Reacties voor: Driekwart van iPhone-gebruikers wil best iCloud gebruiken

Driekwart van de iPhone-gebruikers heeft plannen om iCloud te gaan gebruiken, blijkt uit een onderzoek onder 1.500 mensen van RBD Capital. Voor het gebruik van iMessage is de interesse net zo groot.

Reacties: 26 reacties

  1. Ik gebruik het nu al, enige nadeel nu is dat ik het niet op de computer (browser) kan bekijken. Maar op iPad en iPhone werkt het top.

  2. Ik blijf lekker mijn Spotify Premium houden voor muziek, maar de rest (Photo Stream, Contacten, Agenda) dat ga ik zeker gebruiken

  3. Ik ga zeker niet gebruiken.. Nutteloos

  4. Origineel geplaatst door tarik
    Ik ga zeker niet gebruiken.. Nutteloos

    Hoe kan da nu nutteloos zijn

  5. Ja lijkt mij duidelijke zaak dat ik over ga op icloud….ik laat me verrassen door Apple team

  6. Kunnen Windows-gebruikers hun pc ook synchroniseren met icloud eigenlijk of kan dat alleen met lion?

  7. Ben al over op iCloud. Dienst doet precies wat je ervan verwacht en is gratis!! In de toekomst zal Apple deze dienst zeerzeker gaan uitbreiden.

    Enige nadeel is dat ik geen foto’s kan verwijderen uit de Photostream…

  8. @hoi: Om je iCloud mails te bekijken op je pc of mac.
    IMAP: p02-imap.mail.me.com
    SMTP: smtp.me.com
    En log in met je me.com account

  9. Om iCloud uit te testen moet je zeker developer zijn?

  10. @Nigel: ja af hacker maar dat mag niet.

  11. Ik weet nu al dat mijn iPhone bezittende kennissen hier niets van af weet en het derhalve niet gaat gebruiken.
    Ik ken er, die niet eens weten wat WiFi is…
    Zo ook het groot aantal mensen dat niet weet wat Find My iPhone is… Het doet soms gewoon pijn om te zien hoe weinig gebruiksgemak benut wordt door sommigen.
    “He hoe doe je dat en wat is dat?” – “Dubbelklik op de home button? Dan krijg je je taskbar te zien en daarmee kun je…”
    – “O, dat wist ik nog niet. Handig!”
    Of: “Wat is je FaceTime?” – “M’n wattes?”
    😀 :X

  12. @Peter: Je hoéft er niets van af te weten, dat is het mooie. That’s the way Apple rolls.
    Het werkt heel simpel. Als je je nieuwe iPhone uit het doosje haalt of als je straks iOS 5 installeert, en je vult je AppleID in ben je in principe klaar.

    Je vinkt aan wat je wil synchroniseren, en klaar is kees.
    Geen moeilijke setups, of instellingen. Kan je uit eigen ervaring vertellen dat dit zelfs voor de grootste digibeten een fluitje van een cent is 😉

    @Jeff: Jup, er komt straks bij de introductie van iCloud van de herfst een officiële iCloud app voor windows.
    De beta werkt overigens prima hier.

  13. @Jan: @Jeff: Een eerder artikel van iPhoneclub vertelde dat Windows ondersteund wordt maar geen XP (Vista en 7 dus wel)

  14. Ik vind icloud geweldig,
    Je hoeft je iphone niet eens meer aan te sluiten aan je pc of te connecte met een aparte app.
    Alles gaat gewoon vanzelf.
    Bv. Ik heb net een foto gemaakt en die wil ik snel op me pc hebben om hem te bewerken (social media gaat al gemakkelijk via de apps) zonder dat je het weet staan ze al op je pc en klaar is kees 😀

    Maar ook gewoon voor backup van je fotos, gamedata of je bastanden van keynote, numbers en pages om thuis weer verder te gaan met je bestand waar mee je bezig was 😀

  15. De hele tijd roamen, podcasts over je data bundel downloaden, etc? Nee dank je.

  16. @Anonymous: Is er ook een manier om zo je photostream te bekijken?

  17. @mark: Ik denk dat het alleen mogelijk is met iPhoto

  18. Ik weet iets meer dan de kennissen van Peter, maar ben absoluut geen nerd. Ik heb nu MobileMe. Daar gebruik ik natuurlijk de contacten en de agenda van mij en mijn man. Ik ben ‘rood’, mijn man ‘blauw’, en wij samen ‘groen’. Als mijn man wat in de agenda zet zie ik het gelijk en andersom. Zowel op mijn iPhone als die van mijn man staan de agenda’s en natuurlijk op mijn MacBook. Nu begrijp ik dat MobileMe eruit gaat, gaat alles dan vanzelf over naar iCloud of moet ik alles handmatig overzetten? Vooral mijn iDisk en photo’s staan nogal vol. En is het waar dat iCloud niet werkt op windowsXP? Helaas zitten wij op het werk nog een tijdje vast aan XP en nu kan ik wel MobileMe draaien en dus ook op het werk de agenda, contacten etc. bekijken en bewerken. De iPhone werkt hier niet, geen verbinding.

  19. Origineel geplaatst door Chavasse
    De hele tijd roamen, podcasts over je data bundel downloaden, etc? Nee dank je.

    Dan heb je er helemaal niks van begrepen.

  20. uit onderzoek onder 1500 personen blijkt dat 150 miljoen mensen geïnteresseerd zijn? knap onderzoek. *wink*

    Ik wil er graag gebruik van maken, mij lijkt het wel wat!

  21. @Chavasse: hij synced alleen over wifi afaik 😉

  22. @Ingrid: Het ligt eraan of Icloud een web based platform heeft. Ik neem aan van wel, net zoals Mobileme. Je calender zou geen probleem moeten zijn omdat je het via Ical op je macbook of Imac makkelijk een copy kan maken, of je hoeft alleen maar de sync account the veranderen.

    Ik weet niet hoe je erop komt dat Icloud niet werkt op XP? ik neem aan dat Icloud alleen werkt met de apple (software) producten. Het blijft afwachten tot het echt uitkomt voordat je weet waar je precies aan toe bent en anders kan je mobileme nog een jaar ! langer gebruiken om langzaam over te switchen.

    @Joey: die 1500 mensen zijn een sample van de doelgroep (wss Iphone gebruikers). In andere woorden die 1500 mensen vertegenwoordigen de gehele doelgroep en hiermee kan je de informatie generaliseren (i.e. een verhouding voor de gehele doelgroep). Ze kunnen moeilijk 150mil mensen gaan ondervragen – niet alleen betreft de moeite (en kosten) om mensen dit uit te maar vooral om de data te verwerken. Kunnen we nog wel een jaar wachten voor de resultaten. *wink

  23. @ingrid: Klopt dat iCloud niet werkt op pc’s met Windows XP. Microsoft zelf ondersteund dit ook niet meer. Het syncen gebeurt in principe alleen over WiFi. Ik neem aan dat alleen het syncen van je afspraken spoedeisend is. Die foto’s en apps komen wel aan het eind van de dag.

  24. Origineel geplaatst door Stevie J
    @ingrid, Klopt dat iCloud niet werkt op pc’s met Windows XP. Microsoft zelf ondersteund dit ook niet meer. Het syncen gebeurt in principe alleen over WiFi. Ik neem aan dat alleen het syncen van je afspraken spoedeisend is. Die foto’s en apps komen wel aan het eind van de dag.

    Bedankt. Ik heb nu altijd MobileMe open staan om mijn agenda en de contacten te bekijken. Maar dat kan natuurlijk wel op mijn iPhone; ik heb geen verbinding, maar mijn contacten wisselen nu niet bepaald per dag en de agenda is ook geen probleem als die niet á la minute goed is 🙂

  25. … en niemand vraagt zich bij deze “diensten” af, buiten het mogelijke gebruikersgemak (time will learn), hoe het gesteld is met de waarborg van een ieders privacy-gevoelige informatie … juist ja, de ‘blauwe’ ogen van Apple, Google en zo verder …

    … en nee, ik heb helemaal niets te verbergen en heb ook geen misdrijven gepleegd …

  26. Wat ik mis is heldere info over simple storage van documenten a la iDisk of DropBox. Gaat dat er nou wel of niet komen in iCloud? En zo ja, is er dan voorndocumenten ook een max bewaartijd, net als voor muziek? Als dat zo is is iCloud nul komma nul waarde voor professionele gebruikers.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.