee en wil er misschien ook wel gebruik van maken, maar een bedrijf dat deze diensten verleent zonder een eigen website? Komt dan niet wat raar (en dubieus) over?

  47. Hallo, reteduur noem ik zoiets, mij niet gezien, ik zal zo wel ergens in een internetcafe gaan zenne.
    En met 50MB ben ik justekes nikske.

  48. Het medium ‘internet’ is toch ook bedoeld om e.e.a. te kunnen raadplegen? Het lijkt mij, juist in het onbekende buitenland, handig om dingen te kunnen raadplegen. Ik vind het juist kortzichtig en kort door de bocht om te denken dat mensen het internet maar voor 1 doel gebruiken: hyven, facebook etc. dat is wat mij betreft niet het geval. Effe een paar voorbeeldjes: je zit in een restaurant ergens in Korea, Griekenland, Rusland whatever.. kijkt in het menu… leest vreemde dingen… dan kan je het opzoeken op internet… Je bent in een grote onbekende stad, staat voor een vreemd monument, zoekt e.e.a. op het internet en je weet waar het monument voor staat in plaats van dat je een monument puur esthetisch beoordeeld… Of je bent gewoon de weg ff kwijt, ff op online google Maps speuren, en je bent zo weer op het juiste pad… zomaar ff een paar simpele dingetjes… waarbij internet wel eens handig zou kunnen zijn.

  49. Origineel geplaatst door Farid
    Het zal je maar gebeuren zeg: ben je eindelijk op vakantie en ineens kun je niet meer op twitter, facebook of wat dan ook!!! Sjonge jonge zeg…je kunt ook overdrijven.

    Duh… zijn toch zat andere dingen te bedenken…!?

    Het wordt nu toch wel eens een keer tijd dat internet mobiel overal betaalbaar wordt, zodat je roaming gewoon aan kunt zetten. Aso’s van een telco’s!

  50. Vodafone Ireland zie ik alleen een optie 12 euro per dag roaming… waar is wat te vinden over die 1 euro per dag?

  51. we zijn nu met een laatste pilot bezig om te beslissen of we wel of niet in de huidige vorm gaan beginnen met dit product. Het is voor ons alleen interessant als blijkt dat er een groot volume gemaakt kan worden zonder een hoge mate van (liever helemaal geen) gebruikers incidenten.
    Dat betekent dat we het “zoeken” van klanten beperken tot de directe kring in social media land en een website pas geen gebruiken als het product en de prijststelling geheel gedefinieerd zijn. De huidige klanten weten dat ze deelnemen aan een pilot en worden daar ook voor beloond.

    Origineel geplaatst door iFoonUser
    Wat ik niet snap is dat ik van Attore BV geen website kan vinden. Alleen maar wat google docs en twitter.Ik vind het een super idee en wil er misschien ook wel gebruik van maken, maar een bedrijf dat deze diensten verleent zonder een eigen website? Komt dan niet wat raar (en dubieus) over?

  52. In heel Europa zou het dataverkeer gratis moeten zijn, vlak over de grens in Belgie is het internetten al vreselijk duur. Amerikanen kunnen toch ook over een groot gebied gratis internetten?

  53. @Dr Nono:

    Kost ook wel een bak duurder dat internet daar..

  54. Vandaag binnen gekregen (thanks Philip) en ff snelle test gedaan. Werkt goed, snelheid is niet super (zoals verwacht, okay wel iets trager). Echter met browsen niet echt problematisch tot nu toen…. Zal wat ervaring delen van gebruik onderweg.

    speedtest resultaten in NL

  55. vreemd jeroen, ik krijg in NL HSDPA performance, dus het zal toch aan je lokale mast liggen!

    @jeroens:

    Origineel geplaatst door jeroens
    Vandaag binnen gekregen (thanks Philip) en ff snelle test gedaan. Werkt goed, snelheid is niet super (zoals verwacht, okay wel iets trager). Echter met browsen niet echt problematisch tot nu toen…. Zal wat ervaring delen van gebruik onderweg.speedtest resultaten in NL

  56. Beste lezer,

    Ik ben 4 weken naar Frankrijk geweest met een mifi en het werkt fantastisch. Dagelijks mijn mail bekeken en wat rond gesurft op internet en ben niet boven mijn limiet geweest. Voor ruim €50,00 euro heb ik vier weken mijn mail bij kunnen houden. Dit was voor mij zeer belangrijk.

    Ik zeg: DOEN

  57. Heb ook de droam van attore gebruikt tijdens mijn vakantie naar Frankrijk. Zaten steeds op campings waar geen wifi was of voor 6 euro per dag. Was dus blij dat ik de mifi bij me had.

    In totaal heb ik 18 dagen gebruik gemaakt en was ik iets van 42 euro kwijt aan kosten.

    Zojuist weer een droam aangevraagd voor mijn bezoek aan denemarken voor een week voor een grote conferentie (VMworld). Weliswaar in hotel en op conferentie wifi, maar d’r worden nogal veel afterparties gepland via twitter. Toch wel erg handig om dan ook op straat verbinding te hebben 🙂

    #Verwendtotophetbot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.